تعریف ساده سئوی محتوا یعنی به کاربردن نکات سئو در تولید محتوا برای ارتقای رتبه سایت است ولی آیا به کارگیری نکات سئو در تولید محتوا، تمام ماجراست؟ و آیا سئوی محتوا به بیان تکنیکهای سئوی داخلی بسنده میکند؟ آیا کاری است که ما باید به صورت مداوم آن را اجرا کنیم. اگر شما هم به دنبال دریافت پاسخ بابت این سوال ها هستید باید بگوییم جای درستی آمده اید، چون با نکات و قواعدی که در این راهنما در حوزه سئوی محتوا و قواعد سئو کردن محتوا به شما می آموزیم می توانید برای وب سایت خود، از مزایای بازاریابی محتوا و ورودی ارگانیک بهره ببرید.
سئوی محتوا مانند خون در رگهای یک سایت و کسب و کار اینترنتی جاری است، در گذشته نوشتن محتوا و به روزرسانی سایت یکی از مهمترین بخشهای فعالیت برای صاحبان کسب و کارهای اینترنتی بود و الان هم هست فقط با یک تفاوت بزرگ که موتورهای جستجویی مانند گوگل به دنبال به دست آوردن محتواهایی هستند که از نظر کیفی بتوانند پاسخهای درست تری را نسبت به نیاز کاربران ارائه دهند.
در واقع امروز قواعد تولید محتوا علاوه بر اصول محتوا نویسی که در بخش سئوی داخلی مورد بحث قرار میگیرد، شامل قواعد سئوی محتوا نیز میشود که اگر شما هم دوست دارید محتوایی که مینویسید و به وسیله آن سایت تان را به روز میکنید در رتبههای بالاتر موتور جستجو قرار بگیرد این مقاله برای شما نکات طلایی را به همراه دارد.
اگر بدون داشتن اصول و چارچوب مشخصی شروع به تولید محتوا بکنید، ممکن است حتی پس از یک سال ببینید که محتواهای شما تقریباً هیچ ترافیک رایگانی را به سمت وب سایتتان جذب نمیکنند و نمیتوانند در گوگل رتبه کسب کنند. تنها راه فرار از این گرداب، پیروی از اصول نویسندگی سئو و سئوی محتوا میباشد.
مراحل تولید محتوای سئو شده که در ادامه به آنها میپردازیم، نقشه و راهنمای مشخصی را پیش روی شما قرار میدهد، حقیقت این است که در دل هر استراتژی محتوایی موثر، باید یک سیستم بهینه سازی محتوا حضور داشته باشد. خصوصا در سال 2025 که شدیدترین رقابت بین بازاریابان محتوا را تجربه خواهیم کرد بهینهسازی و سئو محتوا یک مهارت الزامی برای یک کمپین محتوایی موفق است.
این مقاله به عنوان یک راهنمای سئو محتوا و بهینه سازی محتوای سایت به شما کمک میکند که تمام چالشهای ابتدایی را به راحتی پشت سر بگذارید و یک نقطه شروع مناسب برای افزایش شروع بازدید مطالب سایتتان داشته باشید. در این مقاله راهکارهایی برای سئو محتوا و بهینه سازی متنی ارائه خواهیم داد که نیاز به هیچ گونه دانشی در زمینه سئو یا سئو محتوا ندارد زیرا بهینه سازی محتوای متنی از آسانترین و قابل فهمترین جنبههای سئو است. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
بازاریابی محتوا یا کانتنت مارکتینگ (Content Marketing) یک رویکرد استراتژیک است که هدف آن انتشار و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و مفید به منظور جلب توجه کاربران هدف است. هدف بازاریابی محتوا جلب توجه کاربران و هدایت آنها به سمت اقدام مطلوب ( خرید، سفارش، تماس تلفنی و … ) است.
محتوای تولید شده در بازاریابی محتوا در کانال های مختلفی منتشر میشود. سایت، اینستاگرام، یوتیوب، توییتر و… کانالهای مختلف انتشار محتوا است اما مهمترین کانال انتشار محتوا برای بسیاری از کسبوکارها وبسایت است. اینجاست که کانتنت مارکتینگ و سئو با هم ارتباط پیدا میکنند و هردو به یکدیگر نیاز دارند.
بازاریابی محتوا در صورتی موفق خواهد بود که از سئو بهرهمند باشد. یک محتوا هرچقدر هم که اطلاعات خوبی برای کاربر داشته باشد، در صورتیکه طبق اصول سئو محتوا بهینه سازی نشود، شانس زیادی برای کسب رتبه در گوگل ندارد. به همین دلیل در صورتیکه قصد تولید محتوا برای سایت کسب و کارتان را دارید باید اصول تولید محتوای سئو شده را بیاموزید تا از مزایای تولید محتوا با استفاده از سئو بهره مند شوید.
سئوی محتوا چیست؟
پاسخ این سوال را خیلی ساده بیان میکنیم ، تولید محتوای سئو شده یا هدفمند برای این است که در موتورهای SERP رتبههای بالاتری را به دست آورید، ولی سوال مهم دیگر این است که محتواهای هدفمند را چگونه باید تولید کنیم؟
در پاسخ به این سوال نیز باید بیان کنیم محتوای هدفمند محتوایی است که در درجه اول مربوط به حوزه کسب و کار شما است و کاملا متناسب با نیاز مخاطب تولید شده است، یعنی محور تولید محتوای هدفمند، مخاطب شماست که نیاز آن را با پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب شناسایی کردهاید و حالا وقت آن است که به صورت کامل پاسخ و یا پاسخهایی برای برطرف سازی این نیاز بیان نمایید. بگذارید یک مثال بزنیم:
فرض کنید شما شرکتی هستید که خدمات جای پارک میفروشید یعنی شما سیستمی را ایجاد کردهاید که مخاطبان شما میتوانند بدون دغدغه و با هماهنگی با شما در خیابانهای شلوغ تهران و ایران در زمانی که به جای پارک نیاز دارند، جای پارک رزرو کنید، این کل داستان است.
حالا فرض کنید یک کاربر با کلمه رزرو جای پارک در خیابان میرداماد و یا چگونه یک جای پارک مناسب در میرداماد به دست آورم و یا پارکینگ عمومی میرداماد میخواهد مشکل خود را برطرف کند، و وقتی وارد سایت شما و صفحه لندینگ شما میشود با این مقاله مواجه شود که مشکلات ترافیکی و جای پارک در تهران را چگونه میتوان حل کرد، دیدید این یک مثال ساده است که کاملا به شما کمک میکند درک بهتری از تولید محتوای هدفمند یا سئو محتوا داشته باشید.
بیایید یک مثال دیگر هم با هم بررسی کنیم
فرض کنید شما میخواهید مقاله ای تولید نمایید که مشکلات خطای سری 500 که اکثرا مربوط به هاست و سرور است را در سایت خود تولید نمایید، مسلما افرادی که به این مقاله نیاز دارند اکثرا کسانی هستند که سایتشان دچار این خطا شده است و کاملا میخواهند انواع خطاهای 500 را بشناسند و بدانند دلیلش چیست و چگونه میتوانند آن را حل کنند! پس شما باید محتوایی هدفمند را تولید نمایید که میتواند علاوه بر شناسایی انواع این خطاها برای صاحبان کسب و کار، راه حلهایی را نیز ارائه دهید.
با این دو مثال میخواهیم یک تعریف جامع در مورد تولید محتوای هدفمند یا سئوی محتوا داشته باشیم:
تولید محتوای هدفمند یعنی محتوایی که وابسته به نیاز مخاطب و در راستای اهداف و سیاست های سازمان شماست که بتوانید با ارائه این محتواها و رتبه گرفتن، ترافیک مناسب و ارگانیک و رایگانی را برای وب سایت خود دریافت نمایید، به صورت کلی محتوای هدفمند بنا به یکی از اهداف زیر نوشته و در سایت بارگذاری میگردد:
- برای کسب رتبه در SERP؛
- برای بهدستآوردن لینک؛
- برای آموزش به مخاطبان؛
- برای هدایت تعاملات اجتماعی؛
- برای تولید مشتریان احتمالی (سرنخها یا لیدها)؛
میخواهید در راس SERP قرار بگیرید؟ نمیدانید چطور؟ نگران نباشید این راهنما برای شماست: 10 نکته قرارگیری در راس SERP
چرا بازاریابی محتوا اهمیت دارد؟
یادتان باشد شما CONTENT MARKETER هستید یعنی با بازاریابی محتوایی میخواهید کسب و کارخود را رونق ببخشید، پس شما نباید الکی به صفحات وب سایت تان اضافه کنید و یا فقط برای اینکه بخواهید سایت تان را به روز کنید شروع به تولید محتوا نمایید، محتوای هدفمند به شما کمک میکند در کنار کمکی که به مخاطبان با محتوای خود میکنید، بتوانید کاربر و مخاطب هدف بهتری را جذب کنید و در نتیجه بتوانید با اصول دیجیتال مارکتینگ دیگر این مخاطبان را به مشتریان خود تبدیل نمایید.
چون دوست داریم محتواهایی که ما مینویسم تجربه محور باشد و از آنجا که برای بیش از 150 کسب و کار پروژه های سئو و خدمات سئو را انجام دادهایم و به خوبی درک کردهایم که تولید محتوا و بازاریابی محتوا چه تاثیری بر کسب و کارها دارد، یک مثال دیگر هم برایتان بزنیم که درک بهتری از این موضوع به دست آورید:
مسلما شما که در حال مطالعه این محتوا هستید، میخواهید برای سایت خود محتوای اصولی و هدفمند تولید نمایید و دقیقا این دغدغهای است که شما را به این محتوا کشانده است و با توجه به اینکه این محتوا را در موتور SERP گوگل به دست آوردهاید، و خودتان با پای خودتان به دنبال برطرف کردن نیازتان وارد سایت وینت سئو شدهاید، حالا ما اگر یک محتوای آبکی بنویسم که شما نیازتان را برطرف نکنید چه میشود؟
اگر این موضوع برای شما چندبار اتفاق بیافتد چه؟ یعنی چند بار به وسیله نیازهای متعدد خود کلماتی را سرچ کنید و دست بر قضا ما نیز محتواهای خود را بر اساس اصول سئو، سئو کرده باشیم و شما مجددا وارد وب سایت ما بشوید وقتی متوجه میشوید که محتواهای سایت ما محتواهایی نیستند که شما به دنبالش میگردید دیگر هیچگاه به وب سایت ما بر نمیگردید، و حتی اگر مجددا یک محتوا و یک لینک ما را در گوگل ببینید به سرعت از آن خواهید گذشت، درسته؟ پس اعتماد شما به ما از دست خواهد رفت.
حالا فرض کنید در این تعداد دفعات کاملا محتواهای اصولی و با پاسخهای کاربردی به شما ارائه کنیم و علاوه بر آن با استفاده از ابزارهای دیگر دیجیتال مارکتینگ که موجب جذب لید میشود کاری کنیم، که شما یکسری از اطلاعات تان را مانند شماره تماس و یا ایمیل تان را به ما بدهید مثلا در کنار همین محتوا یک بنر و یا یک CTA مناسب طراحی کنیم که در ازای دریافت شماره تماس و یا ایمیل شما، یک محتوای ویدئوی آموزشی رایگان سئوی محتوا را به شما هدیه دهیم آن هم رایگان.
مسلما یک رابطه برد-برد را با شما ایجاد کردهایم و موجب شدهایم شما در قیف بازاریابی ما قرار بگیرید و چون محتوای ویدئوی آموزشی هم مناسب شما بوده و حالا دیگر کاملا به ما اعتماد میکنید و حتی ممکن است لینک محتوای ما را با دیگران به اشتراک بگذارید و علاوه بر آن ما موجب شدهایم که دیگر شما فقط یک ویزیتور و بازدید کننده ساده در وب سایت ما نباشید.
حالا شما تبدیل شدهاید به یک لید که اگر ما در مسیر بازاریابیمان محتوای دیگری تولید نماییم و یا از شما بخواهیم که به عنوان یک متخصص سئو و کارشناسان حرفه ای سئو با ما مشاوره نمایید چطور؟ مسلماً، این بار راحتر از قبل به ما اعتماد میکنید و کار ما برای جذب منابع مالی تان راحتر است.
دیگه شما کاملا تولید محتوای هدفمند را یاد گرفتید و متوجه شدید که منظور ما از تولید محتوای هدفمند چست؟ حالا وقت آن است که به تعریف سئوی محتوا و محتوای سئو شده بپردازیم:
سئوی محتوا یا محتوای بهینه شده به محتوایی گفته میشود که در جهت افزایش ترافیک وب سایت ایجاد میشود و باعث ماندگاری کاربر در سایت میشود، این محتواها دقیقا در جهت کمک رسانی به مخاطبان و در راستای اهداف شماست اگر نخواهید محتوایی تولید بکنید که در رتبههای بالای موتورهای جستجو باشد، عملا پس چه میخواهید؟
فرض کنید شما بهترین مقالات را تولید بکنید ولی این مقالات هیچ بازدیدی نداشته باشد حالا این محتواها میتوانند در قسمت بلاگ شما باشد و یا محتواهایی خاص برای صفحات فرودتان، اگر شما بازدید نداشته باشید چه میشود؟
دقیقا مثل اینکه یک فروشگاه بسیار زیبا در دل کویر داشته باشید و هیچ خریداری نداشته باشید پس باز تاکید میکنیم شما بازاریاب محتوا هستید و وظیفهتان این است که محتواهای هدفمند برای قرار گیری در رتبههای بالای موتورهای جستجو تولید نمایید محتواهایی که در قالب آنها، متن، عکس، ویدیو، جدول و حتی فایلهایی مانند PDF داشته باشید. بسته به نیازتان در آن محتوا ترکیبی از این موارد را ایجاد کنید و سعی کنید در طی این محتواها دکمه خرید مردم را بزنید. شما راه دیگری ندارید، برای بقا در دنیای دیجیتال باید با محتوای خوب جنگید!
در ادامه دلایل و موارد دیگری را بیان میکنیم که به شما کمک میکند قبل از آنکه تکنیکهای سئوی محتوا را بیاموزید، اهمیت تولید محتوای هدفمند و با ارزش را برای سایت و کسب و کار خود بیشتر درک نمایید:
دلایل اهمیت سئوی محتوا چیست؟
1.افزایش نرخ کلیک (CTR)
CTR یک عامل مهم در موتور جستجو گوگل برای رتبه بندی وب سایت شما میباشد. هر چه کاربران بر روی لینکهای بیشتری از سایت شما کلیک کنند، شانس شما برای کسب رتبههای بالاتر در گوگل بیشتر است. مقدار CTR را می توان از طریق ابزار گوگل سرچ کنسول به دست آورد.
2.پیشی گرفتن از رقبا
نوشتن محتوای با کیفیت و گوگل پسند با رعایت اصول سئو میتواند روشی مناسب و مطمئن برای رقابت با سایر رقبایتان در دنیای دیجیتال باشد.
3.افزایش اعتبار سایت
نوشتن محتوا در سایت و مشخص کردن انکرتکستهای مناسب یک عامل بسیار مهم در لینک سازی داخلی و بک لینک سایت به شمار میرود که میتواند منجر به افزایش Domain Authority یا همان اعتبار دامنه شما شود. و از آنجایی که لینک سازی خیلی مهم و کاربردی است ما مقاله هایی در مورد نحوه لینک سازی و آنالیز لینک ها و… نوشته ایم تا اطلاعات مفیدی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
راهنمای لینک سازی برای مبتدیان
4.ایجاد تجربه کاربری بهتر
نوشتن محتوای مناسب و کاربر پسند یکی از عوامل مهم در ایجاد تجربه کاربری عالی و کاهش نرخ بانس ریت سایت شما میباشد. ممکن است بپرسید چگونه؟ فرض کنید وارد یک ساختمان مجلل و تاریخی برای عکاسی شدهاید. نمای خارجی این ساختمان اولین نکته در جذب شما به بازدید از این ساختمان میباشد.
در بحث خودمان ساختار محتوا یا مقاله شما از نظر عکس شاخص و عنوان جذاب حکم همان نمای بیرونی ساختمان را دارد. حالا فرض کنید که وارد ساختمان شدهاید. هرچقدر تعداد اتاق ها بیشتر باشند و ورودی جذاب و دکوراسیون داخلی شیک تری داشته باشند شما بیشتر ترقیب میشوید از وسایل و قسمتهای مختلف اتاق بازدید کنید و زمان بیشتری را در داخل این ساختمان برای عکاسی بگذرانید. در نتیجه بهینه سازی محتوا از نظر کلمات کلیدی مناسب به کاربرده شده ،لینکهای داخلی کافی، ویدئوهای جذاب و… میتواند باعث افزایش ماندگاری کاربر در سایت و ایجاد تجربه کاربری بهتر در او شود.
اصول تولید محتوای سئو شده (راهنمای گام به گام)
تا به اینجا متوجه شدیم کیفیت محتوای تولید شده مانند، خوانایی متن، طول مقاله، پوشش کامل موضوع و استفاده درست از تصاویر و ویدیو همان چیزی است که می تواند به ما در جذب مخاطی و قواعو و نکات سئو در تولید محتوا کمک نماید. ولی در نهایت، این کاربر است که تصمیم میگیرد کدام نوشته و محتوا به بهترین شکل نیازهایش را برآورده میکند. در صورتی که تنها هدف شما تولید محتوا برای کاربران باشد و به نکات سئو بیتوجه باشید محتوای تولید شده نه تنها برای شما فائده ای ندارد بلکه ممکن است مضر نیز باشد.
متخصصان سئو روش هایی و تکنیک های مدونی برای سئوی محتوا در نظر گرفته اند که میتواند به بهبود محتوا شما در قالب سئوی محتوا کمک نماید تا برای موتورهای جستجو به عنوان سایتی محبوب و پر طرفدار قلمداد گردید این روش ها عبارتند از:
- انتخاب کلمه کلیدی مناسب
- طول ایده آل برای یک مقاله سئو بهتر است بین 2000 تا 2500 کلمه باشد
- استفاده از متا تایتل و متا دیسکریپشن جذاب برای افزایش CTR
- لینک دهی به سایت های معتبر و همچنین مقالات قبلی سایت
- استفاده از مقدمه، نتیجه گیری ، تگ های هدینگ و متن جایگزین برای تصاویر و انکرتکست ها
- استفاده از پرمالینک کوتاه
- بک لینک سازی
در ادامه هرکدام از این موارد ذکر شده در بالا را بررسی نموده ایم پس با ما همراه باشید زیرا هنوز خیلی چیزها است که باید بدانید.
1. انتخاب کلمه کلیدی مناسب و تاثیر آن بر سئوی محتوا
یکی از مهمترین عوامل در رتبه بندی مقاله سئو، کلمات کلیدی هستند که استفاده میکنید. اگر دائم به دنبال کلمات کلیدی دشوار هستید که سابقه زیادی از آنها در اینترنت وجود ندارد و پروفایل بک لینک آنها ضعیف است، باید بگوییم که دارید وقت خود را تلف میکنید. شما باید کار خود را از کلمات کلیدی آسان و راحت شروع کنید.
برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی در نویسندگی سئو، میتوانید در ابتدا یک لیست از کلمات کلیدی مد نظر خود تهیه کنید و سپس به Google Keyword Planner و یا Ahrefs رفته و کلمات کلیدی خود را در آنها جست و جو کنید. در آن جا میتوانید ببینید که کلمات کلیدی منتخب شما تا چه حد رایج هستند و درجه سختی آنها چقدر است و همچنین آیا در طول ماه گذشته حداقل ۱۰۰ بار در اینترنت جست و جو شدهاند یا نه.
سنگ بنای همه استراتژیهای بزرگ و کوچک در دیجیتال مارکتینگ، کلمات کلیدی هستند. به همین دلیل دانستن نحوه درست و اصولی تحقیق کلمات کلیدی برای تولید محتوای سئو شده از تواناییهای یک متخصص سئو میباشد.
از انواع متغیر کلمات کلیدی استفاده کنید
اگر به همین مقاله که در حال مطالعه آن هستید توجه کنید، میتوانید متوجه شوید که چگونه برای نوشتن آن از انواع متغیر کلمه کلیدی استفاده کردهایم. در این مطلب، کلمه کلیدی اصلی « مقاله سئو » است و ما از کلمات مرتبط و متغیرهای آن مثل « روشهای سئو – تکنیکهای سئو در نوشتن محتوا – محتوای سئو شده و … » نیز استفاده کردهایم.
به این کلمات مرتبط در سئو نویسی کلمات کلیدی LSI میگویند که معمولاً تحت عنوان «کلمات کلیدی مرتبط» در فارسی استفاده میشود. این کلمات باید با توجه به کلمه کلیدی اصلی انتخاب شوند و از اهمیت بسیار بالایی برای موتور های جست و جو برخوردار هستند.
وقتی از کلمات کلیدی مرتبط یا همان LSI استفاده میکنید، نه تنها باعث بهبود رتبه مقاله سئو خود میشوید بلکه به موتورهای جست و جو کمک میکنید تا بفهمند مقاله شما درباره چه موضوعی است و درک عمیق تری از محتوای سئو شما داشته باشند.
غلظت استفاده از کلمات کلیدی در یک مقاله نیز موضوع دیگری است که باید به آن توجه کنید. هدف شما در این زمینه باید چیزی حدود ۲ تا ۳ درصد باشد. برای رعایت این مقدار و پخش متوازن کلمات کلیدی در کل متن، ابزارهای زیادی وجود دارند که Yoast SEO یکی از آنها است و به شما کمک میکند تا غلظت کلمات کلیدی را در متن خود خیلی راحت و سریع بسنجید.
2.طول ایده آل برای یک مقاله سئو بهتر است بین 2000 تا 2500 کلمه باشد
یکی دیگر از مراحل سئو نویسی که از اهمیت بی نهایت بالایی برخوردار است، توجه به طول محتوا است. تحقیقات بسیاری در زمینه مقالات اینترنتی انجام شده که تقریباً همه آن ها نتیجه گرفتهاند که مقالات طولانی، با اختلاف موفق تر از مقالات کوتاه و مختصر است و کاربران بیشتری را به خود جذب میکند.
چرا که مقالات طولانی باعث میشوند تا افراد وقت بیشتری را در سایت شما بگذرانند و اگر تا الان نمیدانستید، بهتر است بدانید که مدت زمان سپری شده توسط کاربران در سایت (time on site)، یکی از معیارهای کلیدی در رتبه بندی سایتها برای موتورهای جست و جو سئو است.
بله درست است که نوشتن مقالات کوتاه راحتتر است و زمان کمتری از شما به عنوان نویسنده میگیرد، اما اگر میخواهید بهترین نتیجه ممکن را از نویسندگی سئو بگیرید، باید مقالات بلندتری بنویسید. اگر تا به حال مقاله طولانی ننوشتهاید، نگران نباشید، میتوانید از همین حالا شروع کنید. فقط کافی است موضوع مورد نظر خود را با عمق بیشتری بررسی کنید و بیشتر راجع به آن مطالعه نمایید. در اغلب موارد نیز، این مطالعه اضافی باعث میشود تا چیزهایی جدیدی یاد بگیرید و حتی برای مقالات بعدی خود ایده پیدا کنید.
یک راهکار مطمئن برای تولید محتوای سئو طولانی و قدرتمند این است که موضوع مورد نظر خود را سرچ کرده و سپس اطلاعاتی که پنج تا ده وب سایت برتر در آن زمینه ارائه کردهاند را جمع آوری کنید. سپس با کنار هم قرار دادن این اطلاعات، میتوانید یک مطلب جامع بنویسید که از همه سایتهای رقیب به روز تر و کامل تر است و میتواند رتبه بهتری از آنها در موتورهای جست و جو کسب کند.
3. استفاده از متا تایتل و متا دیسکریپشن جذاب برای افزایش CTR
گوگل برای رتبه بندی سایتها در صفحه نتایج جست و جو، معیارهای زیادی دارد که یکی از مهم ترین آنها CTR (یا همان نرخ کلیک) است. سایتی که برای یک کلمه کلیدی مشخص رتبه اول را در اختیار دارد، به احتمال زیاد بیشترین تعداد کلیکها را نیز به خود اختصاص میدهد.
بنابراین برای رقابت با این سایت و جذب کلیکهای آن به سمت محتوای سئو شده خودتان، یکی از بهترین راهکار ها استفاده از عناوین جذاب و وسوسه انگیز است. طوری که حتی اگر سایت شما از نظر سئوی محتوا در رتبههای دوم یا سوم قرار داشته باشد، باز هم بتواند توجه کاربران را به خود جلب کند.
برای نمونه، میتوانید از این راهکارها برای خلق یک عنوان سئو جذاب استفاده کنید:
- از اعداد استفاده کنید؛ مثلا: «۶ حقیقت در مورد وزن کم کردن» یا «مورد پنجم شما را خواهد ترساند»
- از کلماتی مثل «راهنمای کامل» یا «ضروری» استفاده کنید
- از عناوینی مثل «بهترین دستور پخت ها برای پخت ماهی قزل آلا» یا «ده کتاب برتر روانشناسی» استفاده کنید چرا که مردم در اینترنت عاشق دیدن مجموعههای برتر هستند.
- از تاریخ استفاده کنید: «آموزش بازاریابی اینترنتی در سال 2022»
در قسمت متا دیسکریپشن سعی کنید تا جای ممکن کوتاه و مختصر بنویسید. شما فقط 160 کاراکتر در این بخش دارید و باید بتوانید در یکی دو جمله ایده کلی مقاله خود را توضیح دهید. همچنین از یک نقطه تعلیق نیز استفاده کنید تا کاربر وسوسه شود که روی لینک شما کلیک کند و ادامه مقاله را بخواند.
به هر کسی حتی با تجربه محدودی در سئو که به دنبال بهترین ابزار سئو میگردد، این دو ابزار خارق العاده پیشنهاد میشود
در این محتوا با ما همراه باشید تا با این دو ابزار کاربردی در سئو آشنا شوید
بهترین ابزارهای سئو سال 2023 را بشناسید!
4. لینک دهی به سایت های معتبر و همچنین مقالات قبلی سایت
این که در مقاله سئو خود به صفحات دیگر لینک بدهید نه تنها باعث میشود تا کاربران وقت بیشتری را در صفحه شما بگذرانند، بلکه میتوانند باعث جلب اعتماد کاربران به مقاله و سایت شما شود. دقت کنید که سایتهایی که به آن در محتوای سئو خود لینک میدهید باید به موضوع کلی مقاله شما مرتبط باشند اما در عین حال، نباید دقیقاً درباره همان کلمات کلیدی باشند که مقاله فعلی شما درباره آن نوشته شده است.
اگر چندین سایت مختلف را مدیریت میکنید، یک فرصت طلایی دارید تا کاربران را یکی پس از دیگری به سایتهای مختلف خود هدایت کنید. به عنوان مثال، برای یک مقاله سئو محتوا که در سایت A نوشته اید، به یک مقاله در سایت B لینک سازی کنید. سپس از مقاله سایت B، به سایت C لینک دهید و به همین شکل همه وب سایتهای مورد نظر خود را توسعه دهید.
5. استفاده از مقدمه، نتیجه گیری، تگ های هدینگ، فونت بولد، و متن جایگزین برای تصاویر و انکر تکست ها در سئو محتوا
در مراحل سئو نویسی، باید یک چک لیست ثابت برای خود تعیین کنید که همه مقالات شما مطابق با آن تهیه شده باشند. برای نمونه، این یک چک لیست کلی است که شما نیز میتوانید از آن استفاده کنید:
- مطمئن شوید که فقط از یک تگ H1 در مقاله استفاده میکنید (این تگ باید برای عنوان اصلی مقاله به کار برود)
- مقاله سئو خود را به بخشهای H2, H3, H4 تقسیم کنید.
- در هر یک از این بخشها، کلمات کلیدی را نیز به کار ببرید تا ارتباط بیشتری به کلیت متن داشته باشند.
- از مقدمه و نتیجه گیری استفاده کنید.
- از تصاویر برای افزایش جذابیت محتوای خود استفاده کنید و حتما حتما نکات سئوی تصاویر را رعایت کنید.
- از تگ Alt یا همان متن جایگزین تصویر روی همه تصاویر خود استفاده کنید.
6. استفاده از پرمالینک(نام مستعار ) کوتاه در سئو محتوایی
به نوشتههای انتهای URL که بعد از روت اصلی دامنه میآیند پرمالینک یا همان نام مستعار میگویند.
تلاش کنید تا پرمالینک مقاله شما تا جای ممکن کوتاه باشد و به موضوع اصلی مقاله در آن اشاره شده باشد. اگر دقت کنید در همه وب سایتهایی که رتبه بالایی در گوگل دارند، کلمه کلیدی هر یک از مقالات سایت در URL آنها نیز تکرار شده است.
در بعضی از موارد، میتوانید کلمات و حروف ربط را نیز حذف کنید تا URL کوتاه و مرتب تر به نظر برسند.
اگر از وردپرس استفاده میکنید، مطمئن شوید که پرمالینکهای شما از عنوان مقاله به عنوان پسوند استفاده میکنند. میتوانید به تنظیمات پرمالینک در وردپرس رفته و گزینه Post Name را به عنوان پرمالینک خود انتخاب کنید.
برای مثال در تصویر زیر پرمالینک سایت وینت سئو را میبینید:
7. بک لینک سازی (این یک عامل مهم در رتبه بندی است)
گاهی تمرکز زیاد روی تکنیکهای سئو باعث میشود تا نویسندگان سئو فراموش کنند که برای یک صفحه یا مقاله باید بک لینکهایی را نیز ایجاد نمایند. اگر نتایج برتر در گوگل را برای هر کلمه کلیدی که میخواهید آنالیز کنید، متوجه خواهید شد که اکثر مقالات برتر از پروفایل بک لینک قدرتمندی برای آن صفحه به خصوص بهره میبرند.
برای ایجاد بک لینک قوی برای مقاله سئو خود، میتوانید از بلاگرهای مطرح در زمینه کاری خود بخواهید تا به مقاله شما لینک بدهند و یا خودتان در سایتهای برتر به عنوان نویسنده مهمان فعالیت کنید و یا هر راهکار دیگری که به فکر خودتان میرسد.
تبریک میگوییم تا اینجای کار شما توانستید علاوه بر مفهوم تولید محتوای هدفمند، تکنیکهای سئوی محتوایی که بیشتر در حوزه سئوی داخلی مورد توجه قرار میگیرد را به دست آورید، این یک نکته مهم است که بدانید با این مقاله شما اطلاعاتی در مورد روشها و موارد ضروری تولید محتوا و بازاریابی محتوا را در بخش سئوی داخلی به دست آورید و برای اینکه پازل ذهنیتان را تکمیل کنیم پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با فهوم بک لینک سازی و اهمیت آن در سئو خارجی،مقالات زیر را حتما بخوانید
بک لینک چیست و اهمیت بک لینک سازی در سئو
Google alerts یک راهنمایی سریع و آسان برای بک لینک سازی
و بعد از مطالعه این موارد پیشنهاد میکنیم با توجه به تکنیکهایی که در این مقاله فراگرفتید شروع کنید به تولید محتوای هدفمند، و حواستان باشد، که در استفاده از این تکنیکها زیاده روی نکنید، مثلا حجم کلمات کلیدی و یا استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی که ما در اصطلاح به آن KEYWORD DENSITY یا چگالی کلمات کلیدی میگوییم را درنظر بگیرید، این نکته بسیار مهم است و باید این کلمات کلیدی، در سرتاسر محتوایتان استفاده نمایید و به صورت خاص این کلمات کلیدی و یا کلمات کلیدی مشابه آن در تمام طول محتوایتان پخش شده باشد و علاوه بر آن از کلمات کلیدی مشابه و دسته بندی کلمات کلیدی دیگر استفاده نمایید.
نگران نباشید در مورد انواع کلمات کلیدی به زودی یک محتوای ویدئویی در حال آماده سازی است که توسط جناب آقای دکتر مهریزدان در دوره سئو و تولید محتوا تدریس و بیان شده است که مسلما شما را با مراحل انتخاب هدمفند کلمات کلیدی آشنا و در طی آن کار اجرایی خواهید کرد.
اگر میخواهید از این محتوای ویدئویی استفاده نمایید و علاوه بر آن از یک پیشنهاد بهتر هم که ما الان به شما میدهیم استفاده نمایید و آن هم تولید محتوای هدفمند از شما یعنی شما محتوای خود را بنویسید و برای ما ارسال کنید، کارشناسان سئوی وینت با شما تماس خواهند گرفت و محتوای شما را به رایگان بررسی مینمایند و به شما کمک خواهند کرد که بتوانید با اصول تولید محتوای هدفمند و قواعد سئوی محتوا بیشتر آشنا شده و کاملا یک کار اجرایی و تمرینی را انجام نمایید.
جهت بررسی محتوا توسط کارشناسان وینت سئو از طریق کامنت زیر همین مقاله برای ما کامنت بگذارید و درخواست خود را ارسال نمایید. ما به سرعت با شما در ارتباط خواهیم بود. دیگه چی از این بهتر!!!
برای کسب دانش بیشتر در مورد چگالی کلمات کلیدی و کیورد استافینگ ( استفاده بیش از اندازه از کلمات کلیدی در محتوا و استفاده نادرست از این کلمات در جایگاههای مختلف مقاله) به شدت پیشنهاد میکنم این دو مقاله را بخوانید زیرا تاثیر بسزایی بر سئو محتوا شما دارد:
چگالی کلمات کلیدی یا [Keyword Density] چیست؟
کیورد استافینگ (Keyword Stuffing) چیست و چرا برای سئو مضر است؟
برای به دست آوردن چگالی کلمات کلیدی به صورت رایگان از این ابزار استفاده نمایید: به دست آوردن چگالی کلمه کلیدی
حالا یک نگاه ساده داشته باشیم به اینکه سئو چیست چون شما به خوبی متوجه شدید که تولید محتوای هدفمند چه نقشی در سئوی سایت دارد برای همین به صورت کوتاه این موارد را برای شما بیان کردیم راستی در انتهای محتوا یک ابزار رایگان به شما معرفی کردیم که اگر دوست دارید بدانید:
– مشکلات تولید محتوای صفحات داخلی تان چیست؟
– اگر دوست دارید بدانید کدام لینکهای درون محتوای تان شکسته است و لینک سازی داخلی تان مشکل دارد
– اگر دوست دارید بدانید کدام محتواهای شما خاص است کدام محتواهایتان تکراری است و حتی چند درصد محتوا هایتان تکراری است
فقط کافی است از این ابزار کارآمد و رایگان استفاده نمایید و مشکلات صفحات و محتواهای خود را به خوبی بررسی کنید، پس تا انتهای محتوا همراه ما باشید.
سئو به زبان ساده یعنی چه؟
سئو یا SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می باشد. سئو در کنار طراحی سایت از موثرترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ میباشد که باعث تحقق مهم ترین اهداف کسب و کاری شما از جمله جذب ترافیک رایگان و افزایش فروش می شود.
سئو چند بخش دارد؟
سئو سایت شامل سه بخش اساسی و مهم سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال میباشد. نوشتن محتوای سئو شده از تکنیکهای سئو داخلی وب سایت میباشد که درون سایت انجام میشود و تاثیر زیادی در کسب رتبه سایت در گوگل دارد.
چرا سئو برای گوگل مهم است؟
بر اساس آمارهای نشان داده شده، امروزه بیش از 90 درصد جستجوی مردم در گوگل انجام میشود. به همین جهت گوگل توجه ویژهای به کیفیت محتوای درون وب سایتها دارد و الگوریتمها و قوانین سفت و سختی هم برای این منظور قرار داده است تا بر اساس نیاز مردم و جستجویی که در گوگل انجام میشود پاسخ مناسبی (در قالب خدمات، محصولات، اطلاعات و …) به آنها بدهد. از این رو داشتن سئوی محتوای سالم و مناسب از مولفههای اصلی گوگل برای رتبه دادن به سایتها میباشد.
نتیجه گیری برای سئو محتوای بهتر
در این جا مقاله ما در خصوص تکنیکهای سئو که باعث میشوند تا گوگل مقاله سئو محتوای شما را به عنوان یک مقاله برتر طبقه بندی کند به پایان میرسد. برای جمع بندی، بیایید یک بار دیگر به شکل کوتاه و مختصر مراحل سئو نویسی را مرور کنیم:
- کلمات کلیدی مناسب را انتخاب کنید.
- مقالات سایت را در حدود 2000 کلمه بنویسید.
- برای افزایش نرخ کلیک (CTR) از متا های جذاب و گیرا استفاده کنید.
- در مقاله سئو خود با وب سایت های معتبر و با دیگر صفحات وب سایت خود لینک سازی کنید.
- مقاله سئو خود را با استفاده از انواع هدر، کلمات کلیدی بولد شده، متن جایگزین، مقدمه و نتیجه گیری ساماندهی کنید.
- از پرمالینک مختصر و مفید استفاده کنید.
- برای مقاله سئو جدید خود بک لینک های قوی بسازید.
به زبان ساده تر بگذارید به شما بگوییم همین محتوایی را که خواندید را مجددا نگاه کنید و اینبار به عنوان یک سئوکار به محتوای سئوی محتوای ما دقت نمایید، میبینید که یک نمونه اجرایی خوب پیش شماست چرا چون این دستورات را ما در آن پیاده کردیم:
وجود کلمه کلیدی اصلی در عنوان صفحه الزامی است
استفاده از کلمه کلیدی اصلی و مشابه در پاراگراف اول
استفاده از کلمه کلیدی اصلی و مشابه در زیر عنوانها
استفاده از کلمات LSI در بدنه محتوا
وجود کلمه کلیدی در آدرس صفحه و توضیحات
لینک های داخلی در محتوا
لینک های خارجی در محتوا
خوانایی محتوا را بالا ببرید
در نهایت جا دارد تأکید کنیم که اگر نویسندگی نقطه قوت شما نیست و چندان دست به قلم نیستید و یا اگر فرصت نویسندگی و تولید محتوا در قالب مقاله سئو را ندارید، باید به طور جدی استخدام نیروی خارجی را برای انجام این امور در دستور کار خود قرار دهید زیرا سئو محتوا امری بسیار مهم و ضروری میباشد. یا میتوانید بدر دوره های آموزشی سئوی وینت با تدریس جناب آقای دکتر مهریزدان شرکت نمایید.
تولید محتوا امروزه بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت دارد و اگر شما به آن توجه نکنید، مطمئن باشید که رقبای شما از این فرصت استفاده خواهند کرد و ترافیک رایگان ارزشمند موجود در اینترنت را به سمت سایت خود جذب میکنند. و الان فقط مانده است که به شما کمک کنیم که محتواهای سایت خود را آنالیز کنید و این ابزار رایگان را به شما معرفی کنیم به نام سایت لاینر. سایت لاینر ابزاری است که به شما کمک میکند محتواهای سایت خود را به دقت تحلیل کنید. برای دستیابی به این ابزار و آموزش قسمتهای مختلف این محتوا را بخوانید: ابزار سئوی تحلیل محتوا و لینکهای شکسته و به صورت کلی سئوی داخلی