12 معیار کلیدی گوگل آنالیتیکس برای تحلیل عملکرد سایت

اشتراک گذاری در :
در این مقاله در مورد مهم ترین معیارهای گوگل آنالیتیکس جهت تحلیل عملکرد وبسایت صحبت خواهیم کرد.
فهرست محتوا

معیارهای گوگل آنالیتیکس فاکتورهایی برای اندازه‌گیری و ردیابی در زمینه تحلیل سایت هستند. برای مثال نرخ بازدید در یک دوره مشخص یک متریک یا معیار در کار با گوگل آنالیتیکس است. با شناخت مهم‌ترین متریک ها در گوگل آنالیتیکس می‌توانیم سایت خود را بهبود ببخشیم. برای اینکه بدانید چه معیارهایی در Google Analytics کلیدی است و باید آنها را بررسی کنید ادامه مقاله را از دست ندهید.

به صورت کلی برای تحلیل در گوگل آنالیتیکس GA4 شما باید بتوانید متریک ها را در کنار DIMENSION ها اندازه گیری نمایید، بگذارید بیشتر در این مورد توضیح دهیم:

متریک ها یا همان معیارهای در گوگل آنالیتیکس همان هایی هستند که قابلیت اندازه گیری دارند مثلا مشخص شدن تعداد کاربر، تعداد بازدید از سایت در یک بازه زمانی

بعدها یا همان DIMENSION، مواردی هستند که در ذات قابلیت اندازه گیری ندارند ولی برای تحلیل های دقیق تر به کار میروند، مثلا نوع وسیله ای که از طریق آن سایت شما دیده شده است مثلا در حالت دستکتاپ یا موبایل و یا تبلت و یا کاربران از کدام مرورگر برای بازدید سایت شما استفاده میکنند، مانند کروم و یا مرورگر های دیگر و یا از کدام کلمات کلیدی وارد سایت شما شده اندیا جنسیت مخاطبان شما چگونه دسته بندی شده اند، مثلا خانم ها و یا آقایان. و یا کدام صفحات لندینگ پیج شما بیشترین بازدید را داشته است.

همانطور که مشاهده مینمایید بعدها  و متریکها به تنهایی کارایی ندارند و باید در کنار یکدیگر باشند تا بتوانند به شما مفهوم تحلیل را ارائه دهند، برای فهم بیشتر این موضوع و اهمیت این محتوای آموزشی که اهمیت موضوع را بیشتر درک بکنید و بدانید چه محتوای آموزشی ارزشمندی را مشاهده مینمایید یک مثال برای شما میزنیم.

مثال تحلیلی در گوگل آنالیتیکس با توجه به متریک ها و بعدها:

صورت مسئله این است شما میخواهید تحلیل نمایید که کدام صفحات شما بیشترین بانس ریت را ایجاد کرده اند و در کنار این میخواهید بدانید جنسیت کاربرانی که وارد این صفحات لندینگ شما شده اند چیست و کدام دسته از مخاطبان شما بیشترین میزان بانس ریت را ایجاد کرده اند و علاوه بر آن در کنار این تحلیل میخواهید بدانید بیشترین کلماتی که مخاطبان مورد نظر با این کلمات وارد این صفحات شده اند، چیست که بتوانید سئوی سایت خود را بر روی این صفحات بهینه نمایید؟

همانطور که مشاهده مینمایید شما در ابتدا باید متریکی مانند تعداد کاربران را در کنار بعدی مانند صفحات قرار دهید و سپس بتوانید تعداد کاربران را در کنار جنسیت قرار دهید و حالا میتوانید زمانی که این کاربران در این صفحات صرف کرده اند را در کنار بعدی به نام میزان بانس ریت قرار دهید دقیقا همان کاری که برای تحلیل دو KPI بر روی نمودارهای تحلیلی خودتان استفاده میکنیم مثلا در قسمت عمودی نمودار، شما میتوانید نام کشور را قرار دهید و در قسمت افقی نمودارتان میتوانید جنسیت را قرار دهید

و حالا میتوانید با استفاده از متریک تعداد نفرات بر روی نمودارتان مشخص نمایید که تعداد هر دسته از مخاطبان تان در هر دسته جنسی تان چه میزان است. شما میتوانید همین مثال را با نوع مرورگر و میزان بانس ریت درگیر کنید و متوجه شوید که کاربران شما با استفاده از کدام مرورگر بیشترین میزان بانس ریت را ایجاد کرده اند و همینطور در مرحله بعدی با فیلتر کردن میتوانید جنسیت مخاطبان را بررسی نمایید

همانطور که متوجه شدید اگر نتوانید معیارها و متریک های خوبی برای تحلیل استفاده نمایید متاسفانه نتسجه تحلیل های خوبی نیز به دست نخواهید آورد، برای همین موضوع این راهنمای کامل GA4 را برای شما آماده کرده ایم که بسیار ارزشمند است ولی اگر شما جز آن دسته هستید که تازه با گوگل آنالیتیکس آشنا شده اید پیشنهاد میکنیم در ابتدا  مقاله زیر را بخوانید و مجددا به این مقاله برگردید: گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) چیست و چگونه کار می کند؟

در مقاله بالا به صورت کامل قسمتهای مختلف داشبرد در گوگل آنالیتیکس GA4  معرفی کرده ایم و به صورت آموزش تصویری می توانید با قسمتهای مختلف گوگل آنالیتیکس آشنا گردید و نحوه کارکردن با هر بخش و کارایی هر بخش را یاد بگیرید. درادامه این محتوا مجددا به تعریف این موضوع و مثالهای متنوع تری بر خواهیم گشت ولی این خواستیم در همین ابتدا یک دیدگاه در مورد افزایش کارایی تان در تحلیل های خود به دست آورید

در مثال بالا از بانس ریت نام بردیم که شاید بسیاری از شما مفهوم این موضوع را نداند و متاسفانه بسیاری از محتواهای آموزی در سطح وب ایران در تعریف این موضوع و روش اندازه گیری آن ضعف دارند در این محتوای آموزشی به صورت ویدیویی جناب آقای مهریزدان یکی از اساتید دیجیتال مارکتینگ و اساتید بازاریابی ایران این مفهوم را به صورت کامل به شما با ذکر مثالهای متنوع توضیح داده اند، برای دست یابی به لینک روبه رو بروید: بانس ریت چیست و نحوه اندازه گیری آن

مفهوم معیارها در گوگل آنالیتیکس

در Google Analytics  یا GA4 معیارها جنبه‌های کمی داده‌ها هستند که به شما کمک می‌کنند عملکرد وب‌سایت خود را درک و پیگیری کنید. برای مثال، معیار Users در معیارهای گوگل آنالیتیکس به شما نشان می‌دهد که در یک بازه زمانی معین چند کاربر از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند.

معیار Users در معیارهای گوگل آنالیتیکس به شما نشان می‌دهد که در یک بازه زمانی معین چند کاربر از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

همچنین متریک یا معیار “Conversions” (نرخ تبدیل) به شما می‌گوید که بازدیدکنندگان چند اقدام مانند خرید، ثبت نام، دانلود و غیره را انجام داده‌اند.

معیار "Conversions" به شما می‌گوید که بازدیدکنندگان چند اقدام مانند خرید، ثبت نام، دانلود و غیره را انجام داده‌اند. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

معیارهای گوگل آنالیتیکس دیگری نیز وجود دارند. مانند:

  • دوره‌ها ( یا تعداد جلساتی که کاربران ایجاد کرده اند)
  • نرخ پرش
  • کاربران جدید
  • میانگین زمان درگیر
  • نرخ دوره تبدیل

همه این معیارها را در ادامه برای شما شرح خواهیم داد اما اگر علاقه مند به یادگیری تخصصی هریک از این معیارها هستید، پیشنهاد می کنیم در دوره ی سئوی دکتر مهریزدان شرکت کنید.

در کنار معیارها در گوگل آنالیتیکس شما باید با مفهوم ابعاد نیز آشنا شوید. ابعاد یا بعد (dimention) و متریک ها در گوگل آنالیتیکس بلوک‌های اصلی سازنده گزارش‌های تحلیلی شما هستند.

معیارها و ابعاد در گوگل آنالیتیکس 4

معیارهای گوگل آنالیتیکس اندازه‌گیری‌های کمی هستند. آنها “چقدر” یا “چند” را در داده‌های شما با استفاده از یک مقدار عددی نشان می‌دهند. از طرفی ابعاد، ویژگی‌های غیر عددی هستند. آنها کی، چه چیزی، کجا، چه زمانی و چرا را در معیارها توصیف می‌کنند.

برای مثال در تصویر زیر، معیار users به شما می‌گوید که دقیقا چند نفر از سایت شما بازدید کرده‌اند. سپس بُعد “Country” با گفتن اینکه آن کاربران در کجا واقع شده‌اند اطلاعات را در تحلیل سایت با گوگل آنالیتیکس کامل می‌کند.

متریک ها در گوگل آنالیتیکس

حتی با کمک ابعاد Device Category شما می‌توانید متوجه شوید که کاربران از چه دستگاه‌هایی برای ورود به وب سایت شما استفاده کرده‌اند.

حتی با کمک ابعاد Device Category شما می‌توانید متوجه شوید که کاربران از چه دستگاه‌هایی برای ورود به وب سایت شما استفاده کرده‌اند.آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

معیارهای گوگل آنالیتیکس و ابعاد به شما نمودار جامعی برای اندازه‌گیری و درک عملکرد یک وب سایت می‌دهند.

برای کار با گوگل آنالیتیکس باید متریک‌ها را بشناسید تا بدانید که سایت خود را دقیقا از چه لحاظی مورد ردیابی قرار دهید. ما در اینجا مهم‌ترین معیارها در گوگل آنالیتیکس را برای شما آورده‌ایم:

1. کاربران(users)

در تحلیل سایت با گوگل آنالیتیکس معیار “کاربران” تعداد افرادی را نشان می‌دهد که از وب سایت شما در یک بازه زمانی انتخاب شده بازدید کرده‌اند. این معیار برای درک اندازه و میزان مخاطبان و ردیابی رشد در طول زمان بسیار مفید است.

برای دیدن تعداد کاربرانی که داشته‌اید باید مسیر زیر را دنبال کنید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >اکتساب (Acquisition) >نمای کلی (overview)

در تحلیل سایت با گوگل آنالیتیکس معیار "کاربران" تعداد افرادی را نشان می‌دهد که از وب سایت شما در یک بازه زمانی انتخاب شده بازدید کرده‌اند. این معیار برای درک اندازه و میزان مخاطبان و ردیابی رشد در طول زمان بسیار مفید است. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

با مشاهده بخش نمای کلی یا overview می‌توانید ببینید که آیا در طول زمان کاربران بیشتری جذب کرده‌اید یا خیر. جذب کاربر بیشتر نشان دهنده رشد سایت شما خواهد بود. اگر شاهد افزایش تعداد کاربران نیستید، به این معنی است که باید استراتژی بازاریابی خود را دوباره مرور کرده و روش‌های جدیدی پیش بگیرید. به همین سرعت و راحتی می‌توانید بررسی عملکرد سایت با گوگل آنالیتیکس را به کمک دیگر معیارها نیز تکمیل کرده و در نهایت سئو سایت خود را بهبود ببخشید.

2. دوره‌ها یا جلسات (Sessions)

یکی دیگر از معیارهای گوگل آنالیتیکس معیار “دوره‌ها” است که در واقع مدت زمانی که یک کاربر از طریق تلفن همراه یا کامپیوتر در سایت و در بازه زمانی انتخابی شما حضور دارد را بررسی می‌کند.

دوره‌ها زمانی شروع می‌شوند که کاربر وارد سایت شما شود و پس از 30 دقیقه عدم فعالیت یا زمانی که کاربر سایت را ترک کند، پایان می‌یابند. ( البته در مورد تنظیم میزان دقیقه جلسات، شما می توانید خودتان آن را تنطیم نمایید مثلا بیان کنید که هر session شما چه مدت زمان طول بکشد) یک دوره می‌تواند فعالیت‌های متعددی را شامل شود مانند مشاهده یک یا چند صفحه، کلیک کردن روی پیوندها یا دکمه‌های عملکردی و یا حتی خرید.

ردیابی معیار دوره‌ها به شما کمک می‌کند تا تعامل بازدیدکنندگان با سایت را درک کنید. دوره‌های بیشتر به این معنی است که افراد به محتوا، محصولات یا خدمات شما علاقه‌مند هستند. برای مشاهده این متریک باید مسیر زیر را طی کنید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >اکتساب (Acquisition) >کسب ترافیک (Traffic acquisition)

 معیار Sessions که در واقع مدت زمانی که یک کاربر از طریق تلفن همراه یا کامپیوتر در سایت و در بازه زمانی انتخابی شما حضور دارد را بررسی می‌کند.آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

پس از مشاهده تعداد کل دوره‌ها و نحوه توزیع آنها در چندین منبع ترافیک، حال باید برای بهبود سایت خود اقدام کنید. برای این منظور پس از شناسایی منابع ترافیک ( یا source) تلاش کنید تا آنها را چند برابر بهتر نمایید. برای مثال اگر این منابع از طریق جستجوی ارگانیک است، بر روی بهینه‌سازی موتور جستجو و سئو تمرکز کنید و اگر منبع اصلی ایمیل‌ها هستند، بر روی کمپین‌های بازاریابی ایمیلی متمرکز شوید.

3. کاربران جدید (New Users)

یکی دیگر از معیارهای گوگل آنالیتیکس متریک کاربران جدید است. معیار “کاربران جدید” تعداد کاربرانی را که برای اولین بار از سایت شما بازدید کرده‌اند را در بازه زمانی انتخاب شده نشان می‌دهد. ردیابی و تحلیل New Users به شما نشان می‌دهد که تلاش‌های بازاریابی شما چقدر در دستیابی به مخاطبان جدید موثر بوده‌اند. هر چه کاربران جدید بیشتر باشد به این معنی است که بازاریابی شما در مسیر درستی است و مخاطبان تازه‌ای را جذب می‌کند. برای بررسی این معیار باید از مسیر زیر اقدام کنید:

چرخه زندگی (life cycle) >اکتساب (Acquisition) >نمای کلی کسب (Acquisition overview)

معیار "کاربران جدید" تعداد کاربرانی را که برای اولین بار از سایت شما بازدید کرده‌اند را در بازه زمانی انتخاب شده نشان می‌دهد. ردیابی و تحلیل New Users به شما نشان می‌دهد که تلاش‌های بازاریابی شما چقدر در دستیابی به مخاطبان جدید موثر بوده‌اند. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

در این بخش نمای کلی را مشاهده کنید تا بتوانید الگوهایی خاص را کشف نمایید زیرا همین موارد می‌توانند تأثیر تلاش‌های شما در بازاریابی را نشان دهند. به عنوان مثال، افزایش ناگهانی کاربران جدید می‌تواند نتیجه یک پست در شبکه اجتماعی یا یک کمپین تبلیغاتی موفق باشد. از سوی دیگر، کاهش کاربران جدید ممکن است نشان دهد که فعالیت‌های بازاریابی اخیر به طور موثری مشتریان بالقوه را جذب نمی‌کند پس باید یک بار دیگر استراتژی خود را برای نتایج بهتر مرور کرده و روش‌های جدیدی ابداع نمایید.

محتواهای آموزشی پیشنهادی:

1- همه شما میدانید بک لینکها چه تاثیری بر سئو دارند ولی کمبود یک راهنمای جامع در مورد شناسایی بک لینک و آموزش استراتژی های متنوع ساخت بک لینک و ایجاد بک لینکهای قدرتمند حس میشد، پس این محتوا را در مرورگرتان بوک مارک نمایید چون دائما در حال آپدیت است و استراتژی های جدید و کارآمد ساخت بک لینک را به شما آموزش میدهد: بک لینک چیست و بهترین استراتژی های ساخت بک لینک

2- همه شما میدانید ایجاد کسب و کارهای ابنترنتی از پیدا کردن بهترین و محبوبترین محصولات تا رشد و گسترش آن امروز بسیار سخت شده است در این راهنما بهترین ابزارهای تجارت الکترونیک برای راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی و بهبود آن را به شما معرفی کرده ایم، کلی ابزار به شما معرفی کرده ایم که شگفت زده خواهید شد، پس این محتوا را در مرورگرتان بوک مارک نمایید چون دائما در حال آپدیت است تا از جدیدترین ابزارهای تجارت الکترونیک جا نمایید: بهترین ابزارهای تجارت الکترونیک

3- هرروز به تعداد ابزارهای سئو در دنیا افزوده میشود و با وجود هوش مصنوعی دایما این ابزارها کارآمدتر میشوند و روش بازی را تغییر میدهند دیگر نمی توانید به روش های قبلی رتبه های خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید، پس این محتوا را در بوک مارک مرورگرتان ذخیره نمایید چون دایما در حال به روزرسانی است و بهترین ابزارهای سئو را با هوش مصنوعی به شما معرفی مینماید: بهترین ابزارهای سئو

4- آینده سئو و تولید محتوای سئو شده و رتبه گیری در موتورهای جستجو با توجه به هوش مصنوعی بسیار جذاب شده است در این محتوا آینده سئو را برای هر سئو کار و متخصص سئو نمایش داده ایم و با بیان روندهای سئو با توجه به تجربه مان در حوزه سئو، یادگیری از الگوریتم های جدید گوگل  و شناسایی آن ها و افزایش دانش مان و راهنمایی های جناب آقای مهریزدان این محتوای آموزشی را برای شما آماده کرده ایم: آینده سئو  در سال 2024

4. میانگین زمان تعامل (Average Engagement Time)

معیار “میانگین زمان تعامل” در میان معیارهای گوگل آنالیتیکس نشان می‌دهد که کاربران به طور متوسط چه مدت به طور فعال با سایت شما تعامل دارند. به عنوان مثال، اگر کاربر وب سایت شما را باز کند و پنج دقیقه را صرف خواندن یک مقاله کند، این زمان به عنوان «میانگین زمان تعامل» او محاسبه می‌شود. در این حالت وب سایت شما در کانون توجه بوده و کاربر فعالانه درگیر است.

با این حال، اگر کاربر یک برگه جدید باز کند و در حالی که سایت شما در پس‌زمینه باز است، شروع به مرور سایت دیگری نماید، این زمان محاسبه نمی‌شود زیرا وب سایت شما دیگر تمرکز اصلی را در مرورگر به خودش اختصاص نداده است. به عبارت دیگر، «میانگین زمان تعامل» بر اساس مدت زمانی که وب سایت شما در مرورگر کاربر در حالت تمرکز بوده محاسبه می‌شود. این یکی از ویژگی های جدید جالب و جدید گوگل آنالیتیکس ga4 است که نسبت به پدر بزرگش گوگل آنالیتیکس یونیور سال خیلی بهتر شده است و این معیار بسیار بهتری است.

این معیار در میان معیارهای گوگل آنالیتیکس به ویژه برای درک کیفیت تعامل کاربر مفید است. برای مشاهده این متریک می‌توانید مسیر زیر را طی کنید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >تعامل (Engagement)> نمای کلی (overview)

معیار "میانگین زمان تعامل" در میان معیارهای گوگل آنالیتیکس نشان می‌دهد که کاربران به طور متوسط چه مدت به طور فعال با سایت شما تعامل دارند.آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

میانگین زمان‌های تعامل بالا معمولاً نشان می‌دهد که کاربران محتوای شما را جذاب و مرتبط می‌دانند و این محتواها آنها را فعالانه با سایت شما درگیر می‌کنند. برعکس این موضوع نیز صادق است و میانگین زمان‌های تعامل کمتر نشان می‌دهد که ممکن است نیاز به بهبود محتوا و یا بهبود قابلیت استفاده از وب‌سایت خود را داشته باشید.

در اینجا چند نکته برای بهبود سایت در این زمینه را برای شما آورده‌ایم:

● مطمئن شوید که وب‌سایت شما برای پیمایش آسان است و به سرعت لود و بارگذاری می‌شود.

● محتوای سایت را برای خوانایی بهتر و کارآمدتر بهینه کنید. از قالب‌بندی‌هایی مانند بولت پوینت، عناوین فرعی، پاراگراف‌های کوتاه و غیره استفاده نمایید. این کارها تضمین می‌کند که کاربران همچنان به خواندن و تعامل با محتوای شما ادامه می‌دهند.

● از منابع بصری مانند تصاویر، اینفوگرافیک‌ها و ویدیوها به اندازه کافی استفاده کنید. این کار به حفظ توجه کاربر کمک خواهد کرد.

5. نرخ پرش (Bounce Rate)

“نرخ پرش” یک معیار مهم است که نشان می‌دهد چه کاربرانی وارد سایت شما شده‌ و بدون هیچ تعاملی خارج شده‌اند. دوره ورود بدون درگیری، دوره یا session است که کاربر وب سایت شما را در کمتر از 10 ثانیه بدون ایجاد هیچ رویدادی مانند پر کردن فرم یا کلیک کردن و رفتن به صفحات دیگر ترک می‌کند.

به عنوان مثال، اگر بازدیدکننده‌ای بدون کلیک بر روی پیوندها یا انجام اقداماتی مانند پر کردن فرم یا خرید، در عرض 10 ثانیه از صفحه اصلی شما خارج شود، این session به عنوان یک دوره غیرفعال طبقه‌بندی می‌شود و متریک “نرخ پرش” این نمونه را محاسبه خواهد کرد.

نرخ پرش بالا یکی از معیارهای گوگل آنالیتیکس است که اغلب نشان می‌دهد صفحه وب به طور موثر بازدیدکنندگان را جلب نمی‌کند. این اتفاق ممکن است به دلیل عوامل مختلفی مانند طراحی وب غیر جذاب، پیام‌رسانی نامشخص، زمان کند بارگیری صفحه یا محتوایی باشد که با هدف کاربر مطابقت ندارد. در مقابل، نرخ پرش پایین نشان می‌دهد که کاربران در حال یافتن آنچه به دنبال آن هستند می‌باشند و تشویق می‌شوند تا بیشتر با وب سایت شما تعامل داشته باشند. این تشویق شدن ممکن است با خواندن مطالب بیشتر، مشاهده محصولات یا انجام سایر اقدامات معنی‌دار اتفاق بیفتد.

برای مشاهده نرخ پرش خود در GA4، باید گزارش Pages and screens خود را سفارشی کنید. یعنی طبق آموزش تصویری زیر جلو بروید تا به نرخ پرش خود دست یابید پس به این ترتیب مسیر زیر را طی کنید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >تعامل(Engagement)>صفحه‌ها و صفحه نمایش ( Pages and screens)

معیار نرخ پرش یک معیار مهم در گوگل آنالیتیکس برای تحلیل عملکرد سایت است که نشان می‌دهد چه کاربرانی وارد سایت شما شده‌ و بدون هیچ تعاملی خارج شده‌اند. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

در سمت راست بالای صفحه، روی نماد مداد کلیک کنید تا گزارش خود را سفارشی کنید.

سفارشی سازی گزارش برای بررسی نرخ پرش سایت در گوگل آنالیتیکس آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4
از بخش Report Data گزینه Metrics را انتخاب کنید.

انتخاب گزینه ی Metrics در بخش Report Data گوگل آنالیتیکس برای ایجاد سفارشی سازی بانس ریت. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

از منوی کشویی Add metric، گزینه Bounce rate را انتخاب کرده و بر روی Apply کلیک کنید‌.

انتخاب گزینه Bounce Rate برای محاسبه نرخ پرش مرحله نهایی. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

اکنون باید نرخ پرش را در گزارش “Pages and screens” خود مشاهده نمایید.

 گوگل آنالیتیکس مشاهده نرخ پرش در گزارش Pages and screens گوگل آنالیتیکس آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

حال صفحات با نرخ پرش بالا را فیلتر کنید تا صفحاتی را که ممکن است نیاز به بهینه‌سازی داشته باشند مشاهده نمایید.

فیلتر صفحات با نرخ پرش بالا برای بهبود صفحات سایت در آنالیتیکس. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

برای بهبود این معیار از معیارهای گوگل آنالیتیکس ابتدا طراحی صفحه و پیام‌رسانی خود را بررسی کنید. دقت کنید که آیا جذاب هستند یا خیر و آیا به وضوح بیان می‌کنند که صفحات درباره چه موضوعی هستند یا نه.

در مرحله دوم، زمان بارگذاری را بررسی کنید. (برای این کار می‌توانید از ابزار PageSpeed Insights Google یا google lighthouse استفاده کنید.) زمان بارگذاری بالا احتمال خروج کاربران از سایت شما را افزایش می‌دهد. در آخر بررسی کنید که آیا محتوای شما با نیازهای مخاطبان مطابقت دارد یا خیر. محتوای با کیفیت بالا و مرتبط برای درگیر نگه داشتن کاربران بسیار مهم است.

6. نرخ تبدیل دوره (Session Conversion Rate)

معیار «نرخ تبدیل دوره» نشان دهنده درصد دوره‌هایی است که منجر به تبدیل شده است. تبدیل میتواند هر اقدام از پیش تعریف شده‌ای باشد که برای کسب و کار شما ارزشمند است. مانند خرید، ثبت نام در خبرنامه، پر کردن فرم تماس یا دانلود یک منبع.

فرمول محاسبه این معیار از سری معیارهای گوگل آنالیتیکس به صورت زیر است:

نرخ تبدیل دوره = (تعداد تبدیل / تعداد دوره‌ها) × 100

این متریک به ارزیابی اثربخشی کمپین‌های بازاریابی شما در ایجاد تبدیل کمک می‌کند. برای ردیابی «نرخ تبدیل دوره» در GA4، ابتدا باید رویدادها را ایجاد کنید. ایجاد Events ها را باید در گوگل تگ منیجر انجام نمایید و با تعیین tag و trigger های درست حالا از گوگل آنالیتیکس بخواهید آنچه را در تگ منیجر تنظیم کرده اید به شما گزارش دهد.

شما میتوانید ایونت های خود را در گوگل تگ منیجر برای حالتهای مختلف و در صفحات مختلف تنظیم نمایید که تنظیم این موارد از چارچوب این مقاله خارج است ولی رویدادها یا Events به شما این امکان را می‌دهند که تعاملات کاربر را اندازه‌گیری کنید (مانند بارگیری یک صفحه، کلیک کردن روی پیوند یا خرید). بنابراین برای هر اقدامی که می‌خواهید نرخ تبدیل را اندازه‌گیری کنید، یک رویداد ایجاد می‌کنید.

در این محتوا میتوانید آموزش نصب و راه اندازی تگ منیجر و ایجاد چند ایونت کارآمد را بیاموزید: تگ منیجر چیست و چه کاربردی دارد

پس از ایجاد رویدادها، اکنون می‌توانید «نرخ تبدیل دوره» خود را در مسیر زیر پیدا کنید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >گزینه Acquisition >کسب ترافیک ( Traffic acquisition)

معیار «نرخ تبدیل دوره» در گوگل آنالیتیکس نشان دهنده درصد دوره‌هایی است که منجر به تبدیل شده است. تبدیل میتواند هر اقدام از پیش تعریف شده‌ای باشد که برای کسب و کار شما ارزشمند است. آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

سپس بر روی نماد مداد در گوشه سمت راست بالا کلیک کنید.

سفارشی سازی گزارش برای بررسی نرخ تبدیل دوره سایت در گوگل آنالیتیکس . آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس GA4

«Metrics» را پیدا کنید.

انتخاب گزینه ی Metrics طی فرایند محاسبه نرخ تبدیل دوره

سپس بر روی Add metric کلیک کرده و به دنبال Session conversion rate بگردید.

انتخاب گزینه Add metric و Session conversion rate برای محاسبه نرخ تبدیل دوره

روی گزینه Apply کلیک کنید.

انتخاب گزینه ی Apply برای مشاهده نرخ تبدیل دوره

اکنون باید «نرخ تبدیل دوره» را در Traffic acquisition report ببینید.

Traffic acquisition report

حال که نرخ تبدیل دوره خود را می‌دانید، باید عملکرد وب سایت را بهبود بخشیده و بازاریابی خود را با اقدامات ارزشمند تقویت نمایید.

7. ورودی‌ها (Entrances)

معیار “ورودی‌ها” تعداد دوره‌هایی را نشان می‌دهد که در یک صفحه خاص شروع شده‌اند. هر بار که کاربر دوره جدیدی را آغاز می‌کند، معیار “ورودی‌ها” برای آن صفحه خاص که دوره در آن شروع می‌شود افزایش می‌یابد. این معیار برای درک اینکه کاربران چگونه سفر خود را در سایت شما شروع می‌کنند مهم است.

برای مشاهده معیار “ورودی‌ها” در معیارهای گوگل آنالیتیکس این مراحل را دنبال کنید:

1. به قسمت “Explore” در داشبورد GA خود بروید.

2. برای شروع یک Explore جدید بر روی “Blank” کلیک کنید.

فرایند نمایش معیار "ورودی‌ها" در گوگل آنالیتیکس - مرحله اول

3. روی نماد «+» در کنار «DIMENSIONS» کلیک کنید.

فرایند نمایش معیار "ورودی‌ها" در گوگل آنالیتیکس - مرحله دوم

یک پنجره جدید باز خواهد شد.

4- page title را انتخاب کنید (در زیردسته “Page / screen” قرار دارد)

5. روی “Import” کلیک نمایید تا آن را به Explore خود اضافه کنید.

فرایند نمایش معیار "ورودی‌ها" در گوگل آنالیتیکس - مرحله سوم

6. روی نماد “+” در کنار “METRICS” کلیک نمایید.

فرایند نمایش معیار "ورودی‌ها" در گوگل آنالیتیکس - مرحله چهارم

7- Entrance را در دسته “Page / screen” پیدا کرده و انتخاب کنید.

8. روی “Import” کلیک کنید تا این معیار را در تجزیه و تحلیل خود لحاظ نمایید.

فرایند نمایش معیار "ورودی‌ها" در گوگل آنالیتیکس - مرحله پنجم

9- page title را به قسمت “ROWS” بکشید. با این کار صفحات به عنوان سرصفحه فهرست می‌شوند.

10. معیار “Entrances” را به ناحیه “VALUES” بکشید. با این کار تعداد ورودی‌های شروع شده در هر صفحه نمایش داده می‌شود.

فرایند نمایش معیار "ورودی‌ها" در گوگل آنالیتیکس - مرحله ششم

اکنون که می دانید افراد عموماً از چه صفحاتی وارد سایت شما می‌شوند، مطمئن شوید که آن صفحات جذاب و واضح هستند. با کمک معیارهای گوگل آنالیتیکس سایت خود را هر چه بیشتر مخاطب‌پسند کرده و بازدیدکنندگان خود را افزایش دهید.

8. خروجی‌ها (Exits)

معیار “خروجی‌ها” نشان می‌دهد که چند دوره در یک صفحه خاص به پایان رسیده است. به عنوان مثال، اگر پنج نفر به تعامل خود با وب سایت شما در صفحه قیمت‌گذاری پایان دهند، آن صفحه دارای پنج “خروجی” خواهد بود. این گزینه از معیارهای گوگل آنالیتیکس برای شناسایی صفحاتی که معمولاً آخرین نقطه تعامل قبل از خروج کاربران از سایت شما هستند، بسیار مهم است.

برای مشاهده تعداد خروجی خود در GA4، این مراحل را دنبال کنید:

1. به بخش “Explore” در داشبورد خود بروید.

2. برای شروع یک کاوش جدید روی “Blank” کلیک کنید.

فرایند نمایش معیار خروجی‌ها (Exits) در گوگل آنالیتیکس - مرحله اول

3. روی نماد “+” در کنار “DIMENSIONS” کلیک کنید.

فرایند نمایش معیار خروجی‌ها (Exits) در گوگل آنالیتیکس - مرحله دوم

یک پنجره جدید باز خواهد شد.

4- Page title را انتخاب کنید(در زیر دسته “Page / screen”).

5. روی Import کلیک کنید تا آن را به Explore خود اضافه نمایید.

فرایند نمایش معیار خروجی‌ها (Exits) در گوگل آنالیتیکس - مرحله سوم
6. روی نماد “+” در کنار “METRICS” کلیک کنید.

فرایند نمایش معیار خروجی‌ها (Exits) در گوگل آنالیتیکس - مرحله چهارم

7. «Exits» را در دسته Page / screen پیدا کرده و انتخاب کنید.

8. روی “Import” کلیک کنید تا این معیار را در تجزیه و تحلیل خود لحاظ نمایید.

فرایند نمایش معیار خروجی‌ها (Exits) در گوگل آنالیتیکس - مرحله پنجم

9. “Page title” را به قسمت “ROWS” بکشید. با این کار صفحات به عنوان سرصفحه فهرست می‌شوند.

10. متریک Exits را به ناحیه «VALUES» بکشید. با این کار تعداد خروجی هر صفحه نمایش داده می‌شود.

فرایند نمایش معیار خروجی‌ها (Exits) در گوگل آنالیتیکس - مرحله ششم

سعی کنید هر گونه الگوی رایج را در بین صفحات با خروجی بالا شناسایی کنید. توجه کنید که آیا این صفحات فاقد محتوای جذاب هستند؟ آیا طرح یا مسیریابی گیج کننده‌ای دارند؟ سعی کنید علت و الگو را کشف کرده و رفع نمایید. درک این الگوها می‌تواند به شما کمک کند تا زمینه‌های بهبود را مشخص کنید.

9. بازدید به ازای هر کاربر (Views Per User)

معیار «بازدید به ازای هر کاربر» در معیارهای گوگل آنالیتیکس میانگین تعداد صفحاتی را که کاربران در یک بازه زمانی مشخص می‌بینند نشان می‌دهد. با تقسیم تعداد کل بازدیدهای صفحه بر تعداد کل کاربران در همان بازه زمانی این متریک به راحتی محاسبه می‌شود.

«بازدید به ازای هر کاربر» هر چه بیشتر باشد نشان می‌دهد که محتوای جذابی ایجاد کرده‌اید که کاربران را درگیر می‌کند و سبب ترغیب آنها به کاوش بیشتر در وب سایت شما می‌شود. برای مشاهده مسیر زیر را دنبال نمایید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >تعامل (Engagement )>صفحات و صفحه نمایش (Pages and screens)

این گزارش میانگین صفحاتی را که هر کاربر در طول یک دوره می‌بیند نشان می‌دهد.

معیار «بازدید به ازای هر کاربر» در معیارهای گوگل آنالیتیکس میانگین تعداد صفحاتی را که کاربران در یک بازه زمانی مشخص می‌بینند نشان می‌دهد. با تقسیم تعداد کل بازدیدهای صفحه بر تعداد کل کاربران در همان بازه زمانی این متریک به راحتی محاسبه می‌شود.

اگر می‌خواهید این معیار را در سایت خود بهبود ببخشید، مطمئن شوید که منوی پیمایش شما به خوبی طراحی شده است و کاوش بیشتر در داخل سایت را آسان می‌کند. همچنین پیوند داخلی را در بین محتوای مرتبط تقویت کنید.

10. دوره‌های درگیر (Engaged Sessions)

متریک «دوره درگیر» به هر زمانی که یک دوره بیش از 10 ثانیه طول بکشد، حداقل دو بازدید از صفحه وجود داشته باشد یا یک رویداد تبدیل راه‌اندازی شود، اندازه‌گیری می‌شود. تعداد بالای دوره‌های درگیر نشان می‌دهد که سایت شما نیازها و انتظارات کاربران را برآورده می‌کند و در غیر این صورت، کاربران با سایت شما درگیر نخواهند شد.

برای مشاهده دوره‌های درگیر در GA4 مسیر زیر را طی کنید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >گزینه Acquisition >کسب ترافیک (Traffic acquisition)

در این گزارش، تعداد کل دوره‌های درگیر و نحوه توزیع آنها در چندین منبع ترافیک را مشاهده خواهید کرد.

متریک «دوره درگیر» به هر زمانی که یک دوره بیش از 10 ثانیه طول بکشد، حداقل دو بازدید از صفحه وجود داشته باشد یا یک رویداد تبدیل راه‌اندازی شود، اندازه‌گیری می‌شود.

11. نرخ تعامل (Engagement Rate)

“نرخ تعامل” نشان دهنده درصد دوره‌های درگیر شده در مقایسه با تعداد کل دوره‌ها است. این معیار از معیارهای بسیار مهم گوگل آنالیتیکس  است.

یک دوره هر زمانی که تعامل بیش از 10 ثانیه طول بکشد، حداقل دو بازدید از صفحه وجود داشته باشد، یا یک رویداد تبدیل راه‌اندازی شود، فعال در نظر گرفته می‌شود. این معیار یک شاخص واضح از اینکه سایت شما چقدر به طور موثر توجه کاربران را به خود جلب می‌کند ارائه می‌دهد.

برای بررسی میزان تعامل خود مسیر زیر را دنبال کنید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >گزینه Acquisition >کسب ترافیک (Traffic acquisition)

سپس به سمت راست گزارش حرکت کنید. در آنجا نرخ تعامل خود را در کانال‌های مختلف ترافیک مشاهده خواهید کرد.

معیار نرخ تعامل یک شاخص واضح از اینکه سایت شما چقدر به طور موثر توجه کاربران را به خود جلب می‌کند ارائه می‌دهد.

بدین ترتیب با کمک معیارهای گوگل آنالیتیکس کانال‌هایی را که در حال حاضر برای شما خوب عمل می‌کنند مشاهده کرده و اولویت‌بندی کنید.

12. کاربران بازگشتی (Returning Users)

معیار «کاربران بازگشتی» تعداد کاربرانی را نشان می‌دهد که بیش از یک بار در بازه زمانی انتخاب شده از سایت شما بازدید کرده‌اند. این متریک در مقابل معیار کاربران جدید که برای اولین بار وارد سایت شما شده بودند قرار دارد.

ردیابی و تحلیل کاربران بازگشتی برای درک موارد زیر کلیدی است:

  • آیا کاربران مدام به سایت شما بازمی‌گردند( حفظ و وفاداری کاربر)؟
  • چقدر کاربران جدید را به بازدیدکنندگان مکرر تبدیل می‌کنید؟
  • چه بخشی از مخاطبان شما اغلب بازمی‌گردند؟

برای بررسی کاربران بازگشتی باید گزارش User acquisition خود را سفارشی کنید. بنابراین مسیر زیر را دنبال نمایید:

گزارش‌ها (reports) > چرخه زندگی (life cycle) >گزینه Acquisition >جذب کاربر (User acquisition)

فرایند نمایش معیار کاربران بازگشتی (Returning Users) - مرحله اول
در سمت راست بالای صفحه، روی نماد مداد کلیک کنید تا گزارش خود را سفارشی نمایید.

فرایند نمایش معیار کاربران بازگشتی (Returning Users) - مرحله دوم

از بخش Report Data گزینه Metrics را انتخاب کنید.

فرایند نمایش معیار کاربران بازگشتی (Returning Users) - مرحله سوم

از منوی کشویی Add metric گزینه Returning users را انتخاب کرده و روی Apply کلیک کنید.

فرایند نمایش معیار کاربران بازگشتی (Returning Users) - مرحله چهارم

اکنون باید بتوانید کاربران بازگشتی را در گزارش User acquisition خود مشاهده نمایید.

فرایند نمایش معیار کاربران بازگشتی (Returning Users) - مرحله پنجم

از این معیار برای تعیین اینکه آیا نیاز به ایجاد استراتژی‌های حفظ هدفمندتر و موثرتر کاربران دارید یا خیر استفاده کنید. اگر کاربران بازگشتی شما زیاد هستند پس یعنی در مسیر درستی قرار دارید و باید به انجام کاری که انجام می‌دهید ادامه دهید. اما اگر کاربران بازگشتی شما کم هستند به سراغ روش‌ها و کمپین‌های بازاریابی جدید بروید. این روش‌ها ممکن است شامل کمپین‌های ارسال ایمیل شخصی، برنامه‌های وفاداری یا محتوایی باشد که منافع این بازدیدکنندگان بازگشتی را برآورده می‌کند.

کدام معیارهای گوگل آنالیتیکس را باید بررسی کنیم؟

معیارهایی از گوگل آنالیتیکس که ردیابی می‌کنید باید با اهداف کسب و کار شما هماهنگ باشند. به این ترتیب می‌توانید تعیین کنید که کدام روش خوب پیش می‌رود و چه چیزی‌هایی مناسب نیستند و باید آنها را تغییر دهید.

فرض کنید می‌خواهید تعامل کاربر با وب سایت خود را درک کنید. ممکن است معیارهای «میانگین زمان تعامل»، «نرخ پرش» و «بازدید به ازای هر کاربر» را ردیابی و بررسی کنید. اما اگر می‌خواهید عملکرد کمپین بازاریابی خود را بدانید، می‌توانید «دوره‌ها» و «نرخ تبدیل دوره» را ردیابی نمایید.

اگر یک معیار مورد علاقه شما نیست یا بخشی از اهداف تجاری شما را شامل نمی‌شود، احتمالاً ارزش وقت گذاشتن برای پیگیری آن را نیز ندارد. با گذشت زمان نسبت به معیارهای گوگل آنالیتیکس که واقعاً مهم هستند مسلط و ماهرتر خواهید شد و می‌توانید سایت خود را بهبود ببخشید. همچنین کارشناسان ما در وینت سئو می توانند به بهترین شکل ممکن شما را در بهبود عملکرد سایت کمک کنند :لینک تماس با وینت سئو 

 

معیارها و یا متریک های موثر در گوگل آنالیتیکس GA4 چیست

معیارهای گوگل آنالیتیکس فاکتورهایی برای اندازه‌گیری و ردیابی در زمینه تحلیل سایت هستند.

در این راهنمای و آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس  GA4 تمامی معیارهای کلیدی گوگل آنالیتیکس برای تحلیل های بهتر را ارائه داده ایم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *