گوگل آنالیتیکس چیست؟
گوگل آنالیتیکس یک ابزار قدرتمند برای تحلیل و ردیابی دادهها در دنیای آنلاین که هزاران نوع داده وجود دارد و هر لحظه نیز بر میزان آنها افزوده میشود، است. ردیابی و تجزیه و تحلیل دادهها بسیار سخت خواهد بود. در چنین مواقعی با راه اندازی گوگل آنالیتیکس میتوانید کارها را خیلی سریعتر و آسانتر پیش ببرید.
کاربرد گوگل آنالیتیکس GA4 بسیار گسترده است و با کمک داشبوردهای متنوع آن میتوانید به راحتی به آنچه که میخواهید دست پیدا کنید. در ادامه به بررسی نحوه استفاده از داشبورد گوگل آنالیتیکسGA4 و اهمیت داشبورد گوگل آنالیتیکس و هر آنچه که باید درباره این ابزار مهم بدانید پرداختهایم.
گوگل آنالیتیکس در واقع یکی از کاربردترین ابزارهایی است که در دنیای دیجیتال مارکتینگ در اختیار هر دیجیتال مارکتر و سئو کار قرار گرفته است، شما را دعوت میکنم خود را در چنین لحظه ای تصور کنید و بعد خواهید دید چرا گوگل آنالیتیکس مهم است:
فرض کنید شما با بهترین ابزارهای تجارت الکترونیک کسب و کار آنلاین خود را راه اندازی کرده اید و بعد با هزینه های زیاد شروع کرده اید به دریافت خدمات دیجیتال مارکتینگ و کلی هزینه های کمپین های تبلیغاتی داده اید، مسلما با این هزینه میتوانید نتایجی را به دست آورید ولی نه نتایج عالی و در نتیجه برای اینکه مجددا بخواهید نتایجی را به دست آورید مجبور خواهید بود مجدا همان هزینه و یا شاید بیشتر خرج نمایید. خوب تا کی می خواهید اینکار رادامه دهید!!!
این همان جاست که ابزار گوگل آنالیتیکس به درد شما میخورد، چرا؟ چون برای شما در هر کسب و کاری مهم خواهد بود به پرسشهای زیر پاسخ دهید:
اینکه بهترین کانالهایی بازاریابی شما کدام است؟
آیا استراتژی های تولید محتوای شما جواب داده است؟
آیا استراتژی های سئو جواب داده است؟
کدام صفحات فرود (لندینگ پیج های) شما منجر به افزایش فروش شما و بازدیدتان شده اند؟
کدام دسته از مخاطبان تان با توجه به جنسیت و سن شان بیشترین مخاطب شما هستند؟
و چه محصولی برای کدام دسته از مخاطبان تان بهتر است؟
رفتار کاربران درون سایت شما چگونه است؟ آیا صفحات سایت شما را کامل میبینند و یا به سرعت از آن خارج میشونند؟
نقاط ضعف تان در مقایسه با رقبایتان کدام است؟ و چه کارهایی باید انجام دهید تا نتایج بهتری را خلق نمایید؟
می خواهید بدانید آیا طراحی صفحه های وب سایت تان کارآمد است و دکمه های فراخوان CTA های شما مناسب است و به صورت کلی استراتژی تولید لید شما کارا بوده است یا خیر؟
اینها سوالاتی است که پاسخ آن ها را می توانید با ابزار گوگل آنالیتیکس به دست آورید، این ابزار کارآمد به صورت دقیق به تحلیل داده های شما می پردازد و به شما کمک میکند، مسیر رشد کسب و کار آنلاین خود را پیدا کنید. پس این محتوا و راهنمای آموزشی ارزشمند برای معرفی کامل این ابزار و روش کارکردن با هر بخش آن (که به صورت آموزش تصویری گوگل آنالیتیکس است ) برای شمل تهیه گردیده است که میتواند به شما کمک نماید دیجیتال مارکتر بهتری شوید. پس این راهنما را که دایما در حال به روزرسانی است در مرورگر خودتان بوک نمایید تا از به روزرسانی های آن جا نمانید
داشبورد گوگل آنالیتیکس چیست؟
داشبورد گوگل آنالیتیکس مجموعهای سفارشی از دادهها است که نمای جامعی از عملکرد یک وب سایت، تعاملات کاربر و سایر معیارها و رویدادها را ارائه میدهد.
تصویر زیر نمونهای است که به شما نشان میدهد یک داشبورد در گوگل آنالیتیکس چطور میتواند باشد:
ایجاد داشبوردهای سفارشی در Universal Analytics که اکنون بازنشسته شده است آسان بود. اما Google Analytics 4 که نسل جدید این داشبورد است کمی چالش برانگیزتر میباشد. به همین دلیل ما در وینت سئو این راهنما را ایجاد کردیم تا به شما نشان دهیم که چگونه گزارشهای سفارشی خود را تنظیم کنید و دادههایی را که برای برند شما مهم هستند ردیابی نمایید. اگر میخواهید با ویژگی های گوگل آنالیتیکس GA4 آشنا شوید ادامه مقاله را از دست ندهید.
چرا داشبوردهای گوگل آنالیتیکس مهم هستند؟
داشبوردهای گوگل آنالیتیکس دادهها را به شکلی قابل فهم و کاملا گویا ارائه میدهند و شما میتوانید به راحتی آنها را با سایر اعضای تیم به اشتراک بگذارید. بدین ترتیب دیگر نیازی به متخصصان یا سئوکار حرفه ای نیز نخواهید داشت و تمامی اعضا میتوانند از عملکرد و دادهها مطلع شوند.
اهمیت داشبورد گوگل آنالیتیکس فقط به سهولت اشتراکگذاری محدود نمیشود و از مزایای دیگری نیز برخوردار است که عبارتند از:
تجزیه و تحلیل ساده دادهها
پس از آموزش کار با داشبورد گوگل آنالیتیکس خواهید دید که این داشبورد تا چه حد کارآمد بوده و استفاده از آن آسان است. تجزیه و تحلیل ساده یک نیاز برای تیمها است به طوری که تمامی افراد بتوانند از دادهها استفاده کنند. همچنین در این داشبورد نیازی نیست که یک گزارش را هر روز یا هرهفته تهیه کنید. شما یک بار آن را ایجاد میکنید و از آن به بعد فقط بر آن نظارت خواهید کرد.
سفارشیسازی
سفارشیسازی یکی دیگر از ویژگی های گوگل آنالیتیکس است. کاربران میتوانند روی دادههایی که واقعاً برایشان مهم است تمرکز کنند. بنابراین به جای اینکه تنها به گزارشهایی که گوگل آنالیتیکس ارائه میکند تکیه کنید از این داشبورد برای بزرگنمایی و دریافت آنچه میخواهید استفاده نمایید.
بینش در زمان واقعی
پس از راه اندازی گوگل آنالیتیکس داشبوردهای گوگل آنالیتیکس با ویژگیهایی مهمی که ارائه میکنند مانند شمارش بازدیدکنندگان در زمان واقعی، به شما دسترسی فوری به شاخصهای کلیدی را میدهند. همچنین داشبوردهایی مانند داشبورد داده در جهت کنار هم آوردن افراد با اهداف مشترک برای حرکت و پیشرفت به سمت آن اهداف، موثر هستند. این داشبوردها در کنار اینکه برای تحلیل عالی هستند یک ابزار سازمانی نیز محسوب میشوند.
اگر شما ابزار گوگل آنالیتکس را میشناسید و دوست دارید آموزش حرفه ای تری در به فعال سازی و کارایی و تحلیل های خود در گوگل آنالیتیکس به دست آورید پیشنهاد مینماییم این راهنما: آموزش تصویر گوگل آنالیتیکس 4 و مهمترین معیارهای آن را بخوانید در این محتوا به صورت کامل 12 معیار کلیدی گوگل آنالیتیکس به شما معرفی گردیده است که میتوانید تحلیل های دقیقتری به دست آورید
چگونه یک داشبورد سفارشی گوگل آنالیتیکس 4 ایجاد کنیم؟
Google Analytics 4 یا GA4 یک پلتفرم عالی برای ردیابی مبتنی بر رویدادهای قابل تنظیم است. این بدان معناست که اگر تجزیه و تحلیل خاصتر و مناسبتری برای کسب و کار خود میخواهید به راحتی میتوانید داشبوردهای گوگل را برای ردیابی آن نقاط داده مدنظر خود راهاندازی و فعال نمایید.
میتوانید داشبورد سفارشی Google Analytics را برای اهداف زیادی راهاندازی کنید. ما در اینجا برای نمونه داشبورد سئوی گوگل آنالیتیکس را بررسی میکنیم. که از روی همین آموزش می توانید در جهت سئو سایت خود استفاده نمایید
1. رفتن به داشبورد گزارشها
با ورود به GA4، یک داشبورد با اطلاعات پیشفرض مشاهده خواهید کرد:
برای ایجاد گزارشهای سفارشی Google Analytics 4 ، نشانگر را روی منوی سمت چپ نگه دارید و روی «گزارشها» یا Reports کلیک کنید.
یک داشبورد پیشفرض دیگر و چندین گزارش پیشفرض بر اساس اهدافی که در حین راهاندازی انتخاب کردهاید، خواهید دید. مانند گزارش «اکتساب کاربر» یا User acquisition و «تولید سرنخ» یا Generate leads.
2. انتخاب کارتهای مربوطه
کارتها و نمودارها شامل نمودارهای میلهای و دیگر ویجتها و تجسمهایی هستند که دادههایی را ارائه میدهند که میخواهید ردیابی کنید. داشبوردهای گوگل آنالیتیکس 4 شما از چندین کارت تشکیل شدهاند.
برای ایجاد گزارش سفارشی، روی یکی از داشبوردهای از پیش ساخته شده موجود در برگه گزارشهای خود کلیک کنید.
در این مورد، به ترتیب ابتدا Acquisition و سپس Overview را انتخاب میکنیم.
سپس روی دکمه قلم در گوشه سمت راست بالای داشبورد کلیک کنید.
یک نوار کناری با تمام کارتهای موجود در داشبورد شما ظاهر میشود.
از آنجا می توانید کارتهای نامربوط را با کلیک بر روی دکمه “x” در کنار هر معیار حذف کنید و با کلیک بر روی دکمه “+ Add Cards” کارتها را اضافه نمایید.
هنگام افزودن کارتها، حتماً از هر دو برگه «کارتهای خلاصه» یا Summary Cards و «کارتهای دیگر» یا Other Cards دیدن کنید تا معیارهای مناسب برای داشبورد خود را بیابید.
برای مثال، اگر میخواهیم بدانیم که آیا افراد پستهای وبلاگ ما را میخوانند یا خیر، میتوانیم «کارتهای دیگر» > «میانگین زمان تعامل، +2» را انتخاب کنیم.
انجام این کار کارت را به داشبورد موجود ما اضافه میکند و در یک نگاه به ما نشان میدهد که کاربران چه مدت زمانی را در سایت ما صرف میکنند.
3. سفارشی کردن کارتهای خود
بیشتر کارتهای گوگل آنالیتیکس 4 دارای منوهای کشویی هستند که میتوانید از آنها برای تعیین معیارها و ابعادی که میخواهید ردیابی کنید، استفاده نمایید.
همچنین میتوانید از برگه «کاوش» یا explore برای ایجاد ویجت دادهها و تحلیلهای سفارشی استفاده کنید که میتوانند در داشبورد گنجانده شوند. سه گزینه پیش فرض عبارتند از free form، funnel exploration و کاوش مسیر یا path exploration. هر یک از این کاوشها میتواند برای ایجاد داشبوردهای سفارشی مفید و بسیار کاربردی باشد.
همانطور که میبینید، GA4 چیزی نیست جز داشبوردهای سفارشی که لزوم یک رابط کاربری جداگانه برای ساخت داشبوردهای سفارشی را از بین میبرد. نحوه استفاده از داشبورد گوگل آنالیتیکس بسیار آسان بوده و به طور بیپایان قابلیت ایجاد داشبوردها را دارد. به همین دلیل مهم است که پیش از شروع سوالات کلیدیای درباره کسب و کار خود بپرسید و پس از آن به ایجاد داشبورد اقدام کنید.
برای به دست آوردن تحلیل های بهتر شما نیاز دارید دوربین های مداربسته بیشتری در سایت خود نصب نمایید تا بهتر بتوانید رفتار کاربران تان را تحلیل نمایید و بیشتر متوجه گردید آیا شما توانسته اید مخاطبان تان را مجاب نمایید تا در مسیر رشد بازاریابی تان قرار گیرند یا خیر.
برای نصب این دوربین های مدار بسته در صفحات سایت تان، به ابزار گوگل تگ منیجر نیاز دارید که در این محتوا: گوگل تگ منیجر چیست و چه کاربردی دارد به صورت کامل آن را به شما معرفی کرده ایم و با راه اندازی گوگل تگ منیجر می توانید رخداد هاEVENT های بهتری تعریف نمایید و تحلیل این گزارش ها را بر روی گوگل آنالیتکس خود بعد از نصب و راه اندازی و تعریف ایونت ها در تگ منیجر داشته باشید
5 روش برای پیکربندی و مصورسازی داشبورد گوگل آنالیتیکس
برای دانستن نحوه استفاده از داشبورد گوگل آنالیتیکس و ایجاد بهترین داشبوردها پیروی از شیوههای تجسم دادهها میتواند به ما کمک کند.
مهمترین چیز این است که مخاطب خود و اقداماتی را که میخواهید انجام دهید به خوبی درک کنید. این نکته پایه و اساس را برای اینکه چه اطلاعاتی را به نمایش بگذارید و چگونه آنها را نمایش دهید مشخص میکند.
برای حداکثر استفاده از کاربرد گوگل آنالیتیکس هنگام ساخت داشبوردهای Google Analytics، این پنج روش را در ذهن داشته باشید:
1. مشخص کردن سوال تجاری درست
از آنجایی که یک داشبورد گوگل آنالیتیکس را برای تقریباً هر چیزی میتوانید ایجاد کنید، اولین قدم مهم این است که تعیین کنید به کدام سؤال و نیاز تجاری با داشبورد گوگل میخواهید پاسخ دهید.
مخاطب هدف داشبورد شما نیز مهم است. برای مثال اگر گزارشهایی را به مشتری یا سهامداران ارائه میدهید، ممکن است لازم باشد دادهها را متفاوت از زمانی که داشبورد را برای اهداف تجزیه و تحلیل خود ایجاد میکنید، تقسیم کنید.
سعی کنید هدف داشبورد را به وضوح بیان کنید. به عنوان مثال، “ما از این داشبورد برای ردیابی عملکرد ارگانیک در طول زمان و گزارش پیشرفت به سمت اهداف سه ماهه خود استفاده خواهیم کرد.” یا “ما از این داشبورد برای نظارت و شناسایی صفحات شکسته احتمالی در سایت خود استفاده خواهیم کرد.”
2. انتخاب معیارها و KPIهای مناسب
KPIهای (شاخصهای کلیدی عملکرد) خود را با اهداف کسب و کار هماهنگ کنید. از نمایش دادههای غیرضروری خودداری کرده و روی آنچه که باعث تصمیمگیری میشود تمرکز کنید.
بسیاری از مردم سعی میکنند تا حد امکان دادهها را فشرده کنند اما اصل سادگی در داشبوردها کلیدی است. بنابراین اطلاعات کمتری را انتخاب کنید و فقط روی دادههای مهم تمرکز نمایید. همیشه بیشتر به معنی بهتر نیست. در گزارش سئو، تجسمهای خود را بر چیزی که مردم به آن اهمیت میدهند، که معمولاً رشد ترافیک و درآمد است، ترسیم کرده و سپس این گزینه را به صفحه یا ابعاد دیگر گسترش بدهید.
نمودارهای زمانی متریک، نمودارهای میلهای که بر اساس ابعادی مانند منبع یا صفحه فرود تقسیم شدهاند و جدولی برای تمرکز بیشتر بر جزئیات، اطلاعاتی به راحتی در دسترس بینندگان قرار میدهند که با آنها میتوانند بیشتر به تجزیه و تحلیل بپردازند.
KPIهای معمولی که در داشبوردهای عملکرد ارگانیک گنجانده میشوند شامل شاخصهای پیشرو مانند نمایشها و کلیکهای جستجو و همچنین جلسات یا بازدید از صفحه بر اساس URL هستند. آنها همچنین باید معیارهای تجاری مانند سرنخها، خریدها یا تقسیم درآمد بر اساس کانال و صفحه را شامل شوند.
از گنجاندن بخشها و فیلترهای بیش از حد در داشبورد گوگل آنالیتیکس خود اجتناب کنید زیرا اغلب درک آن را مبهم میکنند. در عوض از داشبوردها به عنوان شاخص پیشرفت استفاده کنید و از بخشها و فیلترها برای بررسی و انجام تجزیه و تحلیل بر اساس عملکرد سطح بالاتر استفاده نمایید.
3. تنظیم رویدادها برای پیگیری فعالیت سایت
برای استفاده حداکثری از داشبوردهای گوگل آنالیتیکس، ابتدا باید رویدادهایی را تنظیم کنید که با تعاملات معنیدار در وب سایت شما مطابقت دارند. همچنین شما میتوانید دادههای غنی مانند منابع ترافیک، انواع دستگاهها و صفحاتی که کاربران بازدید میکنند را نیز گزارش دهید.
با راه اندازی رویدادها، شما قادر خواهید بود هر چیزی را ردیابی کنید. این موارد میتواند پخش یا تکمیل ویدئو، کلیکهای خاص CTA، اسکرول، مبلغ خرید و موارد دیگر باشد. تنظیم رویداد همچنین به شما این امکان را میدهد که گزارشهای تحلیل مسیر کاربر را تنظیم کنید تا ترتیبی را که کاربران در آن رویدادهای خاص را طی میکنند، ببینید. این روش یک راه عالی برای درک رفتار کاربر در سایت و شروع به بهبود و بهینهسازی آن است.
4. استفاده از معیارها برای تجزیه و تحلیل دادهها
آموزش کار با داشبورد گوگل آنالیتیکس شامل بخشهای مختلف آن است. یکی از مهمترین روشها برای پیکربندی و مصورسازی داشبورد استفاده از معیارها برای تجزیه و تحلیل دادهها است. بنابراین از معیارها، اهداف یا مقایسه دادههای تاریخی برای ارائه زمینه استفاده کنید. این کار به کاربران کمک میکند تا خوب یا بد بودن اعداد را درک کنند و به بینشهای عملی منجر خواهد شد.
کار کردن بر روی دادهها به صورت مجزا دشوار است. با این حال هنگامی که معیارها در دورههای زمانی مقایسه میشوند، میتوانید به سرعت تعیین کنید که آیا تلاشهای شما نتیجه میدهد یا خیر. معیارها را میتوان در یک صنعت یا بر مجموعهای از رقبا اعمال کرد. همچنین میتوانید از دادههای خود برای ایجاد معیار استفاده کنید. به عنوان مثال، گوگل آنالیتیکس به شما این امکان را میدهد که یک محدوده تاریخ را با محدوده تاریخ مشابه در سال گذشته مقایسه کنید و به شما یک آمار درست از معیارها خواهد داد:
5. تعمیر، نگهداری مداوم و تکرار
داشبورد یک ابزار برای تنظیم و سپس فراموش کردن نیست. شما باید به طور مرتب آن را با کاربران نهایی مرور و بررسی کنید و تنظیمات لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید مرتبط و ارزشمند باقی میماند. در یک بازه زمانی منظم، داشبوردهای خود را بررسی کرده و بازخورد سهامداران را دریافت کنید تا ببینید چگونه میتوانید کاربرد داشبورد خود را بهبود ببخشید.
نحوه اشتراک گذاری و وارد کردن داشبوردهای تجزیه و تحلیل
اشتراک گذاری داشبوردها با گوگل آنالیتیکس 4 بسیار آسان است. برای این کار به سادگی به دنبال نماد «اشتراکگذاری این گزارش» یا Share this report در منوی بالا سمت راست بگردید:
روی این گزینه کلیک کنید. شما میتوانید انتخاب کنید که پیوند را مستقیماً به اشتراک بگذارید یا فایل را (در قالب CSV یا PDF) دانلود کرده و برای همتایان خود ارسال نمایید:
محتواهای آموزشی پیشنهادی:
1- همه شما میدانید بک لینکها چه تاثیری بر سئو دارند ولی کمبود یک راهنمای جامع در مورد شناسایی بک لینک و آموزش استراتژی های متنوع ساخت بک لینک و ایجاد بک لینکهای قدرتمند حس میشد، پس این محتوا را در مرورگرتان بوک مارک نمایید چون دائما در حال آپدیت است و استراتژی های جدید و کارآمد ساخت بک لینک را به شما آموزش میدهد: بک لینک چیست و بهترین استراتژی های ساخت بک لینک
2- هوش مصنوعی آینده بسیاری از کسب و کارها را تغییر خواهد داد ودیجیتال مارکتینگ نیز از این کسب و کارها مستثنا نیست و هوش مصنوعی بسیار از الگوها و روندهایی که در این زمان اثرگذار هستند را تغییر خواهد داد ما به صورت تخصصی در راهنمای زیر که به شدت پیشنهاد میدهیم بخوانید در مورد هوش مصنوعی و ابزارهای هوش مصنوعی در سال 2024 به بعد صحبت کرده ایم. هوش مصنوعی و تاثیر آن بر سئو و دومی معرفی بهترین ابزارهای هوش مصنوعی برای سئوی سایت
3- هرروز به تعداد ابزارهای سئو در دنیا افزوده میشود و با وجود هوش مصنوعی دایما این ابزارها کارآمدتر میشوند و روش بازی را تغییر میدهند دیگر نمی توانید به روش های قبلی رتبه های خود را در موتورهای جستجو ارتقا دهید، پس این محتوا را در بوک مارک مرورگرتان ذخیره نمایید چون دایما در حال به روزرسانی است و بهترین ابزارهای سئو را با هوش مصنوعی به شما معرفی مینماید: بهترین ابزارهای سئو
4- آینده سئو و تولید محتوای سئو شده و رتبه گیری در موتورهای جستجو با توجه به هوش مصنوعی بسیار جذاب شده است در این محتوا آینده سئو را برای هر سئو کار و متخصص سئو نمایش داده ایم و با بیان روندهای سئو با توجه به تجربه مان در حوزه سئو، یادگیری از الگوریتم های جدید گوگل و شناسایی آن ها و افزایش دانش مان و راهنمایی های جناب آقای مهریزدان این محتوای آموزشی را برای شما آماده کرده ایم: آینده سئو در سال 2024
5 الگوی رایگان داشبورد گوگل آنالیتیکس
اگر مایل هستید GA4 را امتحان کنید تعداد زیادی الگوی رایگان داشبورد Google Analytics برای شروع شما وجود دارد. این موارد رایگان از الگوهای گزارش کاوش GA4 تا الگوهای شروع کننده استودیو Looker را شامل میشود.
در اینجا پنج نمونه عالی داشبورد Google Analytics برای بازاریابان دیجیتال آوردهایم:
1. داشبورد سئوی Semrush
داشبورد Semrush روشی زیبا برای تلفیق بینش ترافیک و تبدیل Google Analytics با بینش عملکرد جستجوی Semrush است.
بهعنوان پیشفرض، داشبورد تمام معیارهای سئو را برای تشخیص سریع سلامت داراییتان، از تجزیه و تحلیل دامنه مانند امتیاز اعتبار، ترافیک و کلمات کلیدی گرفته تا ممیزی بک لینک که پروفایل پیوندتان را به شما نشان میدهد را به نمایش میگذارد.
با کلیک بر روی هر یک از کارتهای داده شده در داشبورد، آن کارت یک بینش کامل از گزارشهای سئوی خاص را به شما ارائه میدهد.
برای مثال، گزارش Organic Traffic Insights معیارهایی را در سرتاسر Semrush، Google Search Console و Google Analytics به شما نشان میدهد تا بینش جامعی را از طریق صفحه فرود به شما ارائه دهد:
این ویژگی یک مزیت عالی است که همه پلتفرمهای کلیدی تجزیه و تحلیل خود را در یک مکان داشته باشید و به تنهایی باعث صرفهجویی در زمان میشود.
اما تجربه در انواع پروژه های سئو به ما می گوید که ارزش واقعی در ترکیب و مقایسه معیارها در ابزارهای مختلف مانند گوگل آنالیتیکس و Google Search Console است تا درک درستی از عملکرد جستجوی ارگانیک خود داشته باشید.
2. کاوش مسیر
Path Exploration یک الگوی پیشفرض در برگه «Exploration» در گوگل آنالیتیکس 4 است. کاوش مسیر به یکی از رایجترین سوالات پاسخ میدهد: مردم چگونه وب سایت من را مرور میکنند؟
در حالی که تجزیه و تحلیل مسیر صفحه گاهی اوقات میتواند به جای اینکه ما را آگاه کند، بیشتر سبب گیجی شود، اما به بازاریابان کمک میکند تا موانع تجربه کاربر و همچنین رایجترین مسیرهای صفحه در سایت خود را کشف کنند.
در ارتباط با تحقیقات کیفی و نقشههای حرارتی، این گزینه میتواند به بازاریابان کمک کند تا معماری و محتوای اطلاعاتی بهتری بسازند، مشکلات تجربه کاربر را برطرف کنند و عملکرد وب بهتری ایجاد نمایند.
3. کاوش قیف
Funnel Exploration به شما این امکان را میدهد که یک قیف متوالی از رویدادها یا صفحات را تنظیم کنید و در هر مرحله ریزش آن را مشاهده نمایید. به عنوان مثال، میتوانید خروجی را از صفحه اصلی به صفحه محصول برای افزودن به سبد خرید برای یک وب سایت تجارت الکترونیک ببینید.
این یکی از مفیدترین راهها برای شناسایی مناطقی از وبسایت برای بهینهسازی و بهبود است زیرا میتوانید بزرگترین ریزشها را شناسایی کنید و راهحلهایی برای بهبود نرخ ریزش پیدا کنید. کاوش قیف یک الگوی پیشفرض در برگه «کاوش» در Google Analytics 4 است.
4. کاوش تبدیل
داشبورد Conversions Exploration در گوگل آنالیتیکس به شما امکان میدهد رویدادهای تبدیل مختلف در وب سایت خود را در ابعاد سفارشی مانند نوع دستگاه یا سایر بخشها تجزیه و تحلیل و مقایسه کنید.
این ویژگی میتواند به شما کمک کند تشخیص دهید که کدام رویدادها و پیشنهادات تبدیل به بهترین وجه در بین مخاطبان شدهاند. این بینش همچنین میتواند رویکرد شما را برای ایجاد و بهینهسازی پیشنهادها نشان دهد. این داشبورد به عنوان یک الگوی پیشفرض در بخش «کاوشها» GA4 موجود است.
5. ترافیک جستجوی ارگانیک گوگل
آخرین نمونه داشبورد Google Analytics یک گزارش پیشفرض است که در GA4 موجود است. یافتن آن به کمی تلاش نیاز دارد، اما برای بازاریابان جستجوگر ارزشش را دارد. برای یافتن گزارش از این مسیر استفاده کنید:
Reports” > “Acquisition” > “Acquisition Overview” > “Google Organic Search Traffic
این گزینه به شما بینشی از کنسول جستجوی گوگل و همچنین گوگل آنالیتیکس میدهد. در حالت پیشفرض این گزارش یک سری زمانی و نمودار میلهای از نمایشهای جستجوی Google را بر اساس صفحه فرود به شما نشان میدهد. با این حال، اگر روی هر یک از معیارهای دیگر در گزارش کلیک کنید، نمودارها را تغییر میدهد تا آن معیار را منعکس نماید.
به عنوان مثال، میتوانیم داشبورد را با کلیک بر روی «نرخ کلیک در جستجوی ارگانیک Google» تغییر دهیم و اکنون همه نمودارها نرخهای کلیک از طریق SEO را منعکس میکنند:
این داشبورد برای سئوکاران و بازاریابان بسیار قدرتمند است زیرا حجم زیادی از دادههایی را که معمولاً در مکانهای مختلف پیدا میکردید جمعآوری میکند و به شما امکان میدهد دادههای جستجو را به روشهای مختلف کاهش دهید.
اگر دوست دارید گوگل آنالیتیکس را به صورت حرفه ای یاد بگیرید، پیشنهاد می کنیم در دوره آنلاین سئو دکتر مهریزدان شرکت نمایید.