گزینش محتوا چیست؟
Content Curation به معنی جمعآوری و سازماندهی انواع محتوا مانند مقالات، ویدئوها، تصاویر یا پادکستها از منابع مختلف است. سپس این محتواهای جمعآوری شده از طریق پستهای رسانههای اجتماعی، وبلاگها، خبرنامهها، ایمیل و موارد دیگر با مخاطبان به اشتراک گذاشته میشوند. در گزینش محتوا افراد از محتوای موجود استفاده میکنند و با اینکه کار از صفر شروع نمیشود اما نیازمند دقت بالایی است تا یک اثر کامل و یکپارچه تولید شود.تعاریف زیادی از گزینش محتوا وجود ندارد ولی یکی از بهترین تعاریفی که وجود دارد مربوط است به یکی از بهترین و کامل ترین تعریف ها تعریف Michael Bhaskar که تو کتاب خودش با عنوان Curation میگه :
به فرآیند انتخاب یا گزینش محتوا، دسته بندی و چیدمان آن به طوریکه برای مخاطب ارزش آفرین و قابل هضم باشه content curation میگیم
تفاوت تولید محتوا با کپی رایتینگ و گزینش محتوا
حالا که معنی گزینش محتوا را فرا گرفته اید با اینکه میدانیم ممکن است سوالات متعددی همین حالا در ذهن شما در این حوزه شکل گرفته باشد،ولی نگران آن نباشید چون در این محتوا و راهنما معنی و فهوم و روش و استراتژی Content Curation را به صورت کامل به شما توضیح میدهیم ولی بد نیست در همین ابتدا تفاوت :
تولید محتوا و بازاریابی محتوا content creation
گزینش محتوا و content curation
را با کپی رایتینگ copy writing بدانید
تولید محتوا و بازاریابی محتوا content creation چیست؟
تولید محتوا یک مبحث تخصصی است که در مرحله اول به دیجیتال مارکترها و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی برای ایجاد اعتماد، نمایش تخصص و ماندگاری و صرف زمان بیشتر در سایت و افزایش نرخ بازگشت و بازدید مجدد سایت و در نهایت به افزایش تعداد لید و تولید لید می انجامد، در واقع تولید محتوا شاهراه هر کسب و کاری است و مانند پل ارتباطی با مخاطبان عمل می کند،شما در تولید محتوا بر اساس :
اهداف سازمان
برنامه ریزی تولید محتوا و استراتژی های سئو
انگیزه و دغدغه های مخاطبان intent marketing
سلایق مخاطبان تان intrest marketing
کلید واژه های پر سرچ
و با انگیزه قرار گیری در مسیر مخاطبان شروع به تولید محتوا می نمایید همیشه گفته ایم و بازهم میگوییم در تولید محتوا 3C بسیار اهمیت دارد
Content ( برنامه ریزی و استراتژی محتوا )
Contex ( زمینه محتوا و بستری که میخواهید محتوا را تولید کنید مانند محتوای متنی، محتوای گرافیکی، محتوای ویدیویی)
Channel ( شناسایی کانال هایی که میخواهید از طریق آن ها با مخاطبان تان در ارتباط باشید مانند وب سایت و یا شبکه های اجتماعی تان و یا کانال یوتیوب)
در مبحث تولید محتوا، دانش و تبحر در زمینه درگیری محتوا و پاسخ مناسب به علایق و سلیقه های مخاطبان و برطرف سازی خواسته و نیاز آنها و به صورت کامل پاسخگویی درست به آنها در طی یک برنامه ریزی جامع و اجرای آن در راستای تقویم محتوایی تان بسیار اساسی است و به صورت جامع تولید کنندگان محتوا بر اساس:
ارزش های برند
مدل کسب و کار
جایگاه های برند
قدرت رقبا ( وجوه تشابه و تمایز رقبا)
اهداف برند
و برنامه های بازاریابی
شروع به تولید محتوا و استفاده و یا تولید دانش مینمایند، در این محتواها مانند آنچه الان در حال مطالعه آن هستیدو به صورت کلی، کلیه محتواهایی که ما در وینت تولید می نماییم، ما با تخصصمان در حوزه دیجیتال مارکتینگ و با چاشنی خلاقیت و با توجه به نیاز مخاطبان و آنچه توسط رقبا تولید شده است ( وجوه تشابه) و آنچه رقبا به آن توجه نکرده اند ( وجوه تمایز) اقدام به تولید محتوا می نماییم و در این بین حتما از سایر منابع نیز کمک میگیریم.
در تولید محتوا و بازاریابی محتوا، هدف فقط تولید محتوا و فقط به روز رسانی سایت نیست و تمامی صفحات تولید شده با اهداف بازاریابی و با مقاصد بازاریابی تهیه میگردند و این یکی از سخت ترین و لذت بخش ترین کارهای دنیاست
در این راهنما تولید محتوای سئو شده و هر آنچه برای سئوی محتوا و تعیین استراتژی های تولید محتوای سئو شده شما می توانید تمامی رمز و رازهای تولید محتوا و اصول تولید محتوای سئو شده را بیاموزید
حالا میرسیم به ارائه تکمیل تر تعریف گزینش محتوا، اگر بخواهیم تعریف دقیق تری از گزینش محتوا داشته باشیم، دوست داریم این تعریف را به صورت نقل قول از آقای مهریزدان به عناون یکی از اساتید دیجیتال مارکتینگ بیان نماییم:
گزینش محتوا در واقع به نظر من زیر مجموعه ای از تولید محتوا است که بیشتر به قصد ایجاد ارتباط بیشتر و افزایش میزان تعاملات مخاطبان با برند انجام میگردد، معمولا کسب و کارها برای اینکه بتوانند در راستای اهداف سازمان خود با مخاطبانشان تعمالات بیشتری از جنس ارتباطی ایجاد کنند و نه فقط هدفشان ایجاد دانش باشد، بهترین گزینه روبه رویشان گزینش محتوا است
این نقل قول چه چیزی را به ما میگوید، به ما میگوید یکی از روش های به رو رسانی سایت و شبکه های اجتماعی، گزینش محتوا است ولی نه لزوما به معنی افزایش تعداد لید و سایر المان های بازاریابی، در اینجا هدف شما از تولید محتوا درگیری بیشتر مخاطب با یک موضوع خاص وابسته به حوزه فعالیت شما و یا شاید یک موضوع اجتماعی، استخدامی و یا حتی کشورتان است و در همین راستا شما مخاطبان تان را دعوت میکنید که با شما در طی این مدل محتوا بیشتر سخن بگویند مثلا:
برای تان کامنت و یا نظر بیشتری بدهند، بخواهنند با شما وارد تعامل شده و از نظر خودشان موضوع را نقد کنند و اتفاقا شما اطلاعات بیشتری از علایق مخاطبان تان به دست می آورید، در این مدل شما نیاز ندارید صفر تا صد محتوا را خودتان تولید کرده باشید بلکه باید بتوانید محتواهای دیگران را که در این زمینه تولید شده است را پیدا کرده، شاخ و برگای اضافی آن را بزنید و در راستای اهداف سازمانی تان به کار ببرید.
بگذارید چند مثال کارآمد در این حوزه برای شما بیان نماییم تا بتوانید قبل از خواندن ادامه این راهنما در حوزه گزینش محتوا یا content curation درک بهتری از مفهوم آن به دست آورید و اهمیت این موضوع را بیشتر درک نمایید:
مثال اول نقل قول:
فرض کنید موضوع اجتماعی در کشور شما ایجاد شده است و اتفاقا بیان دیدگاه شما در این حوزه برای مخاطبان شما بسیار حایز اهمیت است، شما دیدگاه خود را با نقل قول های مختلف بزرگان و صاحبان کسب و کارهای دیگر در این مورد بیان میکنید
مثال دوم یک موضوع چالش برانگیز در حوزه کسب و کار:
فرض کنید مدلی جدید و یا روشی جدید در حوزه کاری شما ایجاد شده است، (مثلا استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در انواع تولید محتوا در امروزی که این مقاله را برای شما مینویسیم)، شما خودتان که این ابزارها را تولید نکرده اید، شروع میکنید :
به جستجو در مورد این ابزارها و چندین عنوان مقاله و یا محتوای گرافیکی و ویدیویی که توسط دیگران در سطح وب تولید شده است و به مبحث معرفی این ابزارها پرداخته و یا در حال مقایسه توانمندی های هر کدام از این ابزارها است را پیدا میکنید و این محتواها را با هم مقایسه کرده و موارد مهم آن را استخراج میکنید و سایر قسمتهایی که اضافه هست را حذف مکنید و در نهایت میتوانید نظر خودتان را در مورد ابزار و یا ابزارهایی که از آن ها استفاده میکنید بیان کنید
همانطور که در این مثالها میبینید در گزینش محتوا دیگر شما نیاز ندارید خودتان تولید کننده یک محتوا باشید و اتفاقا از کاری که دیگران کرده اند به صورت کامل استفاده میکنید و یا حتی ویدیویی که یک برند و یا یک شخص دیگر نیز تولید کرده است در بدنه محتوای خود استفاده میکنیدولی در تولید محتوا شما بر اساس اهداف سازمان تان خودتان باید محتوای ویدیویی تان را نیز آماده نمایید.
در اینجا کل محتوا کار کسان دیگر است ولی شامل موضوعات به روز است که شما می توانید برای تعامل و یا معرفی این ابزارها و یا روش ها با مخاطبان تان از آن ها استفاده نمایید. به صورت کلی در گزینش محتوا این سه مرحله اساسی است:
انتخاب موضوع مناسب
پیدا کردن منابع درست
الک کردن محتوا و زدن شاخ و برگهای اضافه
کپی رایتینگ copy writing چیست و چند تفاوت مهم آن با تولید محتوا
کپی رایتینگ یکی از عناصر اصلی بازاریابی دیجیتال و تبلیغات است در این تکنیک از کلماتی متقاعد کننده استفاده می شود تا افراد را به خرید یا انجام عملی خاص تحریک کنند. وقتی وارد وب سایتی می شوید که از شما خواسته می شوید اجناسی خریداری کنید کلمات استفاده شده در آن نتیجه تکنیک کپی رایتینگ هستند.
از اصلی ترین تفاوت های تولید محتوا و کپی رایتینگ می توان به موارد زیر اشاره داشت که عبارتند از:
1- مهم ترین تفاوت این دو نوع محتوا در سبک نوشتن آنها است. در کپی رایتینگ یا بازاریابی محتوا ممکن است از لحن معمولی استفاده شود و در نگارش از خلاقیت بیشتری استفاده شود.
2- در کپی رایتینگ سعی می شود تا با استفاده از تکنیک های کپی نویسی افراد را به اقدامی خاص ترغیب کنند در حالی که در تولید محتوا سعی می شود اعتماد کاربر جلب شود.
3- در کپی رایتینگ نویسنده سعی می کند با دادن اطلاعاتی از برند فورا کاربر را جذب کند در مقابل تولید محتوا بر آموزش مشتری و ایجاد اعتماد تلاش می کند و نگاهی طولانی مدت به فروش دارد.
4- یکی دیگر از تفاوت بین کپی رایتینگ و تولید محتوا در مهارت های لازم برای آنها است. در تولید محتوا باید کمی داشتن سئو داشت و محتوا را به نحوی تهیه کرد که مطابق چک لیست سئو باشد اما در کپی رایتینگ شخص کپی رایتر باید نوآور باشد و دانش مارکتینگ داشته باشد.
5- کپی رایتینگ و تولید در نتایج خود نیز با هم تفاوت دارند. در کپی رایتینگ نتیجه حاصله را با برداشت ها و کلیک هایی که از طریق تبلیغات کسب کرده اند بررسی می کنند اما در تولید محتوا نتیجه را با زمان نگهداشتن کاربر در سایت و کاربران جدید مورد بررسی قرار می دهند.
6- از تفاوت بین کپی رایتینگ و تولید محتوا باید به آینده شغلی آنها اشاره داشت که یک کپی رایتر می تواند در یک روابط عمومی استخدام شود یا به عنوان مدیر مارکتینگ فعالیت کند این در حالی است که یک فرد تولید کننده محتوا می تواند در آینده به عنوان یک مدیر تولید محتوا یا مدیر ارشد محتوا به شغل خود ادامه دهد.
حال که معنی دقیق این موضوع را درک کردید بهتر است از زوایای دیگر نیز به این موضوع نور تابانده شود در قدمهای بعدی، اهمیت گزینش محتوا و بعد آموزش تصویری کامل گزینش محتوا در راستای سیاستهای تولید محتوا را به شما آموزش میدهیم و سعی میکنیم بهترین ابزارهای این کار را به شما معرفی نماییم
اهمیت گزینش محتوا
گزینش محتوا یا Content Curation یک راه سریع و کم هزینه برای تولید محتوا است. در این روش افراد از صفر شروع به تولید محتوا نمیکنند بلکه مانند یک پازل، قطعات را از منابع مختلف جمع کرده و در نهایت یک اثر منسجم و جذاب ایجاد میکنند. ما در این مقاله به بررسی صفر تا صد نحوه گزینش محتوا و هر آنچه که باید درباره آن بدانید پرداختهایم.
مزایای گزینش محتوا
استفاده از شیوه های Content Curation و تولید محتوا از طریق آنها مزایای بسیاری دارد. از جمله این مزایا عبارتند از:
1- صرفهجویی در زمان و هزینه
گزینش محتوا روشی موثر برای تولید محتوای ثابت بدون تلاش و هزینه زیاد است زیرا بر محتوای موجود تکیه میکنید و نیازی نیست که هر ایدهای را خودتان خلق کنید. در نتیجه هزینه تولید کاهش پیدا میکند و این خبر خوبی برای کسب و کارها و تیمهایی است که بودجه و زمان محدودی دارند.
2- گسترش استراتژی محتوا
کسبوکارها اغلب برای حفظ نوآوری استراتژی تولید محتوا دچار مشکل میشوند. آنها برای ایدههای مختلف طوفان فکری میکنند، محتوا ایجاد کرده، منتشر میکنند و دوباره باید این مراحل را از سر گرفته و تکرار کنند. این فرایند مداوم، میتواند هر ایده و استراتژیای را تکراری کند.
یکی دیگر از مزایای گزینش محتوا این است که به شما امکان میدهد دیدگاهها، بینشها و نظرات مختلفی را در مورد موضوعات مرتبط با کسبوکار خود به نمایش بگذارید، بدون اینکه نیازی به طوفان فکری و یا مواردی از این قبیل داشته باشید. این دیدگاههای متفاوت میتوانند جرقهای باشند برای تشویق مخاطبان به گفتوگو و مشارکت و این همان تحقق هدف شما یعنی افزایش تعامل است.
نیازی نیست که گزینش محتوا همیشه معرفی محصولات باشد، گاهی اوقات محتوای انتخاب شده صرفاً برای سرگرم کردن مخاطبان شما است. بدین ترتیب صفحه شما خستهکننده نخواهد بود.
برای مثال اپلیکیشن Grammarly این کار را گهگاه با ارسال نقلقولها انجام میدهد. آنها نقلقول را در رسانههای اجتماعی ارسال کرده و از مخاطبان نظرخواهی میکنند.
این پست ساده بیش از 900 نظر و هزاران واکنش به همراه داشته است. پستی که مخاطبان Grammarly را درگیر موضوعی مرتبط با محصول این برنامه میکند. شما هم میتوانید در سرتاسر وب فارسی و صفحه های اینستاگرام برندهای مختلف شیوه های مختلفی از این اشتراک گذاری را مشاهده نمایید. این طرز تفکر جالبی است که میتواند تعامل را بالاتر ببرد.
3- تبدیل شدن به یک منبع مورد اعتماد
جستجوی منابع مناسب میتواند زمانبر باشد. گزینش محتوا به صورت حرفهای مخاطبان شما را از دردسر جستجو در وب نجات میدهد. آنها با دانستن اینکه وقتی اطلاعات مفیدی بخواهند میتوانند به سایت شما مراجعه کنند به یک مخاطب دائمی تبدیل خواهند شد.
یا مثلا ما در وینت سئو برنامه ریزی دقیقی برای معرفی ابزارهای سئو و سئوی محتوا برای شما ایجاد کرده ایم که میتواند در زمان شما صرفه جویی نماید و شما را با کلی مطالب کارآمد خوب آشنا نماید. حتما مقاله ابزارهای کارآمد سئو برای شرکتهای دیجیتال مارکتینگ را بخوانید و یا اگر می خواهید با الگوریتم های سئوی محتوا به خوبی آشنا شوید، محتوای سئوی محتوا را بخوانید و اگر خواستید بدانید آینده سئو در سال 2024 به بعد چگونه خواهد شد این مقاله را بخوانید. اگر خواستید مهمترین ابزارهای هوش مصنوعی که در سال 2024 میتوانند به سئوی سایت شما کمک نمایند، مقاله معرفی مهمترین ابزارهای هوش مصنوعی سال 2024 برای سئو کارها را بخوانید
4- پیشی گرفتن از ترندها
گزینش محتوا به شکل فعالانه میتواند در کشف ترندها، بینشها و موضوعات پرطرفدار کمک کرده و درک عمیقتری از صنعت کسبوکار شما ارائه دهد. سپس این بینش میتواند راهنمای خوبی برای استراتژی بازاریابی محتوای شما باشد.
فرض کنید قبل از اینکه یک موضوع خاص ترند شده و مورد بحث قرار بگیرد متوجه شوید که مردم در مورد آن موضوع صحبت میکنند. در چنین مواقعی اگر احساس کردید که موضوع مناسب و جذابی برای گزینش محتوا است میتوانید به آن بپردازید.
به عنوان مثال سایت خبری Marketing Technology Solutions Review، جمعبندی اخبار هفتگی را برای خوانندگان خود ارائه میدهد. این جمعبندی به این سایت کمک میکند تا در صدر اخبار مهم مرتبط با صنعت باقی بمانند.
همچنین شما میتوانید از ترندها برای اهداف سرگرمی نیز استفاده کنید. برای مثال سایت Semrush با میم زیر، به مستند بکهام در نتفلیکس اشاره کرده است.
این روش کمک میکند تا در مورد علایق مخاطبان و موضوعات پربحث به روز بمانید.
5- بهبود رتبهبندی در موتورهای جستجو
گزینش محتوا میتواند به شما در رتبهبندی شدن برای کلمات کلیدی بیشتری کمک کند تا در نتیجه ترافیک بیشتری نیز به سایت خود بیاورید. کلمات کلیدی خاص برای محتوای گزینش شده به خوبی کار میکنند. به عنوان مثال، افرادی که به دنبال «بهترین دستور پخت کدو تنبل» هستند، احتمالاً میخواهند یک پست وبلاگی به سبک فهرستی از دستورالعملهای گزینش شده با استفاده از کدو تنبل بخوانند.
باید بگوییم به صورت تجربی به ما ثابت شده است که استفاده درست از استراتژی جایگزینی محتوا که بر اساس علایق مخاطب باشد میتواند شما را برای قرار گیری در گوگل دیسکاور آماده کند، اگر میخواهید دستورالعمل قرار گیری در گوگل دیسکاور را بدانید و از این مزیت استفاده کنید این محتوا به نام گوگل دیسکاور چیست و استراتژی قرارگیری در گول دیسکاور را بخوانید
گزینش محتوا راهی برای تولید و به روز رسانی آسان محتوا
مانند همیشه سعی میکنیم در راستای آموزش کامل موضوعاتی که در تولید محتوای وینت انجام مینماییم، آموزش روش اجرا و استراتژی تولید آن را نیز به صورت کامل به شما آموزش دهیم و برای همین موضوع، یک ابزار را مثل همیشه به عناون ابزار شاخص خود قرار میدهیم و در طی این ابزار سایر مراحل و استراتژی گزینش محتوا را به شما آموزش میدهیم . در این آموزش ابزار SemRush را انتخاب کرده ایم و شما فقط کافی است طبق محتوا و آموزش تصویری تولید محتوا و گزینش محتوا قدم به قدم جلو بروید.
برای یافتن کلمات کلیدی مناسب پستهای وبلاگ به سبک فهرستی، از ابزار Keyword Magic Tool در سایت Semrush استفاده کنید. با وارد کردن یک کلمه کلیدی مرتبط با کسبوکار خود شروع کرده و روی search کلیک کنید.
این ابزار هزاران کلمه کلیدی را نمایش میدهد. کلمات کلیدی سمت چپ را مرور کنید. برای نمایش کلمات کلیدی مرتبط با موضوع شما، روی هر کدام که میتواند برای پستی به سبک فهرست و تگهای عنوانهای HTML مانند H1,H2, … مناسب باشد، کلیک کنید.
برای مثال، اگر روی گروه کلمات کلیدی با نام «ایدهها» کلیک کنیم، ابزار Keyword Magic Tool کلمات کلیدیای مرتبط با «ایدهها» نمایش میدهد. مانند «ایدههای تزئین خانه» یا «ایدههای دکوراسیون دفتر خانه». این کلمات کلیدی میتوانند برای یک پست وبلاگی که با گزینش محتوا آماده شده است مناسب باشند.
ابزار Keyword Magic همچنین میانگین جستجوهای ماهانه برای هر کلمه کلیدی و سختی آن را نشان میدهد. این معیارها به شما کمک میکنند کلمه کلیدیای را انتخاب کنید که در آن بیشترین شانس را برای یک رتبهبندی خوب دارید.
6- ارتباط با خریداران
گزینش محتوا از منابع مرتبط میتواند به شما کمک کند ارزشهای خود را برجستهتر کنید و هنگامی که ارزشهای شما نمایان و چشمگیر باشند احتمال خرید مخاطبان از شما بیشتر خواهد شد.
طبق گزارش فدراسیون ملی خرده فروشی، تخمین زده میشود که 44 درصد از مصرفکنندگان بر اساس همسویی برند با ارزشهایشان برای خرید تصمیم میگیرند. شما باید به مخاطبان خود اطمینان دهید که شرکت شما برای پایداری برند روی ارزشهای خود، ارزش قائل است. اشتراکگذاری محتوا از چهرههای معتبری که به پایداری نیز اهمیت میدهند، میتواند این ارزش را برای مخاطبان شما تقویت کند.
مانند این مثال که شرکت نوشیدنیهای گیاهی Oatly اطلاعاتی را از Nature Food که مجله آنلاینی برای انتشار تحقیقاتی در مورد تولید غذا است، منتشر کرده است.
بنابراین دقت داشته باشید که همواره منابعی را که برای گزینش محتوا به اشتراک میگذارید بررسی کنید زیرا اشتراکگذاری محتوا از منابعی با ارزشهای متضاد ممکن است مخاطبان را از برند شما دور کرده و به فروش تان لطمه بزند.
نحوه گزینش محتوا
اگر میخواهید از گزینش محتوا استفاده کنید، ما در اینجا شش مرحله که بهترین راه برای ایجاد Content Curation را نشان میدهد برای شما آوردهایم:
1. ساخت استراتژی های گزینش محتوا
به وضوح آنچه را که میخواهید از طریق گزینش محتوا به دست آورید، تعریف کنید. اهداف شما میتوانند مواردی مانند گزینههای زیر باشند:
- تثبیت نام تجاری خود به عنوان یک رهبر فکری
- ایجاد وفاداری به برند با برجسته کردن ارزشهای خود
- افزایش تعامل با سرگرم کردن مخاطبان
- و شاید موارد دیگر
و اگر پیش از این استراتژی های گزینش محتوا را برای خود تعیین کرده بودید اکنون مرور و بررسی کنید که استراتژی فعلی چه کمبودی دارد. در نهایت از محتوای انتخاب شده خود برای پر کردن شکافها و کمبودها استفاده کنید.
به عنوان مثال شاید محتوای شما به طور مداوم رهبری فکری را ایجاد کند اما مخاطبان شما از محتوای سرگرم کنندهتر استقبال میکنند. بنابراین شما میتوانید محتوا را برای رفع این نیاز مجددا تنظیم کنید.
2. تعریف مخاطب
تعریف مخاطب درست، تهیه بهترین نوع محتوا را در گزینش محتوا آسانتر میکند. برای این کار با تجزیه و تحلیل اطلاعات جمعیت شناختی مخاطبان خود شروع کنید. مانند سن، جنسیت، محل زندگی، درآمد و شغل آنها. از گوگل آنالیتیکس خود بهره بگیرید و ببینید چه دسته ای از مخاطبان به چه نوع محتواهایی بیشتر علاقه دارند البته منظور ما در اینجا از محتوا، صفحات وب سایت شماست و بعد از اینکه متوجه شدید مخاطب شما کیست میتوانید محتوای بهتری برای تعامل با او ایجاد کنید، محتواهای تعاملی بر اساس نیاز کاربران میتواند بهترین ایده برای CONTENT CURATION باشند
و همچنین میتوانید از ابزار One2Target به این اطلاعات دسترسی داشته باشید. فقط کافی است دامنه خود (یا رقیب) را وارد کرده و روی “Analyze” کلیک کنید.
این ابزار گزارشی با بخشهای مختلف مانند جمعیتشناسی، اقتصاد اجتماعی، رفتار و همپوشانی مخاطبان ایجاد میکند. در هر بخش اطلاعات مرتبط با مخاطبان هدف خود را خواهید یافت.
سپس علایق مخاطبان را کشف کنید؛ آنچه را که دوست دارند، دوست ندارند، اهداف و بزرگترین چالش و دغدغه آنها را مشخص نمایید. احتمالاً میتوانید از طریق تیمهای مشتری (مانند تیم فروش) به این اطلاعات دسترسی پیدا کرده و یا با نظرسنجی از مخاطبان خود با ابزارهای نظرسنجی، این موارد را مشخص کنید.
درک مخاطبانتان به شما کمک میکند گزینش محتوا را به گونهای تنظیم کنید که با مردم در سطح عمیقی ارتباط برقرار کرده و باعث ایجاد تعامل و ایجاد وفاداری به برند شود.
3. انجام تحقیق موضوعی
تحقیق موضوعی کمک میکند موضوعات پرطرفداری را که ممکن است مخاطبان شما به آنها علاقهمند شوند برای گزینش محتوا شناسایی کنید.
برای شروع به ابزار Topic Research در Semrush مراجعه کنید. یک موضوع گسترده مرتبط با کسبوکار خود را وارد کرده و روی “دریافت ایدههای محتوا” یا Get content ideas کلیک کنید.
این بخش ایدههای مختلف مرتبط با موضوع شما را نشان میدهد که موضوعات پرطرفدار در قسمت بالا قرار دارند.
اکنون میتوانید موضوعاتی را مشاهده کنید که در 12 ماه گذشته در حوزه کاری شما پرطرفدار بودهاند. حتی میتوانید روی «نمایش بیشتر» یا Show more کلیک کنید تا صفحات وب مختلف را در بخش Headlines ببینید. این عنوانها را بررسی کنید تا ایدههای گزینش محتوا را که مخاطبان شما از آنها لذت میبرند، بشناسید.
هنگامی که ایدهای پیدا کردید که فکر میکنید مخاطبان شما از آن لذت خواهند برد، روی “+” کلیک کنید تا عنوان را به موارد دلخواه اضافه نمایید.
به این ترتیب میتوانید به راحتی محتوای گزینش شده خود را پیگیری کنید.
برای اینکار میتوانید از ابزار ANSWER THE PUBLIC نیز استفاده نمایید و یا حتی در ابزارهای ایرانی مانند کیوردچی نیز از این موضوع استفاده ببرید، بسیاری از ایده های تولید محتوا برای استراتژی جایگزینی محتوا را می توانید بیابید.
4. شناسایی منابع مورد اعتماد
شناسایی منابع قابل اعتماد، یعنی افراد و رسانههایی که گزینش محتوا را از آنها انجام میدهید، به محدود کردن جستجو شما برای محتوا کمک میکند. برای این منابع میتوانید افراد تأثیرگذار در صنعت، وبسایتهای معتبر و نشریات قابل اعتماد را در نظر بگیرید. همچنین فرهنگ عامه و حسابهای میم را در رسانههای اجتماعی دنبال کنید تا از ترندها و مطالب پرطرفدار مطلع شوید. این کار میتواند به شما در شناسایی محتوای سرگرم کننده مرتبط کمک کند. مثلا شما می توانید برای به دست آوردن منابع قابل اعتماد دیجیتال مارکتینگ در کنار سایر گزینه هایی که در ذهن خود دارید میتوانید از منابع زیر نیز استفاده نمایید:
مقالات سئو
مقالات دیجیتال مارکتینگ
مقالات بازاریابی و برند سازی
تا حد امکان منابع مناسب را فهرست کنید زیرا در مرحله بعدی مفید خواهد بود. همچنین بهتر است منابعی را که نمیخواهید گزینش محتوا را از آنها انجام دهید نیز لیست کنید. آگاهی از این منابع نیز مهم است زیرا انتخاب محتوا از منابع و افراد نامناسب و پربحث میتواند نام برند شما را لکهدار کرده و اعتماد بین شما و مخاطبانتان را تضعیف کند.
5. منبعیابی محتوا
منبع بخش بسیار مهمی از گزینش محتوا است. منبعیابی مطالب پیش از موعد، جمعآوری آن محتوا و تبدیل آن به یک محتوای مفید برای مخاطبان را آسانتر میکند. در اینجا چند راه کارآمد برای منبعیابی محتوا را برای شما آماده کرده ایم:
● ثبتنام در خبرنامهها
یک راه منبعیابی در گزینش محتوا خبرنامهها هستند. برای دریافت خبرنامه از ناشران مربوطه در حوزه کاری خود ثبت نام کنید تا اخبار صنعت مستقیماً به ایمیل شما ارسال شود. اگر مطمئن نیستید که در خبرنامه چه ناشرانی مشترک شوید، از گوگل کمک بگیرید و با جستوجوی در گوگل به صورت زیر این مهم را انجام نمایید:
“موضوع شما” inurl:newsletter
مانند نمونه زیر:
این جستجوی دستی، وب سایتها را با کلمه “خبرنامه” در URL آنها نمایش میدهد که یافتن صفحات وب که میتوانیم در خبرنامه آنها مشترک شویم را آسانتر میکند.
● ردیابی اینفلوئنسرها در رسانههای اجتماعی
پستهای یک اینفلوئنسر میتواند به شما نشان دهد که مخاطبان شما چه چیزی را دوست دارند و اینکه چه نوع محتوایی را میخواهند بیشتر ببینند. بنابراین برای اینکه گزینش محتوا را به بهترین وجه انجام دهید، زمانی را صرف بررسی پروفایلهای تاثیرگذار در رسانههای اجتماعی کنید تا ببینید کدام پستها بهترین عملکرد را دارند.
برای شروع به ابزار Social Trackerدر semrush بروید و یا از ابزارbrandmention.com استفاده نمایید و اینفلوئنسرها را برای ردیابی اضافه کنید. سپس به قسمت Top Content by Channel نگاهی بیندازید. این قسمت به شما بهترین عملکرد را برای هر نمایه اجتماعی در محدوده تاریخی معینی نشان میدهد. البته باید بگویم این ابزار رایگان نیست و حتی با خرید دسترسی های اشتراکی نیز فعال نمیگردد ولی ارزشش را دارد که اگر خواستید در مباحث ترندها و شبکه های اجتماعی به نفع سئوی خود کار کنید، این موضوع را خریداری نمایید با اینکار شما می توانید به گزارشاتی مانند زیر دست یابید.
شناسایی محتواهایی با بهترین عملکرد برای گزینش محتوا تضمین میکند که مخاطبان شما نیز از آن لذت خواهند برد.
● تنظیم هشدار Google
با تنظیم این هشدار، وقتی شخصی محتوای جدیدی را در مورد موضوعاتی که شما مشخص کردهاید در وب منتشر میکند، Google Alerts از طریق ایمیل به شما اطلاع خواهد داد.
در اینجا مثالی از یک ایمیل هشدار برای “سئو” آمده است:
برای دستیابی به تنظیمات Google Alerts میتوانید از آموزش تصویری زیر استفاده نمایید. وارد آدرس هشدار گوگل بشوید https://www.google.com/alerts و یه یاد داشته باشید حتما باید با آدرس جی میل خود وارد برنامه شوید و بعدر در قسمت اول کلمه ای که میخواهید از آن هشدار دریافت نمایید را بنویسید و سپس روی گزینه “Create Alert” کلیک کنید.
حال بر روی علامت کلیک کنید و موارد زیر را به ترتیب تنظیم نمایید:
وقتی گزینه how often را باز میکنید، سه حالت هروقت اتفاق افتاد، هر روز و یا هر هرهفته یکبار برای من ارسال کن را به ترتیب از بالا به پایین مشاهده می نمایید و حال بر حسب نیاز خود روی کلمه ای که می خواهید نتایج هشدار را به دست آورید زمان خود را انتخاب نمایید.
قسمت source را در حالت اتوماتیک قرار دهید.
قسمت language را روی فارسی یا همان persian قرار دهید.
قسمت region را روی ایران قرار دهید.
قسمت how many را روی all result قرار دهید و در انتها نیز دکمه update alert را بزنید.
اکنون Google ایمیلهای بسیاری را مرتبط با هر موضوع مستقیماً به ایمیل شما ارسال خواهد کرد.
شما میتوانید تا 1000 مورد Google Alert ایجاد کنید اما به یاد داشته باشید که مرتب کردن صندوق ورودی ایمیل با انبوهی از هشدارها دشوارتر خواهد بود. بنابراین بهتر است با کمتر از 20 مورد شروع کنید و سپس به دلخواه هشدارها را برای گزینش محتوا حذف یا اضافه نمایید.
● ایجاد فیدهای RSS
فید RSS یا Really Simple Syndication فایلی است که آخرین محتوای یک وب سایت را خلاصه و سازماندهی میکند. به عبارت دیگر این فیدها جدیدترین پستهای وبلاگ را از سایتهای مورد علاقه شما در یک مکان جمعآوری میکند. بنابراین دیگر لازم نیست هر وب سایت را یک به یک بررسی کنید.
Social Poster در Semrush به شما امکان میدهد تا پنج فید RSS را برای ردیابی سایتهای معتبر در حوزه کاری خود ایجاد کنید. البته این قسمت نیز پولی است ولی شما میتوانید با پلاگین های متعدد rss در وردپرس و جوملا نیز اینکار را انجام دهید.
سپس در هنگام گزینش محتوا وقتی به چیزی برخورد کردید که فکر میکنید مخاطبان شما دوست خواهند داشت، میتوانید آن را مستقیماً از ابزار Social Poster در رسانههای اجتماعی ضمیمه کنید.
● پیدا کردن محتوای تولید شده توسط کاربر
محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC) محتوایی است که کاربران درباره برند شما ایجاد میکنند. UGC شامل مواردی مانند توصیفات، نمایش محصول و پستهای مربوط به روزمره است که محصولات شما را نشان داده یا نام تجاری شما را بیان میکند. این محتواها برای گزینش محتوا عالی هستند.
مانند این مثال از برند آرایشی Sephora:
شما میتوانید UGC را با بررسی پستهای تگ شده خود در رسانههای اجتماعی و یا با ردیابی نظرات مشتریان در پلتفرمهایی مانند فیسبوک و گوگل پیدا کنید.
همچنین ابزاری مانند Brand Monitoring نیز برای ردیابی نام تجاری شما در سراسر وب عالی است. پس از انجام تنظیمات لازم، این ابزار هر زمانی که منشن شوید و به صورت آنلاین از شما نام برده شود به شما اطلاع خواهد داد.
ابزار Social Inbox نیز نظرات، پیامهای خصوصی و اشارهها و منشنها را جمعآوری میکند تا به شما کمک کند منشن شدن نام تجاری خود را در UGC ها شناسایی کنید.
6. اشتراکگذاری گزینش محتوا
اکنون آماده اشتراکگذاری نتیجه گزینش محتوا با مخاطبان خود هستید.
در اینجا چند ایده برای اشتراکگذاری برای شما آوردهایم:
● گزینش محتوا برای وبسایتها و SEO
برای انتشار یک محتوا میتوانید موارد و ایدههای زیر را درنظر بگیرید:
- ایجاد مجموعهای از منابع مفید مانند وبسایتها، پادکستها، خبرنامهها یا حسابهای رسانههای اجتماعی و انتشار محتوا در آنها.
- نوشتن یک پست وبلاگی که شامل دیدگاههایی از افراد معتبر باشد.
- جمعآوری فهرستی از ابزارها یا محصولات توصیهشده مرتبط با علایق مخاطبان.
- تبدیل دادهها به اینفوگرافیکهای قابل اشتراکگذاری.
برای مثال ماریا پوپووا، نویسنده، وبلاگی برای گزینش محتوا در موضوعات مختلف دارد. او نقلقولها، تصاویر، پیوندها و ویدیوها را همراه با تفسیر خود در پستهای خود منتشر میکند:
● گزینش محتوا برای رسانههای اجتماعی
شما میتوانید گزینش محتوا را برای رسانههای اجتماعی نیز انجام دهید:
- به اشتراکگذاری میمهای سرگرمکننده با مخاطبان خود.
- اشتراک نقلقولهایی از چهرههای شناخته شده.
- اشتراک محتوای تولید شده توسط کاربر مانند توصیفات یا ویدیوهای افرادی که از محصول شما استفاده میکنند.
برای مثال برند کالاهای خانگی Caraway Home فهرستی از فیلمها را گزینش کرده و سپس هر فیلم را با رنگهای مشخص تنظیم نموده است تا راهی سرگرمکننده برای کمک به مخاطبان برای انتخاب فیلم باشد:
● گزینش محتوا برای ایمیل
ایدههای انتخاب محتوا برای ایمیل عبارتند از:
- ایجاد یک جمع بندی ماهانه با خلاصه کردن ترندها و رویدادهای کلیدی صنعت خود.
- ایجاد مجموعهای از مقالاتی که فکر میکنید مخاطبان شما از آن لذت خواهند برد.
- اشتراکگذاری نقلقولهای تخصصی با مشترکین و بحث کردن در مورد اینکه چرا آن را آموزنده میدانید.
به عنوان مثال بازاریاب آن هندلی، رویدادهای مختلفی را منتشر میکند که افراد ممکن است بخواهند در خبرنامه او مشترک شوند:
بهترین شیوه های Content Curation
در گزینش محتوا مهم است که محتوایی تنظیم کنید که منعکس کننده نیازها و خواستههای منحصربهفرد مخاطب شما باشد. با این حال نکات دیگری نیز برای تهیه Content Curation وجود دارد که ما در اینجا به آنها اشاره کردهایم:
1) اضافه کردن ارزش منحصر به فرد
دیدگاه خود را در روند گزینش محتوا وارد کنید تا ارزش آن را افزایش دهید. انجام این کار به مخاطبان شما کمک میکند تا بفهمند چرا محتوا ارزشمند است و چگونه با زندگی یا کار آنها ارتباط دارد.
اما چطور باید این کار را در گزینش محتوا انجام دهیم؟ برای شروع به دنبال راههایی برای ارائه یک متن و زمینه اضافی برای آنچه به اشتراک میگذارید باشید. این بخش اضافه شده ممکن است افزودن نظر خود در مورد موضوع بوده یا حتی خلاصه کردن مجدد اطلاعات به شکلی دیگر باشد.
برای مثال نرمافزار ایمیل Mailmodo مقالهای درباره آمار بازاریابی ایمیلی تهیه کرده است. این مقاله شامل دیدگاه سایر مسئولین موجود در این فضا نیز بود. آنها برای افزودن ارزش خود، دادهها را جمعآوری کرده و یک اینفوگرافیک ایجاد نمودند تا دادهها را برای مخاطبان خود قابل هضمتر کنند.
2) ارائه منبع محتوا
ذکر منبع در گزینش محتوا میتواند شما را از مشکلات قانونی دور نگه داشته و همچنین میتواند ارتباط خوبی با افراد دیگر در صنعت شما ایجاد کند. سایر مشاغل از اعتبار دادن به کارشان قدردانی خواهند کرد. مخاطبان نیز زمانی به شما اعتماد خواهند کرد که بتوانند منبع اصلی محتوایی را که به اشتراک میگذارید مشاهده کنند.
برای ارائه منبع، منبع محتوا را به وضوح بیان کنید که شامل نام نویسنده، نام کاربری و هر پیوند مرتبطی میشود. برای مثال پلتفرم بازاریابی ایمیلی ConvertKit، به خالق نمونهای که آنها از آن برای این پست وبلاگ گزینش محتوا کردهاند پیوند میدهد:
هنگام نقلقول، از علامت نقلقول استفاده کنید زیرا این کار به وضوح نشان میدهد که کلمات متعلق به شما نیستند. در نهایت پس از نقل قول، پیوندی به منبع اصلی اضافه کنید.
مانند نحوه عملکرد شرکت نرم افزاری Hotjar با این نقل قول:
قرار دادن منبع، نشان دهنده تعهد شما به صداقت و شفافیت در تلاشهایتان برای گزینش محتوا است.
3) اندازه گیری و پیگیری عملکرد
ردیابی عملکرد محتوای گزینش شده به شما کمک میکند تا تصمیمات مبتنی بر داده را برای بهبود استراتژی گزینش محتوا بگیرید. برای شروع، شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) را انتخاب کنید. KPI هایی که انتخاب میکنید به اهداف شما بستگی دارد.
به عنوان مثال، اگر یکی از اهداف شما از گزینش محتوا افزایش فالوورهای خود در رسانههای اجتماعی است، ممکن است بخواهید معیاری مانند share یا اشتراکگذاری را ردیابی کنید.
در اینجا چند معیار وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
- نرخ تعامل: سطح تعامل با محتوای گزینش شده خود را اندازهگیری کنید که از جمله لایکها، نظرات و اشتراکگذاریها در رسانههای اجتماعی است.
- نرخ کلیک (CTR): درصد کاربرانی را که بر روی پیوندهای درون محتوای گزینش شده شما کلیک میکنند را ردیابی کنید تا میزان علاقه مخاطبان را بسنجید.
- نرخ تبدیل: تعداد کاربرانی که پس از درگیر شدن با محتوای گزینش شده، اقدام دلخواهی مانند ثبت نام در خبرنامه یا خرید را انجام میدهند را ارزیابی کنید.
- نرخ پرش: درصد کاربرانی را که بلافاصله پس از مشاهده متن گزینش محتوا سایت شما را ترک میکنند را بررسی کنید تا ارتباط و علت آن را شناسایی نمایید.
- زمان حضور در صفحه: اندازهگیری کنید که کاربران چقدر زمان صرف تعامل با محتوای انتخاب شده شما میکنند تا ارتباط بین آنها را درک کنید.
برای درک اینکه کدام محتوا با مخاطبان شما ارتباط برقرار میکند، به طور منظم KPI های خود را زیر نظر گرفته و تجزیه و تحلیل کنید تا متوجه شوید که کدام حوزهها نیاز به بهبود دارند.
4) متنوع کردن منابع
منابع را در گزینش محتوا متنوع کنید تا محتوای خود را تازه و جذاب نگه دارید. مخاطبان شما از طیف وسیع محتوا قدردانی خواهند کرد. همچنین تنوع منابع به شما فرصتهای بیشتری برای همکاری در آینده میدهد.
برای مثال ابزار استخدام Wellfound خبرنامهای را با محتوای گزینش شده به اشتراک گذاشته است. این محتوا شامل پیوندهایی از منابع معتبر مانند TechCrunch است:
همچنین این ابزار پستهایی را در X (توییتر سایق) از میکرو اینفلوئنسرها به نمایش گذاشته است:
5) ترکیب کردن محتوای گزینش شده و اصلی
برقراری تعادل بین محتوای اصلی و گزینش شده مستلزم تجربه علمی بوده و به تواناییهای تولید محتوای شما بستگی دارد. با ترکیب 50/50 محتواها شروع کنید و بر اساس محدودیتهای زمانی و بودجه خود تنظیمات اضافه را انجام دهید.
به عنوان مثال اگر ایجاد 50 درصد محتوای اصلی چالش برانگیز است، محتوای گزینش شده را افزایش دهید. تا زمانی که نسبت ایدهآل را برای تیم خود پیدا کنید، آزمون و خطا را ادامه دهید. شما میتوانید از مخاطبان خود نیز کمک بگیرید. اگر آنها نسبت به گزینش محتوا از طریق اقداماتی مانند نظرات، لایکها و اشتراکگذاریها واکنش مثبت نشان میدهند، محتوای گزینش شده را کمی بیشتر کنید.
6) استفاده از ابزارها برای سرعت بخشیدن به فرآیند
ما چند ابزار را برای کمک به شما در گزینش محتوا در بالا معرفی کردیم. در اینجا یک یادآوری کوچک برای شما قرار دادهایم تا بدانید در هر مرحله از مسیر از کدام یک استفاده کنید:
1.Topic Research: ابزاری مهم در گزینش محتوا برای یافتن محتوا در مورد موضوعات پرطرفدار.
2. Social Tracker: ابزاری برای شناسایی محتوایی با عملکر عالی از اینفلوئنسرها.
3. Google Alerts: ابزاری برای دریافت محتوای جدید در مورد موضوعات مشخص شده در ایمیل شما.
4. Social Poster: ابزاری برای ایجاد فید RSS از سایتهای معتبر.
5. Brand Monitoring: ابزاری برای نظارت بر منشن شدن برند شما و شناسایی UGC یا محتوای تولید شده توسط کاربر درباره شما.
یک استراتژی گزینش محتوا که به خوبی اجرا شده باشد میتواند دسترسی شما را افزایش دهد، ترافیک را بالا برده و آگاهی از برند را ایجاد نماید. بهعلاوه با کمک گزینش کردن محتوا نیازی نیست مدام به دنبال ایدههای متنوع باشید. بنابراین مطالب گفته شده را به کار بگیرید و یک محتوای گزینش شده عالی ایجاد کنید.
این محتوا شامل موارد و نکاتی بود که با الهام گرفتن از محتوای سایت semrush و با تلفیق آن با تجربه خودمان در بسیاری از قسمتها برای شما توسط تیم تولید محتوای وینت سئو آماده گردید، برای اینکه به اصل نوشته ضربه ای وارد نشود بسیاری از مثال ها را دقیقا از روی خود مطلب آورده ایم