درباره الگوریتم Page Experience گوگل چه میدانید؟
الگوریتم Page Experience گوگل یک الگوریتم جدید است که از سال 2021 توسط گوگل برای رتبه بندی صفحات وب در نتایج جستجو استفاده میشود. و دایما تا به این لحظه به روز رسانی میشود، این الگوریتم بر اساس تجربه کاربر از بازدید صفحه، صفحات را ارزشیابی میکند. با استفاده از الگوریتم Page Experience میتوانیم تجربه کاربری را به عامل مهمی برای رتبه بندی در نتایج جستجو در نظر بگیریم.
لازم به ذکر است، آشنایی با الگوریتم های گوگل برای هر سئوکاری امری ضروری است. پس پیشنهاد میکنم این راهنما را که در آن الگوریتم های گوگل را معرفی کردهایم مطالعه کنید: جدیدترین الگوریتم های گوگل
الگوریتم Page Experience گوگل چیست؟
مهمترین کار الگوریتم Page Experience درک تجربه کاربر در رابطه با یک صفحه خاص در سایت شماست.
سه فاکتور اصلی الگوریتم Page Experience گوگل عبارتند از:
سرعت لود صفحه:
گوگل معتقد است که صفحاتی که سریع تر بارگذاری میشوند، تجربه بهتری برای کاربر فراهم میکنند.
قابلیت استفاده موبایل:
گوگل معتقد است صفحاتی که به خوبی در دستگاه های تلفن همراه کار میکنند، تجربه بهتری برای کاربر فراهم میکنند.
محتوای ناب و مفید:
گوگل معتقد است صفحاتی که محتوای مفید و مرتبط ارائه میدهند، تجربه بهتری برای کاربر فراهم میکنند.
در واقع گوگل میخواهد به وسیله الگوریتم Page Experience بداند که آیا شما علاوه بر برنامه ریزی محتوا، اصول تولید محتوای درست و سئو شده را در سایت اجرا کردهاید. بد نیست قبل از آنکه بخواهید ادامه این مقاله را بخوانید، از راهنمای جامعی که ما در وینت سئو در حوزه سئوی محتوا و تولید محتوای سئو شده نوشتیم را مطالعه نمایید. خواند این مقاله پر از حس تجربه و کارهایی است که ما در وینت سئو انجام مینماییم. پس خواندن این مقاله را از دست ندهید، سئوی محتوا چیست و قواعد تولید محتوای سئو شده.
بر همین اساس گوگل توسط الگوریتم Page Experience، در درجه اول المان های زیر را درصفحات سایت شما بررسی مینماید که:
• آیا صفحه مورد نظر با موبایل و سایر دستگاه های دیگر به غیر از دسکتاپ سازگار است.
• سرعت بالا آمدن صفحه چقدر است آیا لود صفحات را بهینه یا به قول خودمان اپتیمایز کرده اید که منجر به ایجاد تجربه کاربری بهتری شود.
• آیا به محض بالا آمدن صفحه، محتوا نمایش داده میشود یا المان هایی از صفحه شما همچنان طول میکشد که در اختیار کاربر قرار بگیرد که در ادامه این مقاله به صورت کامل در این حوزه صحبت کردهایم.
• آیا سایت شما برای کاربر امن است و از پروتکل امنیتی SSL استفاده میکند و با HTTPS اجرا میگردد و سازگاری دارد.
ولی الگوریتم Page Experience فقط مربوط به کارهای فنی و تکنیکال سایت شما نمیشود و محتوا نیز ارزش خاصی در این الگوریتم دارد؛ به گونه ای که گوگل در این الگوریتم به دنبال محتواهای ناب میگردد.
برای بهینه سازی سایت خود با توجه به الگوریتم Page Experience گوگل، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
• سرعت لود صفحه خود را بهبود بخشید:
برای بهبود سرعت لود صفحه، میتوانید از تکنیک های مختلفی مانند فشرده سازی تصاویر، استفاده از کدهای جاوا اسکریپت و CSS بهینه شده، و کاهش تعداد منابع استفاده کنید.
• صفحات خود را برای موبایل بهینه کنید:
برای بهینه سازی صفحات برای موبایل، می توانید از یک قالب واکنش گرا استفاده کنید یا صفحات جداگانه ای برای دستگاه های تلفن همراه ایجاد کنید.
• محتوای مفید و مرتبط ارائه دهید:
برای ارائه محتوای مفید و مرتبط، می توانید از تحقیقات کلمات کلیدی برای شناسایی موضوعات مورد علاقه کاربران استفاده کنید و محتوای خود را بر اساس آن موضوعات ایجاد کنید.در ادامه تمامی ماورد بالا و عواملی که میتوانید در سایت خود اصلاح نمایید و تجربه کاربری بهتری ارائه نمایید را توضیح دادهایم.
در مورد روش های فنی که منجر به بهبود صفحه توسط این رتبه میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد
سرعت لود صفحه
برای بهبود سرعت لود صفحه، می توانید از تکنیک های مختلفی مانند فشرده سازی تصاویر، استفاده از کدهای جاوا اسکریپت و CSS بهینه شده، و کاهش تعداد منابع استفاده کنید.
- فشرده سازی تصاویر: یکی از راه های بهبود سرعت لود صفحه، فشرده سازی تصاویر است. تصاویر می توانند بخش قابل توجهی از حجم یک صفحه را تشکیل دهند، بنابراین فشرده سازی آنها می تواند تأثیر زیادی در بهبود سرعت لود صفحه داشته باشد. کاملا واضح است که باید قوانین سئو کردن تصاویر را بدانید برای همین موضوع در درجه اول این محتوا را یخوانید که به شما به صورت کامل قواعد سئوی تصاویر را میآموزد: سئوی تصاویر را چگونه انجام دهیم.
و در درجه دوم اگر به دنبال ابزار آنلاین کم کردن حم تصاویر و بهینه کردن تصاویر میگردید. از این ابزار آنلاین استفاه نمایید. ابزار آنلاین کاهش دهنده حجم تصاویر
- استفاده از کدهای جاوا اسکریپت و CSS بهینه شده: کدهای جاوا اسکریپت و CSS می توانند بخش دیگری از حجم یک صفحه را تشکیل دهند. استفاده از کدهای بهینه شده میتواند تأثیر زیادی در بهبود سرعت لود صفحه داشته باشد.
- کاهش تعداد منابع: بگذارید این اصطلاح منابع را برای شما بیشتر توضیح دهیم چون اکثر سایتها به سرعت از روی این موضوع رد شده اند ولی ما میخواهیم در اینجا این موضوع را به شکل کاملتری به شما توضیح دهیم. اینکار را با یک مثال شروع میکنیم:
ببینید دوستان میخواهیم یک موضوع پیچیده را به صورت خیلی ساده بیان کنیم : زمانی که شما تصمیم میگیرید طراحی سایت خود را انجام دهید یعنی تصمیم گرفتید که که بر اساس یکی از cms های معتبر مانند joomla و wordpress یا هر cms دیگری با هر زبان برنامه نویسی یک سایت را ایجاد و طراحی کنید. این cms ها برای اجرا در دورن خودشان یکسری کتابخانه دارند ( کتابخانه جایی است که در دورن آن یک عالمه کد و فایلهای css و جاوااسکریپت قرار دارد) و در نتیجه شما برای اجرای درست یک صفحه میبایست تعدادی از این کتابخانه ها را استفاده کنید.
که در اینجا می توانید با متخصصان فنی و متخصصان سئوی سایت خود تعداد این موارد را بهینه نمایید و یا حجم آنها را کاهش دهید. یعنی به جایی که 10 فایل css و جاوا اسکریپت برای نمایش و لود سایت شما نیاز باشد تا اجرا گردند و فرامین را اجرا نمایند، شما میتوانید آن ها را تبدیل به یک فایل کنید.
این تازه اول راه بود مورد بعدی دیگری که میتواند به شما کمک نماید، درک این موضوع است که وجود کتابخانه های زیاد و غیر ضرروری بر روی صفحات منجر به افزایش و سنگینی سایت شده و در نتیجه منجر به لود دیرتر صفحات میشود این مورد زمانی مشهودتر است که شما برای راه اندازی سایت خود از یکسری پلاگین ها و یا ماژول هایی استفاده میکنید که هرکدام دارای کتابخانه های بزرگی هستند، وجود این همه کتابخانه برای لود صفحات منجر به سنگینی لود صفحه میشود.
شما میتوانید با یک تیم تخصصی طراحی سایت مانند وینت سئو که خدمات طراحی سایت و خدمات سئو را انجام مینماید، کاری کنید که سرعت لود صفحات خود را افزایش دهید. و شما میتوانید در درجه اول از نصب تعداد زیادی از پلاگین ها دوری کنید و دوما میتوانید بسیاری از پلاگین ها را خودتان و یا توسط تیم برنامه نویسی تان اجرا کنید و دوما اگر در صورتی که مجبور بودید از این موارد استفاده نمایید، اجازه لود شدن و فراخوانی آن ها را در تمامی صفحات ندهید و فقط این موارد را در یکسری از صفحات خاص خود فراخوانی و قرار دهید.
چه بسیار دیدهایم که دوستان برای ایجاد یک اسلاید شو در سایت از یکسری پلاگین استفاده کردهاند که منجر به کندی سایت و عدم نمایش درست سایت میگردد و در واقع منجر به ایجاد خطاهایی در قسمت و ابزار Core Web Vitals میگردد که در ادامه به توضیح این مطلب نیز پرداختهایم.
پس لطفا از یک تعداد منابعی که یک صفحه به آنها نیاز دارد، استفاده نمایید و کاهش تعداد منابع می تواند تأثیر زیادی در بهبود سرعت لود صفحه داشته باشد.
اگر بیشتر دوست دارید در حوزه کاهش منابع مطالعه نمایید. این مقاله که بر اساس مفهوم UNUSED CSS و بسیار جدید و جذاب است را اینجا بخوانید.
قابلیت استفاده موبایل
برای بهینه سازی صفحات برای موبایل، میتوانید از یک قالب واکنش گرا استفاده کنید (قالب واکنش گرا: یک قالب واکنش گرا به گونه ای طراحی شده است که به طور خودکار با اندازه صفحه دستگاه سازگار میشود. استفاده از قالب واکنش گرا بهترین راه برای اطمینان از اینکه صفحات شما به خوبی در دستگاه های تلفن همراه کار میکنند، است.) یا صفحات جداگانه ای برای دستگاه های تلفن همراه ایجاد کنید ( منظور اینجا استفاده از صفحات AMP) است که البته پیشنهاد میکنیم در صورتی که میتوانید خودتان قالب واکنشگرایی برای صفحات تان بنویسد اینکار را انجام دهید و از پلاگین های مربوط به AMP تا جایی که امکان دارد استفاده ننمایید.
محتوای مفید و مرتبط
برای ارائه محتوای مفید و مرتبط، می توانید از تحقیقات کلمات کلیدی برای شناسایی موضوعات مورد علاقه کاربران استفاده کنید و محتوای خود را بر اساس آن موضوعات ایجاد کنید.
- تحقیقات کلمات کلیدی: تحقیقات کلمات کلیدی به شما کمک می کند تا بفهمید که کاربران چه چیزی را جستجو میکنند. این اطلاعات میتواند به شما کمک کند تا محتوایی ایجاد کنید که برای کاربران مرتبط و مفید باشد.
- ایجاد محتوای مفید و مرتبط: محتوای شما باید برای کاربران ارزشمند باشد. این بدان معناست که باید اطلاعات دقیق و مفیدی را ارائه دهد که به کاربران کمک کند تا به اهداف خود برسند.
ابزارهای مختلفی برای کمک به شما در بهبود تجربه کاربری سایت خود وجود دارد:
Page Speed Insights:
این ابزار از گوگل به شما کمک میکند تا سرعت لود صفحه خود را ارزیابی کنید. در نظر داشته باشید که این ابزار در ایران فیلتر است پس با فیلتر شکن وارد شوید. Mobile-Friendly Test
این ابزار از گوگل به شما کمک می کند تا قابلیت استفاده سایت خود در موبایل را ارزیابی کنید.
Core Web Vitals:
این ابزار از گوگل به شما کمک میکند تا عملکرد وب سایت خود را در سه حوزه سرعت، قابلیت استفاده موبایل و خلوص محتوا ارزیابی کنید.
ابزار Core Web Vitals در سرچ کنسول، یک ابزار رایگان است که به مدیران وب کمک می کند تا عملکرد وب سایت خود را در سه حوزه سرعت، قابلیت استفاده موبایل و خلوص محتوا ارزیابی کنند. این ابزار از سه معیار اصلی برای اندازه گیری تجربه کاربری استفاده میکند:
Largest Contentful Paint (LCP):
این معیار اندازه گیری می کند که اولین بار چه زمانی محتوای اصلی صفحه قابل مشاهده می شود.
First Input Delay (FID):
این معیار اندازه گیری می کند که اولین بار چه میزان زمان لازم است تا کاربر بتواند با صفحه تعامل داشته باشد.
Cumulative Layout Shift (CLS):
این معیار اندازه گیری می کند که اندزه خطای حرکت صفحه در دستگاه های مختلف چه میزان است و آیا تمام اجزای صفحه در دستگاه های مختلف به خوبی کار میکند و در اختیار کاربر است.در واقع CLS همان خطاهایی است که به میزان جابجایی معروف است (مثلا وقتی در درون صفحه شما یک دکمه CTA وجود دارد آیا در زمان اولیه لود شدن و دیده شدن توسط خزنده های گوگل این دکمه سرجای خودش و یا همان جایی که در حالت دستکتاپ قرار دارد، قرار میگیرد و یا در همان چند میلی ثانیه اول در جاییدیگر است و اگر نیست چند میلی ثانیه طول میکشد به سر جای خود بیاید.
آموزش نحوه دستیابی به core web vitals در سرچ کنسول
برای استفاده از ابزار Core Web Vitals در سرچ کنسول، باید ابتدا سایت خود را به کنسول متصل کنید. سپس، به بخش Enhancements بروید و روی Core Web Vitals کلیک کنید. این ابزار یک گزارش کلی از عملکرد وب سایت شما ارائه می دهد.
یک سئو کار می تواند موارد اشاره شده در ابزار Core Web Vitals را با استفاده از تکنیک های مختلف برطرف کند. برخی از این تکنیک ها عبارتند از:
برای بهبود LCP:
می توانید از تکنیک هایی مانند فشرده سازی تصاویر، استفاده از کدهای جاوا اسکریپت و CSS بهینه شده، و کاهش تعداد منابع استفاده کنید.
برای بهبود FID:
می توانید از تکنیک هایی مانند استفاده از کدهای جاوا اسکریپت بهینه شده، کاهش تعداد منابع، و استفاده از preloading و pre-rendering استفاده کنید.
برای بهبود CLS:
می توانید از تکنیک هایی مانند استفاده از تصاویر با اندازه مناسب، استفاده از CSS Grid و Flexbox، و استفاده از تصاویر ثابت استفاده کنید.
مهمترین خطاهای نمایش داده شده در ابزار Core Web Vitals عبارتند از:
LCP بالای 2.5 ثانیه:
این خطا نشان می دهد که محتوای اصلی صفحه بیش از 2.5 ثانیه طول می کشد تا قابل مشاهده شود. این می تواند تجربه کاربری را بد کند، زیرا کاربران ممکن است قبل از اینکه بتوانند با صفحه تعامل داشته باشند، خسته شوند.
FID بالای 100 میلی ثانیه:
این خطا نشان می دهد که اولین باری که کاربر می تواند با صفحه تعامل داشته باشد بیش از 100 میلی ثانیه طول می کشد. این می تواند تجربه کاربری را بد کند، زیرا کاربران ممکن است قبل از اینکه بتوانند کاری انجام دهند، ناامید شوند.
CLS بالای 0.1:
این خطا نشان می دهد که محتوای صفحه در طول بارگذاری بیش از 0.1 از موقعیت خود حرکت می کند. این می تواند باعث سردرگمی کاربران شود، زیرا ممکن است ندانند که چه چیزی را کلیک کنند. برای برطرف کردن این خطاها، می توانید از تکنیک های ذکر شده در بالا استفاده کنید. همچنین، می توانید از ابزارهای مختلفی مانند Page Speed Insights و Lighthouse در شناسایی و حل مشکلات استفاده کنید.
نکات مهم دیگر در بهبود Core Web Vitals :
• از یک قالب واکنش گرا استفاده کنید تا اطمینان حاصل کنید که صفحات شما در دستگاه های تلفن همراه به خوبی کار می کنند.
• از تصاویر با اندازه مناسب استفاده کنید.
• از CSS Grid و Flexbox برای ایجاد طرح بندی های انعطاف پذیر استفاده کنید.
• از کدهای جاوا اسکریپت بهینه شده استفاده کنید.
• از preloading و pre-rendering برای بارگذاری منابع به صورت پیش فرض استفاده کنید.
با بهبود Core Web Vitals، می توانید تجربه کاربری سایت خود را بهبود ببخشید و رتبه خود را در نتایج جستجو افزایش دهید. و تمام این موارد برای این است که تجربه کاربری بسیار مهم است نه فقط برای گوگل بلکه برای شما!! چرا برای شما در ادامه توضیح می دهیم:
چرا تجربه صفحهی کاربری برای شما هم مهم است؟
تجربه کاربری صفحه همیشه برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و طراحی وب و برای هر کسب و کار اینترنتی مهم بوده، به طور کلی تمام افرادی که با دیجیتال مارکتینگ سر و کار دارند به خوبی میدانند که تجربه کاربری چه چیز مهمی است. ما در بازاریابی همه کار میکنیم تا بر تجربه مخاطب تاثیر بگذاریم، کلی هزینه میکنیم که تجربه مخاطب را بخریم و اگر در جایی که باید گل بزنیم نتوانیم اینکار را انجام دهیم پس کلا بازی را باختهایم.
به قول آقای دکتر مهریزدان: صفر به توان هر عددی بازهم صفر است.
پس فقط ایجاد تجربه کاربری بر روی سایت مورد نظر گوگل نیست، در واقع در درجه اول متعلق به ماست که باید بهترین خود باشیم. اگر بخواهیم گوگل را یک دولت ببنیم این الگوریتم ها قوانینی هستند که مرز بین یک کسب و کاری که واقعا به بازاریابی دیجیتال و دیجیتال مارکتینگ خود ارزش قائل میشوند با دیگران را به خوبی نشان میدهد.
به قول اساتید دیجیتال مارکتینگ که میگویند این الگوریتم ها برای کسانی که خوب عمل میکنند یک تهدید نیست بلکه یک فرصت است، چون راه درست را میرونند و میتوانند به خوبی مسیر رشد را ادامه دهند. در انتها یکبار دیگر قوانین الگوریتم page experience را مرور میکنیم:
- محتوای خوب تولید کنید
- تجربه کاربری خوب را با افزایش سرعت وب سایت تان افزایش دهید
- امن باشید و از پروتکل های امنیتی استفاده نمایید
- به روز باشید و برای مخاطب تان ارزش قائل شوید
برای این کار همیشه روی متخصصان وینت سئو حساب کنید که مانند یک دوست میتوانند شما را در اجرای فرآیند بازاریابی دیجیتال مارکتینگ و سئو یاری رسانند و به شدت پیشنهاد میکنیم از طریق لینک های زیر با سایر الگوریتم های اثر گذار گوگل آشنا شوید که توسط تیم تولید محتوای وینت سئو نوشته شده است. هر چه قدر دانش شما در مورد الگوریتم های گوگل بالا رود فرایند رفتاری تان با گوگل که شریک شماست بهتر خواهد شد و نتایج اینکار را خواید دید. پس این مقاله ها را به شدت پیشنهاد میکنیم بخوانید.
الگوریتم E-A-T گوگل چیست
الگوریتم مدیک چیست
الگوریتم گوگل دنس چیست