تلفن تماس

02191693670

پشتیبانی وینت

support@wintseo.com

ارسال تیکت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

meta description چیست؟ + نحوه نوشتن متا دیسکریپشن

اشتراک گذاری در :
نحوه نوشتن متا دیسکریپشن
فهرست محتوا

وقتی یک عبارت را در گوگل جستجو می‌کنید و فهرستی از لینک های مختلف برایتان نمایش داده می‌شود، اولین چیزی که شما را ترغیب به انتخاب آن لینک می‌کند چیست؟ به نظر من در اولین نگاه عنوان آن خواهد بود. هر چقدر عنوان آن لینک بیشتر به خواسته شما نزدیک تر باشد احتمال انتخاب آن نیز افزایش می‌یابد. اما آیا همه شما فقط به همین عنوان بسنده می‌کنید؟ آیا دوست ندارید بدانید داخل آن لینکی که باز می‌کنید قرار است چه چیزهایی را بخوانید و یا آن صفحه قرار است چه مقدار از نیازهای شما را برطرف کند.

 

بدون شک وجود یک توضیح چند خطی جذاب و ترغیب کننده می‌تواند درتصمیم شما برای انتخاب سایت مورد نظر سیار تاثیر گذار باشد. به این توضیح چند خطی در دنیای سئو می‌گوییم توضیحات متا یا همان متا دیسکریپشن.

در این مقاله قصد داریم ابتدا به شما بگوییم دیسکریپشن (meta description) چیست و سپس نحوه نوشتن یک متا دیسکریپشن جذاب و ترغیب کننده را به شما آموزش خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

متا دیسکریپشن و روش های نوشتن متا دیسکریپشن جذاب

متا دیسکریپشن چیست؟

متا دیسکریپشن یا توضیحات متا در واقع متا تگیست (تگ HTML) که در آن توضیحات مختصری راجب موضوعیت آن صفحه و اینکه قرار است به چه مطالبی در آن صفحه بپردازیم قرار می‌دهیم. این توضیحات در صفحه نتایج جستجو و زیر عنوان صفحه با فونت کوچکتر قرار می‌گیرند.

اهمیت نوشتن توضیحات متا در تولید محتوای سئو شده

توضیحات متا (Meta Description) از اجزای مهم و اساسی سئو هستند. این توضیحات کوتاه و مختصر به موتورهای جستجو و کاربران اطلاعاتی را درباره محتوای صفحه شما ارائه می‌دهند. در ادامه برخی از مهم ترین دلایل اهمیت نوشتن توضیحات متا در سئو را باهم بررسی می‌کنیم:

اهمیت نوشتن متا دیسکریپشن در سئو

جذب کلیک‌ها:

توضیحات متا، معمولاً در نتایج جستجو نمایش داده می‌شوند. ترکیب عنوان صفحه و توضیحات متا جذاب برای کاربران، می‌تواند باعث جذب بیشتر کلیک‌ها و بازدیدهای آگاهانه شود.

بهبود نرخ کلیک (CTR):

زمانی که توضیحات متا شما متناسب با جستجوی کاربران است و جذابیت کافی دارد، باعث افزایش نرخ کلیک (CTR) صفحه شما را می‌شود. CTR بالا به موتورهای جستجو نشان می‌دهد که محتوای شما مرتبط و مفید برای کاربران است و باعث بهبود رتبه‌بندی سایت شما می‌شود.

متمایز شدن از رقبا:

در میان نتایج جستجو، شما با رقبایتان همگام هستید. با نوشتن توضیحات متا که متفاوت، جذاب و ارزشمند هست، می‌توانید برجسته‌ترین گزینه در میان رقبا باشید و کاربران را متوجه کنید که صفحه شما بهترین پاسخ را برای جستجوی آن‌ها ارائه می‌دهد.

کمک به موتور جستجو:

متا دیسکریپشن به موتور جستجوی گوگل کمک می‌کند که زمینه محتوای شما را بهتر درک کنند و به شما در گرفتن رتبه بالاتر در نتایج سرچ گوگل کمک کنند.

در نهایت، باید توجه داشته باشید که توضیحات متا تنها یکی از عوامل سئو سایت است و تنها به نوشتن توضیحات متا کار نکنید. بهتر است همچنین بر روی محتوای کیفیت‌دهنده، ساختار صفحه، سرعت سایت، عنوان‌ها و متن‌ها تمرکز کنید تا بهبود کلی رتبه‌بندی وب‌سایت خود را ارتقا دهید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:

شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو02122057358

 

نحوه نوشتن توضیحات متا با رعایت اصول سئو

1. طول توضیحات متا

طول کاراکترهای توضیحات متای شما باید ماکسیمم بین 155 الی 165 کاراکتر باشد. اگر بیشتر از این مقدار باشد گوگل ادامه آن را قطع می‌کند و به صورت (…) به کاربران نمایش می‌دهد.

2. از کلمات کلیدی استفاده کنید

در گذشته که چگالی کلمه کلیدی اهمیت داشت بیشتر وبمستران متا دیسکریپشن صفحه را پر از کلمات کلیدی می‌کردند و رتبه هم می‌گرفتند ( بدون در نظر گرفتن رضایت کاربر) اما وقتی گوگل دید که اینگونه بیشتر بازدیدکنندگانش را از دست می‌دهد یک راه حل ارائه داد و اعلام کردن که استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی دربدنه محتوا، عنوان صفحه، توضیحات متا و … به گونه ای که رضایت کاربران را از دست بدهد سئو کلاه سیاه محسوب می‌شود و کسانی که از تکنیک کیوورد استافینگ استفاده کنند را جریمه خواهد کرد.

بنابراین سعی کنید در توضیحات متای خود یک بار از کلمه کلیدی اصلی و حداکثر 3 بار از کلمات کلیدی LSI استفاده کنید.

3. مرتبط و جذاب بنویسید

نوشتن توضیحات متای جذاب و اغوا کننده و کاملا مرتبط با موضوعیت صفحه باعث جذب کاربران و کاهش نرخ پرش سایت می‌شود و نرخ کلیک سایتتان را نیز افزایش می‌دهد.

 

“در فیلم دوره آموزش سئو دکتر مهریزدان نحوه نوشتن توضیحات متا بر اساس اصول سئو کامل به شما آموزش داده شده است. اگر این مطلب برایتان کافی نبود می‌توانید این دوره را تهیه کرده و قسمت متا دیسکریپشن را ببینید.”

آموزش نوشتن متا دیسکریپشن در جوملا

آموزش نوشتن توضیحات متا در جوملا

برای اینکار کافی است وارد بخش ویرایش صفحه مورد نظر شده، از قسمت منو وارد بخش انتشار شوید و همانند تصویر بالا کادر توضیحات گوگل را تکمیل کنید.

آموزش نوشتن توضیحات متا وردپرس

برای انجام این کار نیاز به یک افزونه سئو دارید. در حال حاضر بهترین افزونه هایی که می‌توانند به شما کمک کنند، یواست سئو (yoast seo) و رنک مث (rank math seo) هستند.

نوشتن توضیحات متا به کمک افزونه یوآست

نوشتن توضیحات متا با کمک افزونه یوست

وارد بخش ویرایش صفحه مورد نظر شوید، در انتهای صفحه و در منو yoast، به تنظیمات اسنیپت وارد شوید. شما باید متن مورد نظر خود را در داخل کادری که آنجا قرار دارد بنویسید.خط پایین کادر، نشان دهنده کاراکترهای لازم برای پر شدن توضیحات متاست. بهتر است متن را به اندازه ای بنویسید که این خط به رنگ قرمز درنیاید. در نهایت هم صفحه را ذخیره کنید.

نوشتن توضیحات متا با کمک افزونه رنک مث

وارد صفحه مورد نظر شوید، به انتهای صفحه رفته و در منو rank math، دکمه ویرایش اسنیپت را انتخاب کنید. در کادر نمایش داده شده متن مورد نظر را وارد کرده، دکمه بستن ویرایشگر را بزنید و صفحه را ذخیره کنید.

نکاتی در مورد نوشتن متا دیسکریپشن

  1. برای هر صفحه از سایت متای خاص خودش را بنویسید و از متای تکراری استفاده نکنید
  2. به محدودیت طول نمایش متا در گوگل توجه کنید زیرا اگر متای شما بلند تر از حدمجاز باشد قسمتی از آن نمایش داده نمی‌شود و ممکن است بی معنی شود.
  3. سعی کنید متای شما کپی از رقبا یا صفحات دیگر نباشد به اصطلاح یونیک باشد
  4. از کلمه کلیدی در متا ی خود استفاده کنید.
  5. توضحات متا مرتبط با متن شما باشد و قصد گول زدن مخاطب را نداشته باشید و لطفا دروغ نگویید
  6. سعی کنید طوری بنویسید که مخاطب ترغیب شود از سایت شما دیدن کند.
  7. اطلاعات و  مشخصات مهم را بنویسد مثلا مشخصات فنی یا قیمت
  8. به سوالات مخاطبان پاسخ بدهد

چرا گوگل متا دیسکریپشن ما را نادیده می‌گیرد؟

نوشتن توضیحات متا از سمت شما به این معنا نیست که گوگل حتما نوشته شما را در نتایج نشان می‌دهد؛ ممکن است گوگل توضحات متای شما را نادیده بگیرد و به دلخواه خود بخشی از متن را انتخاب را برای کاربران نمایش دهد. دلایل آن را برای شما بیان خواهیم کرد.

  • مهمترین دلیل نامرتبط بودن متا با محتوای شما که در این صورت گوگل متایی که شما نوشته اید نمایش نمی‌دهد.
  • بیش از حد بود تعداد کاراکتر های متا از حد مجاز و عدم تطابق با طول استاندارد
  • استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی یا استفاده از کلمه کلیدی نامرتبط
  • ننوشتن متا و خالی گذاشتن آن بخش

تصمیم اینکه چه نوشته ای به عنوان متا دیسکریپشن در نتایج جستجو به کاربر نشان داده شود به عهده گوگل است. ممکن است از متن شما استفاده کند یا اینکه به دلخواه خودش یک قسمت از بدنه محتوایتان را برداشته و به کاربر نشان دهد. اما شما کار خود را انجام دهید و نگران این موضوع نباشید.

چگونه یک متا دیسکریپشن خوب بنویسیم؟

متای خود را طوری بنویسید که به کاربران خود این اطمینان را بدهید که پاسخ سوال یا نیازات خود را در صفحه شما خواهند یافت. در ابتدا مخاطبان خود را بشناسید و هدف آن ها را از جستجو بدانید آیا دنبال پاسخ سوالی هستند؟ یا دنبال محصولی می‌گردند؟

مثلا اگر محصولی می‌فروشید وجه تمایز خود با رقبا را در متا نشان دهید. چرا مخاطب باید از بین بقیه سایت ها سایت شما را انتخاب کند؟چه چیزی محصول شما را متمایز می‌کند؟

و در نظر بگیرید که توضیحات شما باید مختصر، قانع کننده  و واضح باشد بهترین را همزاد پنداری با مخاطبان است، خودتان را جای آن ها بگذارید و بهترین متا را بنویسید.

تفاوت متا دیسکریشن و ریچ اسنیپت چیست؟

هردو نقش مهمی در سئو دارند و نقششان نمایش اطلاعات صفحات وب در نتایج جستجومی‌باشد اما با وجود این شباهت ها تفاوت های کلیدی هم دارند.

متا دیسکریپشن به موتور های جستجو کمک می‌کنند تا محتوای آن صفحه را درک کنند اطلاعاتی که شما عنوان صفحه محتوای صفحه و کلمات کلیدی است.

ریچ اسنیپت اطلاعات اضافی ایست که در نتایج سرچ گوگل به موتور های جستجو کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری درک کنند و یا مخاطبان سریع تر و دقیق تر محتوای صفحه را درک کنند. ریچ اسنیپت ها می‌توانند شامل اطلاعاتی مثل آدرس، تصاویر، شماره تماس و… هستند و در نتایج سرچ در زیر عنوان و متا دیده می‌شوند.

نتیجه:

متا دیسکریپشن اولین چیزی است که مخاطب شما می‌بیند پس بهینه سازی آن امری ضروری است و شانس شما را برای دیده شدن بیشتر می‌کند. در واقع متا دسکریپشن  یک تلیغ متخصر برای شما و یک راه رقابت بین شما و سایت رقیبان شما محسوب می‌شود تصور کنید کاربر در نتایج سرچ گوگل صفحه شما و رقیبانتان را مشاهده میکند حال در اینجا متا به شما کمک می‌کند که کدام صفحه را انتخاب و باز کند.بهتر است بدانید که نوشتن متا به طور مستقیم تاثیری بر سئو ندارد اما نوشتن یک متای جذاب و صحیح قطعا باعث افزایش نرخ کلیک خواهد شد و پس به متا دسکریپشن صفحات خود بی اهمیت نباشید درست است که تعداد کاراکتر های متا محدود است اما سعی کنید مخاطبان را تشویق کنید که به سایت شما مراجعه کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *