خطای 404 چیست ؟ | چگونه خطای 404 را برطرف کنیم؟

اشتراک گذاری در :
خطای 404 چیست ؟
فهرست محتوا

خطای 404 (پیدا نشد) یکی از پیغام‌های خطا رایج در ارتباطات شبکه کامپیوتری است که به طور مکرر اکثراً با آن مواجه شده‌اند. ارور 404، یک نوشته اطلاعاتی است که از‌ طریق مرورگر به شما تحویل داده می‌شود. با دریافت این کد که هنگام دسترسی به صفحه‌ای در وب سایت دریافت می‌شود، می‌توانیم استنباط کنیم که چنین صفحه‌ای در سرور یافت نمی‌شود یا خطایی در مسیر صفحه وجود دارد. در واقع این کد نشان دهنده نقص در سرویس میزبانی یا تنظیمات پیکربندی سیستم نام دامنه شما (DNS) باشد.

مواجه شدن با این خطا ممکن است در بازدیدکنندگان وب سایت شما تأثیر منفی بگذارد. همچنین می‌تواند بر سئو  و رتبه وب سایت اثرات مخربی داشته باشید زیرا مانع از توانایی موتورهای جستجو برای خزیدن صحیح وب سایت شما می‌شود.

خوشبختانه، از آنجایی که این مشکل عمدتاً در سمت کلاینت است، برای صاحبان وب سایت رفع خطای 404 نسبتاً آسان است. در این مقاله روش‌های مؤثر برای رفع خطای 404 را توضیح می‌دهیم و علت‌های احتمالی آن را بررسی خواهیم کرد.

رفع خطای 404 یکی از تکنیک های سئوی تکنیکال است اگر میخواهید با سئوی تکنیکال و راهکارهای انجام آن آشنا شوید محتوای زیر را مطالعه فرمایید:

سئو تکنیکال چیست؟ + چک لیست طلایی

صفحه 404 چیست؟

صفحه 404 چیست؟

خطای صفحه 404 یک مشکل در سمت سرویس گیرنده است که نشان می‌دهد URL درخواستی در سرور یافت نمی‌شود. ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله اینکه دامنه به درستی نشان داده نشده است، فایل htaccess شکسته، یا مجوزهای فایل پیکربندی نادرست است.

کاهش صفحات 404 یکی از فاکتوهای مهم سئو تکنیکال می‌باشد که تاثیر زیادی در بهبود سئوی سایت شما می گذارد.

دلیل به وجود آمدن صفحات 404 در سایت

دلیل به وجود آمدن صفحات 404 در سایت متفاوت است. متأسفانه بازدیدکنندگان سایت نمی‌توانند این شرایط را حل کنند. شخصی که باید این وضعیت را حل کند مالک سایت است. در زیر می‌توانید دلایل خطای 404 را با دقت بخوانید.

1. آدرس‌های اینترنتی اشتباه وارد شده است

اگر صفحه‌ای که کاربر می‌خواهد از آن بازدید کند دیگر وجود نداشته باشد، ممکن است خطای 404 دریافت کند، زیرا کاربر سعی می‌کند به URL اشتباهی دسترسی پیدا کند. در این مورد، کاربر باید صحیح بودن URL را بررسی کند. در منوهای سایت و یا در لینک‌های هدایت شده از سایت‌های مختلف، به دلیل وارد شدن اشتباه مسیرهای سایت توسط توسعه دهنده نرم افزار، افراد با صفحه خطا 404 مواجه می‌شوند.

2. انتقال فایل‌های سایت به پوشه اشتباه

در این اشتباه ممکن است مسیر دایرکتوری فایل‌ها و تصاویر سایت منتقل شده تغییر کند. در چنین تغییری، اگر تغییر مسیر لینک در کل سایت تنظیم نشود، دریافت خطای 404 در قسمت‌های خاصی از سایت اجتناب ناپذیر خواهد بود.

3. فایل‌های حذف شده در سرور

هنگام تلاش برای دسترسی به فایل‌های حذف شده در سرور، بازدید کننده با پیغام خطای 404 مواجه می‌شود زیرا چنین فایلی در سرور وجود ندارد. با راهنمایی‌های انجام شده توسط مدیر سایت، از مواجهه بازدیدکنندگان با این خطا جلوگیری می‌شود.

4. تغییر نام فایل

کاربرانی که به دلیل تغییر نام فایل سعی در دسترسی به وب سایت دارند ممکن است با پیغام خطای 404 مواجه شوند. به عنوان مثال، تغییر نام صفحه یا اینکه آیا در انتهای پیوند ارجاع یک اسلش وجود دارد یا خیر، یک پیام خطای 404 ایجاد می‌کند.

5. انتقال یا حذف یک صفحه وب

از آنجایی که وب سایت‌ها دائماً به روز می‌شوند، برخی از صفحات ممکن است منتقل یا حذف شوند. در این حالت وب سرور نمی‌تواند صفحه مورد نظر را پیدا کند و خطای 404 دریافت می‌شود. اگر صاحبان وب سایت تصمیم به جابجایی یا حذف صفحات دارند، ممکن است نیاز به تغییر مسیر بازدیدکنندگان داشته باشند.

6. خطای اتصال

هنگام تلاش برای دسترسی به صفحه‌ای که به وب سایت دیگری پیوند دارد، ممکن است خطای 404 رخ دهد. در این حالت، وب سرور نمی‌تواند صفحه درخواستی را پیدا کند زیرا مالک وب سایت دیگری صفحه را منتقل یا حذف کرده است. دراین صورت صاحبان وب سایت باید لینک‌ها را بررسی و به‌روز کنند.

7. خطاهای ایجاد شده توسط سرور

اگرچه خطاهای استاندارد سرور مانند خطاهای 500، 503 وجود دارد ولی با این حال خطاهای ناشی از سرور می‌تواند باعث خطای 404 شود. وب سرور به دلایل مختلف نمی‌تواند به درخواست‌ها پاسخ دهد یا خطایی دریافت کند. در این حالت ممکن است خطای 404 دریافت شود. در این حالت، صاحبان وب سایت باید با ارائه دهنده پشتیبانی فنی خود برای رفع مشکلات سرور تماس بگیرند.

ارور 404 چه تأثیری در سئوی سایت دارد؟

ارور 404 چه تأثیری در سئوی سایت دارد؟

اگر خطای 404 (پیدا نشده) را داشته باشید و برای مدت طولانی این وضعیت را اصلاح نکنید، ممکن است با از دست دادن رتبه سایت در موتورهای جستجو مواجه شوید. وقتی کاربرانی که از سایت شما بازدید می‌کنند با خطا مواجه می‌شوند، به سرعت صفحه را ترک می‌کنند.

از آنجایی که این باعث افزایش درصدی نرخ پرش می‌شود، امتیاز ارزش سایت به تدریج کاهش می‌یابد. بنابراین، شما نه تنها مشتریان خود را به دلیل خطاهای 404 از دست خواهید داد، بلکه عملکرد سئوی سایت شما نیز منفی خواهد شد. بنابراین، خطاهای HTTP 404 می‌تواند به روند سئو، رتبه بندی و شهرت وب سایت‌ها آسیب برساند.

در فرآیند سئوی وب سایت‌ها، کیفیت صفحه وب سایت عامل مهمی است. وجود خطای 404 در وب سایت می‌تواند باعث شود موتورهای جستجو کیفیت صفحه وب سایت را ضعیف ارزیابی کنند و رتبه وب سایت را پایین بیاورند.

موتورهای جستجو در تمام صفحات وب سایت‌ها می‌خزند و فهرست می‌کنند. هنگامی که ربات‌های موتور جستجو از یک صفحه بازدید می‌کنند، انتظار دارند کد پاسخ 200 (OK) را از وب سرور دریافت کنند. اگر صفحه پاسخگو نباشد یا خطای 404 را برگرداند، صفحه را به عنوان “404 یافت نشد” علامت گذاری می‌کند.

یکی از فاکتورهای رتبه بندی که برای وب سایت‌ها مهم است، کیفیت صفحه وب سایت است. وجود خطای 404 در وب سایت می‌تواند باعث شود موتورهای جستجو کیفیت صفحه وب سایت را ضعیف ارزیابی کنند و رتبه وب سایت را پایین بیاورند.

تجربه کاربری نیز عامل مهمی برای سئو است. زمانی که کاربر در وب سایت با خطای 404 مواجه می‌شود، بعید است که آن کاربر زمان بیشتری را در وب سایت سپری کند یا دوباره از وب سایت بازدید کند. بنابراین خطای 404 می‌تواند بر تجربه کاربری وب سایت تأثیر منفی بگذارد و نرخ بازگشت به وب سایت را کاهش دهد. نرخ بازگشت پایین می‌تواند باعث شود موتورهای جستجو کیفیت وب سایت را ضعیف ارزیابی کنند و بر رتبه وب سایت تأثیر منفی بگذارد.

خطاهای 404 در وب سایت‌ها نیز می‌تواند بر اعتبار سایت تأثیر منفی بگذارد. اگر وب سایتی دائماً خطاهای 404 می‌دهد، بازدیدکنندگان ممکن است به سایت اعتماد نداشته باشند و حتی ممکن است در مورد امنیت وب سایت شک داشته باشند.

خطاهای 404 در وب سایت می‌تواند باعث از بین رفتن بک لینک شود. اگر یک وب سایت به صفحه 404 تغییر مسیر دهد تا بک لینک‌های سایت‌های دیگر را دریافت کند، وب سایت‌های دیگر ممکن است این صفحات را حذف کنند و بک لینک‌ها از بین بروند. این می‌تواند بر رتبه سئوی وب سایت تأثیر منفی بگذارد.

خطا 404 در وب سایت می‌تواند منجر به از دست رفتن علاقه تبلیغ کنندگان شود. زمانی که یک وب سایت می‌خواهد تبلیغات دریافت کند، معمولاً تبلیغ کنندگان کیفیت سایت و تعداد بازدیدکنندگان را در نظر می‌گیرند. خطاهای 404 می‌تواند اعتماد و علاقه تبلیغ کنندگان را به سایت کاهش دهد.

خطاهای 404 در وب سایت می‌تواند نشان دهد که سایت سازگار با موبایل نیست. در دستگاه‌های تلفن همراه، خطاهای 404 در وب سایت ممکن است واضح‌تر باشد و دسترسی بازدیدکنندگان به سایت با دستگاه‌های تلفن همراه را دشوار کند. این می‌تواند بر روی سازگاری وب سایت بر موبایل تأثیر منفی بگذارد و رتبه سئو آن را کاهش دهد.

چگونه صفحات 404 سایت خود را پیدا کنیم؟

چگونه صفحات 404 سایت خود را پیدا کنیم؟

پس از ارائه اطلاعات در مورد علل و راه حل‌های خطای 404، اکنون زمان ارائه اطلاعات در مورد تشخیص این خطاها است. اگرچه ممکن است خطاهای 404 ناچیز به نظر برسند، اما خطاهای بسیار مهمی هستند، می‌توانند باعث شوند کاربر سایت شما را ترک کند یا اقدام به خرید نکند.

تشخیص خطاهای 404 در وب سایت‌های بزرگ بسیار دشوار خواهد بود. مؤثرترین روش تشخیص خطای 404 از طریق Google Analytics است، زیرا بررسی یک به یک آنها در میان هزاران پیوند و صفحه زمان می‌برد.

همچنین با استفاده از ابزارهای تحلیل وب مانند Google Search Console و Screaming Frog، می‌توانید لینک‌های شکسته و صفحات 404 را شناسایی و رفع کنید.

خدمات مشاوره دیجیتال مارکتینگ در بهترین آژانس دیجیتال مارکتینگ وینت

تشخیص صفحات خطای 404 با کنسول جستجوی گوگل

گوگل با خدماتی که ارائه می‌دهد آثار بسیار مفیدی را هم به صاحبان وب سایت و هم برای بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد. شما می‌توانید صفحات خطای 404 را ببینید و با ابزار سرچ کنسول اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید، جایی که می‌توانید به اطلاعات زیادی در وب سایت خود دسترسی پیدا کرده و آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید.

سرچ کنسول گوگل خطا 404 را در سایت شما و در منو “pages” در ابزار خود پیدا کرده و به شما نشان می‌دهد. با بهینه سازی این لیست تمام اشتباهات خود را به حداقل می‌رسانید. همچنین تجربه کاربری خوبی به بازدیدکنندگان خود خواهید داد.

بارگذاری مجدد صفحه با استفاده از یک مرورگر وب

اگر در وب سایتی با خطای 404 مواجه شد، ابتدا باید صفحه را با استفاده از مرورگر وب مجدداً بارگذاری کنید یا کلید F5 را فشار دهید. در برخی موارد، زمانی که ارور 404 یک مشکل موقتی است، بارگذاری مجدد صفحه می‌تواند راه حل درستی باشد.

چگونه صفحات 404 سایت خود را پیدا کنیم؟

آموزش رفع خطای 404

صاحبان وب سایت می‌توانند از ریدایرکت 301 برای تغییر مسیر صحیح یک صفحه منتقل شده یا حذف شده استفاده کنند. این کار تضمین می‌کند که کاربران به صفحه هدف هدایت می‌شوند و از خطاهای 404 جلوگیری می‌کنند. شما می‌توانید با مرتب کردن ریدایرکت ها به سایت، لینک‌های منو و لینک‌های موجود در محتوا، با ریدایرکت های صحیح و هدایت بازدیدکنندگان به صفحه صحیح، ارور 404 پیدا نمی‌شود را برطرف کنید.

ویرایش مسیرهای فایل

هنگامی که پیوندها و مسیرهای فایل در سایت نیاز به تغییر دارند، این پیوندها باید در کل سایت به روز شوند. پس از مرتب شدن تمامی اتصالات بدون مشکل، از هرگونه خطای 404 جلوگیری می‌شود.

تغییر مسیر فایل‌های حذف شده در سرور

می‌توانید با هدایت لینک فایل‌ها و پوشه‌هایی که از سرور حذف کرده‌اید از خطا 404 جلوگیری کنید. به عنوان مثال، ممکن است صفحه سفارش خود را حذف کرده باشید، می‌توانید مشتریان خود را که به این صفحه می‌آیند به صفحه دیگری هدایت کنید و به بازدیدکنندگان خود یک تجربه سایت بدون خطا ارائه دهید.

نام فایل‌های تغییر یافته را ویرایش و تغییر مسیر دهید

اگر نیاز به تغییر نام فایل در سایت خود دارید، باید این کار را در کل سایت انجام دهید. پیوندی که در هر نقطه‌ای از صفحه به این صورت باقی بماند، منجر به صفحه خطای 404 می‌شود. بنابراین، می‌توانید با تغییر مسیر از نام فایل قدیمی به نام فایل جدید، مشکل را حل کنید.

ایجاد یک صفحه 404 کاربر پسند

کاربران اغلب با دریافت خطای 404 در وب سایت خود، وب سایت را ترک می‌کنند. صاحبان وب سایت می‌توانند برای جلوگیری از خروج کاربران از وب سایت، یک صفحه کاربرپسند 404 ایجاد کنند. این صفحه ممکن است گزینه‌هایی مانند پیوندها و کادر جستجو را برای هدایت کاربران به صفحه صحیح ارائه دهد.

بررسی پیکربندی وب سرور

پیکربندی وب سرور تضمین می‌کند که وب سایت‌ها به درستی کار می‌کنند. صاحبان وب سایت باید به طور منظم پیکربندی وب سرور را بررسی کنند و با ارائه دهنده پشتیبانی فنی خود برای حل هر گونه مشکل تماس بگیرند.

ایجاد نقشه سایت

نقشه سایت تمام صفحات وب سایت‌ها را با هم فهرست می‌کند. نقشه سایت به صاحبان وب سایت کمک می‌کند تا خطاهای 404 را کاهش دهند و به آنها اجازه می‌دهد به راحتی صفحات مورد نظر بازدیدکنندگان را پیدا کنند.

چگونه خطای 404 را برطرف کنیم؟

سخن پایانی

خطا 404 یافت نشد یک خطای کد وضعیت است که نشان می‌دهد صفحه خاصی که می‌خواهید از آن بازدید کنید وجود ندارد. معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که دامنه به یک آدرس DNS نادرست اشاره می‌کند، فایل‌ها یا پوشه‌ها دارای مجوزهای پیکربندی نادرست هستند یا سیستم یک فایل htaccess خراب را اجرا می‌کند.

هنگامی که خطای 404 ظاهر می‌شود، حل فوری مشکل بسیار مهم است. برای رفع آن یکی از این روش‌ها را انجام دهید:

• اطمینان حاصل کنید که دامنه به میزبان وب اشاره می‌کند.

• رفع مجوزهای فایل

• فایل htaccess شکسته را غیرفعال کنید.

• فایل پشتیبان وب سایت را بازیابی کنید.

امیدواریم این مقاله به شما در رفع خطای صفحه 404 کمک کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *