ریدایرکت چیست؟ معرفی انواع ریدایرکت

کسانی که در حوزه سئو فعال باشند قطعاً با مفهوم ریدایرکت (تغییر مسیر) آشنا هستند. برای داشتن سئو سایت بهتر باید از انواع redirect ها به درستی استفاده شود زیرا این تغییر مسیرها بر نحوه خزیدن یا همان crawling و ایندکس شدن وبسایتها توسط خزنده های Google تأثیر میگذارند.
ریدایرکتهای یک وب سایت به مرورگرها و موتورهای جستجو اطلاعاتی در مورد URL و محل پیدا کردن صفحه وب میدهند. برای آشنایی بیشتر با این تغییر مسیرها ادامه مقاله را از دست ندهید.
ریدایرکت چیست؟
ریدایرکت یک شیوه مناسب برای هدایت کردن کاربران و مخاطبین یک سایت و موتورهای جستجو به URL متفاوتی از آدرس اولیهای است که در ابتدای امر درخواست کرده بودند. در واقع تغییر مسیر فرآیندی است که یک URL را به یک URL دیگر منتقل میکند. سه ریدایرکت پرکاربرد عبارتند از ریدایرکت 301،302،307 و Meta Refresh.
تغییر مسیر یک URL به آدرس دیگر معمول است اما نحوه ریدایرکت یک آدرس به آدرس دیگر نیز بسیار مهم بوده و باید به درستی انجام شود. هنگام انجام این کار رعایت نکات لازم برای حفظ ارزش سئوی سایت بسیار مهم است.
انواع ریدایرکت
ریدایرکت با توجه به اینکه برای چه سایتی و با چه شرایطی انجام میشود انواع مختلفی دارد. انواع ریدایرکت ها به شرح زیر است:
-
ریدایرکت 301
انتقال به صورت دائم که این روش برای SEO توصیه میشود.
ریدایرکت 301 یک تغییر مسیر دائمی است که ارزش و اعتبار لینک مبدا را به صفحه مقصد منتقل میکند. در بیشتر موارد، ریدایرکت 301 بهترین روش برای اجرای ریدایرکتها در یک وب سایت است؛ بنابراین افراد باید سعی کنند از این نوع بیشتر استفاده کرده و فقط در صورت ضرورت انواع دیگر ریدایرکت را به کار ببرند.
-
ریدایرکت 302
"به طور موقت منتقل شد". هنگامی که URL یک منبع به طور موقت تغییر میکند، از ریدایرکت 302 استفاده میشود.
-
ریدایرکت 307
به طور موقت منتقل شد.
ریدایرکت 307 نیز کاملاً مشابه 302 میباشد و تنها تفاوت آنها این است که تغییر مسیر 302 برای نسخههای 1.1 و 1.0 در HTTP عالی عمل میکند اما ریدایرکت 307 فقط در نسخه 1.1 و کد Moved Temporarily به یک مرورگر پاسخگو است.
-
Meta Refresh
Meta Refresh نوعی ریدایرکت است که در سطح صفحه به جای سرور اجرا میشود. آنها معمولاً کندتر هستند و برای سئو توصیه نمیشوند. متا رفرشها معمولاً با یک شمارش معکوس پنج ثانیهای با متن "اگر در پنج ثانیه هدایت نشدید، اینجا را کلیک کنید" استفاده میشوند.
بهروزرسانیهایی که امروزه برای متا انجام شده است توانستهاند کمی ارزش لینک را برگردانده و بهتر نمایند اما در نهایت به دلیل قابلیتهای کم و ضعیف در استفاده و از دست دادن میزان ارزش لینک هدایت شده، به عنوان یک شیوه مناسب و تاکتیک سئو توصیه نمیشوند.
اغلب وبمسترانی که دست به دامن Meta Refresh میشوند، از آن برای سئو کلاه سیاه یا دیگر فعالیت های نه چندان جذاب و تبلیغاتی استفاده میکنند.
چه زمانی باید از ریدایرکت استفاده کنیم؟
حال که با مفهوم ریدایرکت ها آشنا شدیم باید بدانیم که چه زمانی باید از آنها استفاده کنیم. در اینجا به مهمترین و رایجترین موارد لازم برای به کار بردن تغییر مسیرها اشاره کردهایم:
• برای انتقال صفحاتی که خراب هستند. ( ارور 404 میدهند)
• برای انتقال صفحاتی که محتوای تکراری دارند.
• هنگامی که یک صفحه مجزا یا کل دامنه منتقل شده است (URL تغییر کرده است).
• برای اجازه دادن به استفاده از کوتاهکنندههای URL
• برای انتقال سایت (مانند HTTP به HTTPS)
ریدایرکت ها را میتوان به صورت گروهی یا در سطح دامنه پیادهسازی کرد اما اغلب باید به صورت تکی تنظیم شوند تا از مشکلات آتی جلوگیری شود.
با کمک ریدایرکتها کاربران و موتورهای جستجو به مرتبطترین یا فعلیترین صفحه دسترسی پیدا میکنند. این شیوه برای بهبود تجربه کاربری خوب است و میتواند از مشکلات سئو تکنیکال مانند مشکلات صفحات تکراری جلوگیری کند.
نکات مهم درباره ریدایرکت ها
ریدایرکت ها هر چند به نظر ساده هستند اما نیاز به دقت بسیاری دارند و فرد باید مهارت لازم را برای انجام آنها داشته باشد. اگر قصد استفاده از تغییر مسیرها را دارید و میخواهید بهترین نتیجه را کسب کنید ما در اینجا مهمترین نکات درباره ریدایرکتها را برای شما آوردهایم:
1. همیشه به محتواهای مرتبط و نزدیک به هم تغییر مسیر دهید.
هنگامی که یک ریدایرکت را تنظیم میکنید، مطمئن شوید که محتوای صفحه جدید با صفحه قدیمی مطابقت دارد. کلیک کردن روی لینکی که کاربر را به یک صفحه نامربوط منتقل میکند میتواند سبب از دست رفتن مخاطب شما شود و برای گوگل نیز مطلوب نیست.
اگر یک URL قدیمی را به یک URL که مرتبط نیست هدایت کنید، موتورهای جستجو ممکن است اعتبار صفحه قدیمی را منتقل نکنند که این مشکل میتواند منجر به یک خطای SOFT 404 شود.
2. اجتناب از زنجیره ریدایرکت ها
ریدایرکت زنجیره ای زمانی اتفاق میافتد که بیش از یک URL بین URL اصلی و URL نهایی وجود داشته باشد. برای مثال اگر سه آدرس وجود داشته باشد، URL اول به آدرس دوم هدایت میشود و آدرس دوم به آدرس سوم هدایت خواهد شد.
زنجیرههای ریدایرکت که خیلی طولانی هستند میتوانند خزیدن را به تأخیر بیندازند و باعث از دست رفتن ارزش لینک و افزایش زمان بارگذاری صفحه شوند. در نهایت این اتفاقات میتوانند سرعت سایت را کاهش دهند، به سئو سایت شما آسیب برسانند و کاربران را ناامید کنند.
راه حل: اگر این مشکل به وجود امد برای رفع آن یک صفحه جدید انتخاب کنید و URL های داخل حلقه را به آن ریدایرکت کنید.
3. از لینک دادن به صفحات دارای ریدایرکت خودداری کنید
فرض کنید یک صفحه قدیمی را به صفحه جدید هدایت میکنید. ممکن است صفحات دیگری در سایت خود داشته باشید که همچنان به صفحه قدیمی شما لینک دارند.
در این صورت کاربران به لینک قدیمی شما رفته و سپس به URL جدید هدایت میشوند. این تغییر مسیر اضافی میتواند در طول زمان به ایجاد مشکل زنجیره تغییر مسیر سبب شود. رعایت این نکات هر چند به نظر خیلی مهم نیاید اما در نتیجه کار شما بسیار مهم هستند و نقش کلیدیای در پایان دارند.
4. خطاهای 404 را اصلاح کنید تا اعتبار لینک از دست رفته را بازیابی کنید
احتمالاً تا به حال با صفحاتی که دارای خطای 404 هستند روبه رو شدهاید. اگر شما نیز در سایت خود لینکی دارید که به یک صفحه 404 منتقل میشود بهتر است آن را اصلاح نمایید.
نکتهای که باید بدانید این است که گوگل در هنگام بررسی، تمامی بک لینکهایی که به صفحه 404 منتهی میشود را نادیده میگیرد. این اتفاق یک مشکل است زیرا بک لینکها یک عامل مهم در رتبهبندی هستند؛ به عبارت دیگر شما از گوگل هیچ اعتباری برای آن بک لینکهایی که به صفحه 404 اشاره میکنند، دریافت نمیکنید.
5. فقط در هنگام ضرورت از ریدایرکت استفاده کنید
اگر میخواهید از ریدایرکتها استفاده کنید و نگران رتبه خود در گوگل هستید باید بگوییم که به طور خلاصه ریدایرکت برای سئو سایت بد نیست اما بهترین سناریو این است که اصلاً نیازی به استفاده از ریدایرکت نداشته باشید. به این ترتیب صفحات شما نیز هیچ اعتباری را از دست نخواهند داد.
اما احتمالاً گاهی لازم است برخی از صفحات را ریدایرکت کنید. در این موارد اجرای ریدایرکت ها به شکل درست بهترین راه برای کمک به محافظت از رتبهبندی فعلی شما است.
6. برای اجتناب از محتوای تکراری ریدایرکت کنید.
غیرعادی نیست که یک سایت در بیش از یک زیر دامنه (مانند http، https و غیره) وجود داشته باشد. برای مثال http://wintseo.com و https://wintseo.com به یک دامنه اشاره میکنند.
موتورهای جستجو آنها را به عنوان سایتهای جداگانه میبینند که به طور پیش فرض چیز بدی نیست. با این حال اگر مراقب نباشید میتواند باعث مشکلات محتوای تکراری شود.
اساساً اگر گوگل مطمئن نباشد که کاربران را به کدام نسخه از سایت شما هدایت کند میتوانید ترافیک را تقسیم کنید و با خودتان رقابت کنید. شما به راحتی میتوانید این مشکل را با ریدایرکت 301 حل کنید. با این کار گوگل به صفحه دلخواه شما هدایت میشود.
همچنین شما میتوانید از ریدایرکتها برای جلوگیری از محتوای تکراری در موارد زیر استفاده کنید:
• URL های بدون www و با www
• لینکهای HTTP و HTTPS
• آدرسهای اینترنتی با اسلش تریلینگ (/) و بدون اسلش
• URLهای با حرفهای بزرگ و کوچک
7. تغییر مسیرهای خاص صفحه موبایل را به درستی انجام دهید
اگر آدرس های اینترنتی متفاوتی برای وبسایتهای دسکتاپ و تلفن همراه دارید (یعنی «example.com» برای دسکتاپ و «m.example.com» برای تلفن همراه)، باید مطمئن شوید که کاربران را به صفحه مناسب نسخه موبایل هدایت میکنید.
صحیح: «example.com/sport/» به «m.example.com/sport/»
اشتباه: «example.com/sport/» به «m.example.com»
همچنین اطمینان حاصل کنید که اگر یک صفحه روی دسکتاپ 404 است در موبایل نیز باید 404 باشد.
ریدایرکت مبحث مهمی است که استفاده درست از آن در بالا بردن رتبه گوگل شما نقش مهمی دارد و همچنین میتواند برای کاربران شما تجربه بهتری ایجاد نماید؛ بنابراین پیش از استفاده از این شیوه، آن را به درستی بیاموزید و از نکات گفته شده برای بهتر شدن کار استفاده نمایید. همچنین شما میتوانید از یک فرد حرفهای برای انجام کار کمک بگیرید.
سخن پایانی
گاهی استفاده از ریدایرکت اجتناب ناپذیر است و برای حفظ رتبهبندی گوگل و مخاطبین خود باید آن را به کار بگیریم. اگر استفاده درست از ریدایرکت را بلد نباشید رتبهبندی موتورهای جستجو را از دست خواهید داد و در نهایت با کاربران ناراضی مواجه خواهید شد. تغییر مسیر در سئو نقش مهمی دارد و اگر میخواهید جایگاه خوبی در رتبهبندی گوگل داشته باشید باید آن را به خوبی یاد گرفته و در مواقع لازم اعمال کنید.
- سطح دوره: مبتدی