یوتیوب فرصتی بزرگ برای بازاریابان فراهم میکند که به دنبال ارتباط با مخاطبان جدید هستند. پس تلاش برای حضور موثر در یوتیوب منطقی است. پس بیایید سئو یوتیوب را به شما یاد دهم.
خبر خوب این است که اگر با سئوی سایت برای گوگل آشنا هستید، در یادگیری سئو یوتیوب یک قدم جلوتر خواهید بود.پس پیشنهاد میکنم این محتوا ها را برای آشنایی بیشتر با سئو مطالعه کنید:
- سئوی داخلی
- سئوی تکنیکال
- سئوی خارجی
در حالی که بهینهسازی سئو برای یوتیوب شباهتهایی با بهینهسازی وبسایتها برای گوگل دارد، اما جنبههای منحصر به فرد خود را نیز دارد پس بیایید با اصول اولیه شروع کنیم.
سئو یوتیوب چیست؟
سئو یوتیوب فرایند بهینهسازی ویدیوها و کانال یوتیوب شما برای افزایش دیده شدن است. این کار به شما کمک میکند تا بازدیدهای بیشتری بگیرید، بینندگان بیشتری جذب کنید و ترافیک وبسایت خود را افزایش دهید.
هدف این است که ویدیوهای شما به راحتی پیدا شوند.
مقایسه جستجو در گوگل و یوتیوب
نتایج جستجوی یوتیوب برای چگونه نودل رامن درست کنیم را مشاهده کنیددر حالی که سئو بیشتر به بهینهسازی برای گوگل مربوط میشود، این مفهوم به موتورهای جستجوی دیگر مانند یوتیوب نیز اعمال میشود. بنابراین، سئو یوتیوب یک زیر مجموعه از سئو است.
در اینجا نتایج جستجوی گوگل برای همان پرسش در تصویر قبلی آمده است:
دو مرحله اصلی سئو، چه برای بهینهسازی ویدیوها در یوتیوب و چه برای صفحات وب در گوگل، یکسان هستند:
انجام تحقیقات کلمات کلیدی برای پیدا کردن جستجوهای محبوب (یا کلمات کلیدی) که مردم برای یافتن اطلاعات در مورد یک موضوع خاص استفاده میکنند. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت، اما میتوانید بلافاصله با استفاده از ابزار Keyword Analytics برای یوتیوب، به دنیای جستجوهای یوتیوب وارد شوید.
این ابزار به شما امکان میدهد تا به سرعت درک کنید که مردم در یوتیوب به چه موضوعاتی در زمینهی تخصصی شما علاقهمند هستند.
سئو یوتیوب چگونه کار میکند؟
الگوریتم یوتیوب چندین عامل را هنگام رتبهبندی ویدیوها در جستجو و نمایش آنها در سایر بخشهای پلتفرم در نظر میگیرد. این عوامل عبارتند از:
- ارتباط: یوتیوب از کلمات کلیدی موجود در عنوان، توضیحات و تگهای یک ویدیو برای درک موضوع آن استفاده میکند. هدف آن این است که به بهترین شکل ممکن، ویدیوهایی را به بینندگان نشان دهد که با هدف جستجوی آنها همخوانی داشته باشد.
- مشارکت: یوتیوب میزان مشارکت را از طریق معیارهایی مانند مدت زمان تماشا، درصد متوسط دیده شده، لایکها، نظرات و اشتراکگذاریها اندازهگیری میکند.
- کیفیت: یوتیوب هنگام رتبهبندی ویدیوها، تخصص، اقتدار و قابل اعتماد بودن یک کانال را در نظر میگیرد. یکی از سیگنالهای کیفیت، بازدیدهای مداوم است.
مزایای سئو یوتیوب چیست؟
سئو یوتیوب شما را در مقابل یک مخاطب عظیم و احتمالاً جدید قرار میدهد. بنابراین، میتواند تعداد دنبالکنندگان شما در یوتیوب را افزایش داده و حتی ترافیک با کیفیت بیشتری به وبسایت شما جذب کند.
همچنین، سئو یوتیوب میتواند بازدهی بهتری نسبت به تبلیغات پولی داشته باشد. چرا؟
ویدیوهای اسپانسری (مانند تصویر زیر) در یوتیوب به نمایش درمیآیند زیرا تبلیغدهنده برای آن هزینه پرداخت میکند.
اما ویدیوهای بهینهشده برای نمایش در نتایج جستجو هیچ هزینهای ندارند. در عوض، شما باید زمان سرمایهگذاری کنید تا آنها را تولید و به اندازه کافی بهینهسازی کنید تا در نتایج جستجو رتبه بگیرند.
سایر مزایا شامل موارد زیر است:
- استفاده مجدد آسان از محتوا: بارگذاری و بهینهسازی ویدیوهای موجود شما مانند ضبطهای وبینار، قطعات شبکههای اجتماعی و غیره، این امکان را به شما میدهد که از محتوای قبلی خود دوباره استفاده کنید.
- افزایش اعتبار: ارائه مداوم محتوای ارزشمندی که مورد توجه قرار میگیرد، میتواند کانال شما را به عنوان یک منبع معتبر و قابل اعتماد در حوزه تخصصیتان معرفی کند، که این برای تصویر برند شما بسیار مفید است.
ویدیوهای یوتیوب کجا نمایش داده میشوند؟ یوتیوب ویدیوها را در مکانهای مختلفی نمایش میدهد، نه فقط در نتایج جستجو.
نکته: ویدیوهای یوتیوب همچنین ممکن است در نتایج جستجوی گوگل که بخش ویدیو دارند ظاهر شوند. اما ما بر روی مکانهایی که ویدیوها در پلتفرم یوتیوب نمایش داده میشوند تمرکز میکنیم.
در اینجا مکانهای اصلی نمایش ویدیوها در یوتیوب آورده شده است
- نتایج جستجوی یوتیوب: هر جستجویی را در جعبه جستجوی یوتیوب تایپ کنید و به نتایج جستجوی یوتیوب خواهید رسید.
- توصیههای یوتیوب: ویدیوهای شما همچنین میتوانند در بخش توصیههای یوتیوب ظاهر شوند. سیستم توصیهی یوتیوب، ویدیوها را در مکانهای مختلفی به نمایش میگذارد.
- یکی از این مکانها نوار کناری سمت راست هر ویدیویی است که در حال تماشای آن هستید. (مگر اینکه این تنظیمات پیشفرض را غیرفعال کرده باشید.)
- محل دیگری که ویدیوهای توصیهشده در آن ظاهر میشوند، صفحه اصلی شما است
نکته: یوتیوب یک صفحه اصلی مشترک برای همه کاربران ندارد. بلکه هر کاربر یک صفحه اصلی شخصیسازیشده و توصیههایی را بر اساس مواردی مانند تاریخچه جستجو و الگوهای تعامل خود مشاهده میکند.
و توصیه پس از پایان تماشای ویدئو در بخش ((بعدی)) ظاهر میشود.
یوتیوب شورتز چیست؟
شورتز یک ویژگی ویدیوی کوتاه در پلتفرم یوتیوب است که به سازندگان این امکان را میدهد که ویدیوهایی با طول حداکثر 60 ثانیه به اشتراک بگذارند.
این ویدیوها به گونهای طراحی شدهاند که به صورت عمودی (یعنی برای دستگاههای موبایل) مشاهده شوند و مستقیماً از اپلیکیشن یوتیوب بارگذاری میشوند.
یوتیوب فضایی را در بالای نوار جستجو برای شورتز اختصاص داده است.
بهتر است تلاش کنید تا در این بخش نیز حضور داشته باشید.
استراتژی های سئو برای بیهنه سازی کانل یوتیوب
در اینجا نقشه راهی برای ایجاد یک استراتژی سئو موفق برای کانال یوتیوب شما ارائه شده است:
هدف خود را تعریف کنید
هدف سئو برای کانال یوتیوب شما چیست؟ دانستن این موضوع به شما کمک میکند تا تعیین کنید چطور باید پیش بروید وقتی که شروع به ایجاد پلیلیستها، توضیحات و موارد دیگر میکنید.
دو دسته اصلی از اهداف عبارتند از:
- افزایش مخاطب: با جلب توجه بینندگان و تشویق آنها به اشتراکگذاری برای دریافت محتوای بیشتر.
- افزایش ترافیک وبسایت: با تشویق بینندگان به کلیک بر روی لینکهای موجود در پروفایل، توضیحات و/یا ویدیوهای شما.
هنگام تعریف هدف کانال یوتیوب خود، مطمئن شوید که هدف شما مشخص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط و دارای زمانبندی مشخص (SMART) باشد.
تحقیقات کلمات کلیدی یوتیوب را انجام دهید
تحقیقات کلمات کلیدی یوتیوب به معنای پیدا کردن و تحلیل اصطلاحاتی است که کاربران در نوار جستجوی یوتیوب وارد میکنند و به دنبال چیز خاصی میگردند.
هدف این است که کلمات کلیدی را پیدا کنید که به طور واقعی بتوانید برای آنها رتبه بگیرید، کلماتی با رقابت قابل مدیریت و حجم جستجوی کافی که ارزش هدفگذاری را داشته باشند.
شما میتوانید این کار را با استفاده از ابزار Keyword Analytics برای یوتیوب انجام دهید.
ابزار را باز کنید و بر روی “Go to app” کلیک کنید.
در صفحه بعدی، روی « Get started» در زیر « Keywords Research» کلیک کنید.
صفحه بعدی به طور خودکار بهترین کلمات کلیدی YouTube را در ماه گذشته برای مکان انتخابی شما نشان میدهد.
برای تغییر بازه زمانی بر روی “Last Week” کلیک کنید. برای کشف موضوعات در حال ظهور.
برای یافتن مرتبط ترین کلمات کلیدی، یک عبارت گسترده مرتبط با جایگاه خود را در نوار جستجو وارد کنید.
لیستی از کلمات کلیدی مرتبط و حجم جستجوی آنها را خواهید دید (که در این مورد حجم جستجوی هفتگی است). و نرخ رقابتی – معیاری از 100 که نشان می دهد رتبه بندی برای یک کلمه کلیدی مشخص چقدر دشوار است.
یک کلمه کلیدی را از جدول انتخاب کنید تا کلمات کلیدی مرتبط را ببینید.
هنگام برنامه ریزی یک ویدیوی جدید از این کلمات کلیدی استفاده کنید. یا بهینه سازی یک موجود.
شما همچنین ممکن است بخواهید بررسی کنید که آیا کلمه کلیدی هدف شما نتایج ویدیویی در جستجوی گوگل به نمایش میگذارد یا خیر. زیرا این کار به شما ایدهای درباره ترافیک اضافی (بینندگانی) که میتوانید از گوگل دریافت کنید، میدهد.
به بخش Keyword Overview بروید، کلمه کلیدی را وارد کنید و بر روی “Search” کلیک کنید.
به جدول “SERP Analysis” بروید و برگه “URL” را انتخاب کنید.
اکنون می توانید ببینید که آیا این عبارت باعث ایجاد ویژگی های SERP (نتایج جستجوی منحصر به فرد) میشود یا خیر.
در این مورد، یک نتیجه ویدیویی وجود دارد.
همچنین اگر تمایل دارید تکنیک هایی برای قرارگیری در رأس SERP را یاد بگیرید میتوانید این راهنما را مطالعه کنید: SERP
اکنون، بیایید با کلیک روی URL برای باز کردن آن در ابزار Organic Research را بررسی کنیم که چه میزان ترافیک از جستجوی Google دریافت میکند. و مطمئن شوید که “URL دقیق” انتخاب شده است.
این ویدیو هر ماه حدود 2K بیننده را از جستجوی گوگل جذب میکند.
این بدان معناست که پتانسیل زیادی برای به دست آوردن دید بیشتر فراتر از YouTube وجود دارد.
فرمت محتوای خود را تعیین کنید
پس از اینکه یک موضوع (کلمه کلیدی) را انتخاب کردید، باید بفهمید چه نوع محتوایی بیشتر با مخاطبان شما سازگار است تا بتوانید ویدیوهای خود را بر اساس آن برنامهریزی کنید.
چگونه میتوانید این کار را انجام دهید؟ دوباره به ابزار Keyword Analytics برای یوتیوب بروید.
سپس، یک عبارت جستجویی که میخواهید هدفگذاری کنید را انتخاب کنید و به بخش “Top popular video” نگاه کنید.
ویدیوهای نمایش داده شده در این بخش را تماشا کنید تا ببینید از چه فرمتهایی استفاده کردهاند و شما میتوانید آنها را تقلید کنید.
برخی از فرمتهای محتوای رایج عبارتند از:
• مقایسه محصولات
• مطالعات موردی
• ویدیوهای آموزشی (چگونه انجام دهیم)
• فهرستها (لیستیکها)
• مصاحبهها
• سخنرانیهای کارشناسان (مانند سخنرانیهای TED)
• بررسیهای محصولات (مانند نتایج نشان داده شده در زیر)
همین نکته برای طول ویدیوها نیز صادق است. ویدیوهای رقبای خود را مطالعه کنید تا متوجه شوید چه مدت زمانی برای موضوع انتخابی شما عملکرد خوبی دارد.
فیلمبرداری و ویرایش ویدیو
شما میتوانید ویدیوها را با استفاده از ضبط ساده وبکم و صداگذاری از طریق یک افزونه کروم مانند Awesome Screenshot ایجاد کنید.
اما میتوانید به فیلمبرداری و ویرایش حرفهای نیز فکر کنید. با استخدام یک سازنده داخلی برای مجموعه خود، همکاری با یک آژانس، یا قرارداد با یک فریلنسر.
آژانس تبلیغاتی وینت طی همکاری های زیاد با برند های مختلف تیزر های تبلیغاتی با کیفیتی تولید کرده و تمامی مراحل فیلم برداری و ضبط و ویرایش برعهده تیم با تجربه وینت بوده که میتوانید آنها را در این صفحه مشاهده کنید: تیزر تبلیغاتی
همچنین اگر تمایل دارید خودتان ویدئو هایتان را ویرایش کنید ما لیستی از ابزار های مناسب برای ویرایش ویدئو تهیه کردیم که در این راهنما میتوانید با آنها و نحوه استفاده از آنها آشنا شوید: ابزار های ویرایش ویدئو
ویدیوهای خود را بهینهسازی کنید
شما احتمالاً این کارها را در داخل یوتیوب استودیو انجام خواهید داد، مگر اینکه از یک ابزار سئو یوتیوب شخص ثالث استفاده کنید.
برای رفتن به یوتیوب استودیو، روی لینک “Your videos” در نوار جستجوی یوتیوب کلیک کنید.
در داخل YouTube Studio، یک ویدیوی جدید آپلود کنید. یا با کلیک کردن روی نماد مداد که هنگام نگه داشتن ماوس نشان داده میشود، یک ویدیوی موجود را برای بهینه سازی انتخاب کنید.
اکنون میتوانید عنوان، توضیحات، تصویر کوچک و سایر عناصر را بهینه کنید.
از ویدیوهای یوتیوب خود دوباره استفاده کنید
پس از اینکه چند ویدیو را ضبط کرده و تا حد ممکن بهینهسازی کردید، آیا باید دوباره از ابتدا با یک ویدیو جدید شروع کنید؟
ممکن است بخواهید بیشتر از تلاشهای خود بهرهبرداری کنید و ویدیوهای اولیه خود را دوباره استفاده کنید.
یکی از روشهای این کار، ایجاد شورتهای یوتیوب از ویدیوهای شما است.
یوتیوب در حال رقابت با تیکتاک و اینستاگرام ریلز برای رهبری بازار است. بنابراین، آنها ایجاد شورتها را تا حد ممکن آسان کردهاند، به حدی که میتوانید ویدئو را در داخل خوب اپلیکیشن ضبط کنید.
برای ایجاد یک شورت، اپلیکیشن یوتیوب را در گوشی خود باز کنید و روی پروفایل خود در منوی پایین صفحه کلیک کنید.
اکنون روی “Your videos.” کلیک کنید.
شما تمام ویدیوهای بارگذاریشده خود را در یوتیوب استودیو خواهید دید. روی ویدیویی که میخواهید آن را به شورت تبدیل کنید کلیک کنید.
در زیر عنوان ویدیو، روی دکمه “Remix”کلیک کنید.
یک پاپ آپ باز میشود. “Edit into a Short.”را انتخاب کنید.
سپس، دستورالعملها را دنبال کنید تا کلیپ مناسب (حداکثر 60 ثانیه) را انتخاب کنید، متن را وارد کنید، صداگذاری اضافه کنید و غیره.
روی ” Next” کلیک کنید تا به صفحه نهایی ویرایشگر یوتیوب شورتز برسید. در اینجا، میتوانید عنوان شورت خود را وارد کنید، تصویر بندانگشتی متفاوتی انتخاب کنید و موارد دیگر.
هنگامی که از ویدیوی خود راضی شدید، روی «Upload short » ضربه بزنید.
عملکرد خود در یوتیوب را ارزیابی کنید
رتبههای خود را برای کلمات کلیدی مهم با استفاده از Rank Tracker برای یوتیوب پیگیری کنید.
برای شروع، روی “Go to app” کلیک کنید.
در داخل ابزار، کانال یوتیوب خود را اضافه کنید و کلمات کلیدی هدف خود را وارد کنید. میتوانید این کار را به صورت دستی انجام دهید یا از طریق وارد کردن از YouTube Studio یا ابزار Keyword Strategy Builder در Semrush انجام دهید.
پس از اتمام فرآیند راهاندازی، تب “Overview” موارد زیر را نمایش خواهد داد:
• رتبهبندی متوسط شما
• توزیع رتبهبندی کلمات کلیدی – “3 رتبه برتر”، “10 رتبه برتر”، “20 رتبه برتر” و غیره
• تعداد کلمات کلیدی با رتبهبندی بهبود یافته، رتبههای از دست رفته، یا موقعیت ثابت
همه این معیارها برای ارزیابی عملکرد کلی کانال شما عالی هستند.
برای بررسی رتبهبندی کلمات کلیدی خاصی که در ویدیوهای خود هدف قرار دادهاید، روی تب “Keywords” کلیک کنید.
مرور نکات و بهترین روشهای سئو یوتیوب
حالا بیایید برخی از نکات بهینهسازی سئوی YouTube را مرور کنیم تا به شما کمک کند ویدیوهایتان رتبه بهتری بگیرند.
ایجاد عناوین جذاب با استفاده از کلمات کلیدی
عناوین معمولاً اولین چیزی هستند که بینندگان هنگام تصمیمگیری برای کلیک روی نتایج یا پیشنهادات یوتیوب میبینند. بنابراین، مطمئن شوید که آنها مرتبط و جذاب هستند.
توضیحات موثر بنویسید
توضیحات ویدیو شما را توضیح میدهند و به ارائه زمینههای اضافی برای محتوا کمک میکنند تا هم مخاطبان و هم الگوریتمهای یوتیوب متوجه شوند که ویدیوی شما درباره چه چیزی است.
استفاده از فصل و بخش بندی
فصلها ویدیو را به بخشهای مختلف تقسیم میکنند و برای هر بخش یک تصویر بندانگشتی، زمان و عنوان نمایش داده میشود.
این کار به مخاطبان کمک میکند تا ویدیو را به صورت کارآمدتری مرور کنند که میتواند تعامل بیشتری ایجاد کرده و سئو شما را بهبود بخشد.
فصلها همچنین به الگوریتم یوتیوب کمک میکنند تا بخشهای مختلف ویدیو را درک کند و به درستی تشخیص دهد که ویدیو برای کدام جستجوها مناسبتر است.
انتخاب دستهبندی صحیح برای ویدیو
دستهبندیها به یوتیوب کمک میکنند تا محتوا را سازماندهی کرده و پیدا کردن ویدیوهای مرتبط با موضوعات خاص را برای کاربران آسانتر کنند. این کار باعث میشود ویدیوی شما به دست افرادی برسد که احتمالاً به محتوای شما علاقهمند هستند.
هنگام بارگذاری ویدیو، دستهبندیای را انتخاب کنید که بهترین نمایانگر موضوع یا مضمون ویدیوی شما باشد.
طراحی تصاویر بندانگشتی جذاب
تصاویر بندانگشتی نمایشهای بصری ویدیوهای شما هستند که کاربران در نتایج جستجو و پیشنهادها میبینند. این بدان معناست که تصاویر بندانگشتی جذاب میتوانند کاربران را ترغیب کنند تا روی ویدیوهای شما کلیک کنند.
استفاده از کارتهای اطلاعاتی و صفحههای پایانی
کارتهای اطلاعاتی و صفحههای پایانی به نوعی بهترین فرصتهای شما برای ترغیب کاربران به انجام عمل خاصی هستند.
کارتهای اطلاعاتی در حین پخش ویدیو نمایش داده میشوند و با نشان دادن ویدیوهای دیگر، پلیلیستها و غیره، تعامل را تشویق میکنند.
صفحههای پایانی نیز میتوانند به آخرین پنج تا بیست ثانیه ویدیو اضافه شوند تا کاربران را به اشتراکگذاری ویدیو، مشاهده ویدیوهای دیگر و انجام کارهای دیگر تشویق کنند.
اضافه کردن کپشن
زیرنویسها متن کلمات گفته شده در طول ویدیو هستند و در پایین ویدیو نمایش داده میشوند. کاربران میتوانند در منوی ویدیو آنها را روشن یا خاموش کنند.
زیرنویسها برای بینندگانی که ناشنوا یا کمشنوا هستند، ضروری است. بنابراین یوتیوب به طور خودکار زیرنویسهایی به زبان کانال شما برای هر ویدیو تولید میکند.
استفاده از هشتگهای مرتبط
هشتگها (#) به عنوان برچسبهایی عمل میکنند که ویدیوهای شما را با ویدیوهایی که از همان هشتگها استفاده میکنند، مرتبط میسازند. بنابراین، وقتی کاربران با استفاده از هشتگها جستجو میکنند، ویدیوهایی مشابه با ویدیوهای شما که با آن اصطلاحات برچسبگذاری شدهاند، نمایش داده میشود.
نتیجه: در این مقاله به بررسی سئوی YouTube مزایای آن، استفاده از ابزار ها برای بهینه سازی یوتیوب و به بررسی استراتژی های مناسب برای سئوی یوتیوب پرداختیم. یوتیوب یکی از محبوبترین پلتفرمهای ویدیویی در جهان است که به کاربران امکان میدهد ویدیوها را آپلود، مشاهده، به اشتراکگذاری و نظر دادن ارائه کنند. این پلتفرم در سال 2005 راهاندازی شد و خیلی سریع به دلیل دسترسی گسترده، رابط کاربری ساده، و قابلیتهای متنوعش رشد کرد. در حال حاضر، یوتیوب علاوه بر محتوای سرگرمی، به عنوان منبعی برای آموزش، تبلیغات، و کسب درآمد شناخته میشود.
ساخت و انتشار ویدیوها در یوتیوب فرصت بزرگی برای رسیدن به مخاطبان جدید فراهم میکند، به شرطی که رویکرد مناسبی داشته باشید و در جهت سئوی YouTube خود تلاش کنید.