مشاور کسب و کار حرفه ای چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
یک مشاور کسب و کار حرفهای نقش مهمی در هدایت، بهبود و موفقیت کسب و کارها دارد. او با ارائه راهحلهای خلاقانه، تخصصی و عملی به مدیران و کارآفرینان کمک میکند تا چالشهای موجود را شناسایی و رفع کنند. ویژگیهای کلیدی یک مشاور حرفهای کسبوکار عبارتاند از:
تعهد کاری در مشاوره کسب و کار
بهترین مشاور کسب و کار باید از نظر قانونی متعهد و بیطرف باشد و بتواند با شنیدن نیازهای مشتریان، راهحلهای شخصیسازی شده را پیشنهاد دهد. به عنوان مثال، یک مشاور کسب و کار خوب باید بتواند راهکارهای مناسب برای مشتریان خود در زمینه استراتژی بازاریابی، تحلیل مشتری، تولید، فروش و بازاریابی الکترونیک، حمل و نقل، مالی و حسابداری و … پیشنهاد دهد.
مهارت های ارتباطی مشاور کسب و کار
بهترین مشاوران کسب و کار دارای مهارتهای ارتباطی بالا و توانایی برقراری ارتباط با مشتریان و تیمهای داخلی هستند.
آگاهی از روش های جدید
بهترین مشاوران کسب و کار همیشه به روز بوده و آگاهی کافی در مورد روشهای جدید در حوزهی کاری خود دارند.
خلاقیت لازمه مشاوره کسب وکار
بهترین مشاوران کسب و کار خلاقیت بالایی دارند و توانایی تولید راهکارهای جدید و نوآورانه دارند. برای مثال مشاور دیجیتال مارکتینگ و سئو باید تجربه کاری در زمینه دیجیتال مارکتینگ و سئوی سایت و فرایندهای بازاریابی و تبلیغات در حوزه دیجیتال را داشته باشند و علاوه بر آشنایی با تکنولوژیهای جدید و رویکردهای نوین در این حوزه، دقت و دانش رویههای جدید و الگوریتمهای موتورهای جستجو را داشته باشند.
تا بتوانند در کنار به روزترین مسائل به ارائه راهکارهای خلاقانه برای برتری شما نسب به رقبایتان اقدام نمایند و بتوانند فرایند اجرایی بازاریابی دیجیتال را در بخش های مختلف در تیم دیجیتال مارکتینگ ایجاد نمایند.
توانایی تحلیل و ارزیابی
بهترین مشاوران کسب و کار قادر به تحلیل دادههای ترافیک و ارزیابی عملکرد وبسایت و کسب و کار ها هستند تا بتوانند بهترین استراتژیهای مارکتینگ را برای مشتریانشان تعریف کنند.
ویژگی های مشاوران کسب و کار حرفه ای
- خلاقیت
- تعهد کاری
- مهارت های ارتباطی
- تجربه
- توانایی تحلیل و ارزیابی
- آگاهی از روش های جدید و بروز بودن
- توانایی تحلیل و ارزیابی
استفاده از مشاوره کسب و کار چه مزایایی دارد؟
مشاوره کسب و کار می تواند به شما کمک کند تا نتایج بهتری از کسب و کار خود بگیرید. در واقع، با مشاوره در کسب و کار، می توانید به موارد زیر دست یابید:
- افزایش ارزش و میزان فروش شرکت
- بهبود مدیریت فعالیت های شرکت
- بهبود روابط با مشتریان، شرکای تجاری و مدیران
- افزایش ارزش و میزان فروش شرکت
- بهبود مدیریت فعالیت های شرکت
- بهبود روابط با مشتریان، شرکای تجاری و مدیران
عدم استفاده از مشاوره کسب و کار چه معایبی دارد؟
عدم استفاده از مشاوره کسب و کار ممکن است برای کسب و کار شما مشکلات جدی ایجاد کند. برخی از این مشکلات عبارتند از:
- از دست دادن فرصت های کسب و کار
- عدم بهره وری منابع
- افزایش هزینه های شرکت
- افزایش خطر شکست کسب و کار
- عدم بهبود عملکرد کسب و کار
چه زمانی از خدمات مشاوره کسب و کار استفاده کنیم؟
استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار در هر مرحلهای از راهاندازی کسب و کار و در هر شرایطی که برای کسب و کار نیاز به تغییر و بهبود دارید، مفید واقع میشود. در زیر به برخی از شرایطی که استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار میتواند در آنها مفید باشد، اشاره میکنیم:
1. آغاز راهاندازی کسب و کار
در این مرحله که ممکن است از تهیه برنامه کسب و کار گرفته تا برنامهریزی استراتژیک، محصولات و خدمات، بازاریابی و فروش، مدیریت مالی و منابع انسانی مورد بررسی قرار گیرد، مشاوره کسب و کار میتواند به شما در این مرحله کمک کند و مسیر صحیح را برای کسب و کارتان پیشنهاد دهد.
2. توسعه کسب و کار
در صورتی که میخواهید کسب و کار خود را گسترش دهید، مشاوره کسب و کار میتواند به شما در برنامهریزی و مدیریت این توسعه کمک کند. همچنین، با توجه به تجربهی مشاوران، میتوانند به شما راهکارهایی برای پیشبینی و مدیریت ریسکهایی که در این فرآیند وجود دارد، ارائه دهند.
3. بهبود عملکرد
در صورتی که در عملکرد کسب و کارتان به مشکل برخوردید، مشاوره کسب و کار میتواند به شما در تحلیل مشکلات و ارائه راهکارهایی برای بهبود عملکرد کمک کند.
4. تغییر استراتژی کسب و کار
در صورتی که با تغییراتی در بازار و محصولات روبرو شدید، ممکن است نیاز باشد استراتژی کسب و کار خود را تغییر دهید. تغییر استراتژی کسب و کار، یکی از مهمترین تصمیماتی است که مالکان کسب و کار ممکن است در زمینه رشد و توسعه یا حتی بقا کسب و کار بگیرند. به عنوان یک مالک کسب و کار، باید به نقاط ضعف و قوت کسب و کار خود توجه کنید و با بررسی تغییرات در بازار و رقابت، تصمیم بگیرید که آیا استراتژی فعلی شما میتواند به شما کمک کند تا به هدفهایتان برسید یا نه.
در زمانهایی که میخواهید استراتژی کسب و کار خود را تغییر دهید، میتوانید از خدمات مشاوره کسب و کار استفاده کنید. مشاوره کسب و کار به شما کمک میکند تا در تصمیمگیریهایی که میخواهید در راستای تغییر استراتژی کسب و کار بگیرید، هوشمندانه و با بررسی عمیق و مطمئن به اهدافتان برسید.
با استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار، میتوانید برنامه ریزیهای لازم را برای انتقال به استراتژی جدید انجام دهید، درک عمیقی از نیازهای بازار و رقبا به دست آورید و استراتژیهای جدیدی را ایجاد کنید تا به هدفهایتان برسید.
علاوه بر این، مشاوره کسب و کار به شما کمک میکند تا مسیر مناسبی را برای پیشرفت در مسیر جدید انتخاب کنید. با توجه به اهدافی که میخواهید برای کسب و کار خود داشته باشید، مشاوره کسب و کار به شما کمک میکند تا با تعیین اولویتها و انتخاب راهکارهای مناسب، به هدف مورد نظر برسید.
در نهایت، استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار به دلیل اهمیت آن در توسعه و بقای کسب و کارها، بسیار مورد توجه است. با استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار، میتوانید برنامه های خود را برای رسیدن به اهداف تجاری بهبود دهید و استراتژی های مناسب برای توسعه کسب و کار خود را پیاده سازی کنید.
همچنین، با استفاده از خدمات مشاوره میتوانید رویکردهای جدید را در کسب و کار خود اجرا کرده و بهبود کیفیت محصولات و خدمات خود را تضمین کنید. استفاده از مشاوره کسب و کار، به شما کمک میکند تا از اشتباهات قبلی خود در کسب و کار جلوگیری کنید و با اطمینان بهتری در مسیر توسعه کسب و کار خود حرکت کنید.
در نهایت، با استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار، میتوانید به دقت بیشتری در تصمیمگیری های کسب و کاری خود دست یابید و توانایی های خود را در رقابت با سایر کسب و کارها تقویت کنید.
شرح وظایف مشاور کسب و کار و یا شرکت مشاوره کسب و کار
مشاور کسب و کار یک فرد یا شرکت است که به کسب و کارهای دیگر خدمات مشاورهای ارائه میدهد. این خدمات شامل تحلیل و بررسی امور مالی، بازاریابی، مدیریت، استراتژی، فناوری اطلاعات، منابع انسانی و دیگر مسائل کسب و کاری است.
مشاوران کسب و کار میتوانند از تجربیات خود در کسب و کارهای مشابه استفاده کرده و به کسب و کارهای دیگر در تحلیل و بهبود عملکرد کمک کنند. آنها با توجه به نیازهای و وضعیت هر کسب و کار، راهکارهایی را ارائه میدهند تا کسب و کارها بتوانند از راهکارهای بهینه برای توسعه و بهبود عملکرد خود استفاده کنند.
وظایف کلی یک مشاور کسب و کار ویا شرکت مشاوره کسب و کار شامل گامهای زیر میشود:
آنالیز و کشف اولین وظیفه مشاور کسب وکار
آنالیز و کشف اولین وظیفه یک مشاوره کسب و کار است. مشاوران کسب و کار با تعیین جلسات و درخواست گزارش هایی از بخش های مختلف به بررسی نقاط کلیدی کسب و کار شما و قسمتهایی کلیدی که در رشد کسب و کار ما نقش داشته و یا موجب ناکارآمدی سازمان شده اند را بررسی مینمایند، البته با توجه به اینکه شما به صورت کلی مشاور کسب و کار به کارگرفته اید و یا مشاوره خاص مانند زمانی که شما مشاوره بازاریابی و یا مشاوره برند سازی دریافت کرده اید خدمات مشاوره متفاوت میباشد
ولی آنچه مهم است مشاوران کسب و کار با تحلیل گزارش ها و سوالات هدفمند سعی در شناسایی سریع KPI های مهم و اثر گذار بر روی کسب وکار شما نموده و با ارائه پاسخ و راه حلهایی نسبت به برنامه و اجرای مراحل بعدی اقدام می نمایند.
شناسایی مشکلات و فرصت های سازمان
مشاوران کسب و کار حرفه ای توجه به شناخت ادارکی که از نیازها و خواسته های سازمان در مرحله قبل به دست آوردهاند نسبت به ارائه راه حلهای هدفمند در جهت برطرف سازی مشکلات و فرصتهای بدیعی که با رفع این موانع وجود دارد میپردازند و به سازمان کمک مینماید با ساختاری یکپارچه و با هدفگذاری درست و اصلاح زیرساختهای مناسب در جهت به دست آوردن منابع و فرصتهای بیشتر اقدام نمایند.
آنها مسیر یا همان استراتژی را تعریف مینمایند و با ارائه تاکتیکهای مناسب موجب رونق کسب و کار و خروج از تهدید میگردند. مشاوران حرفه ای کسب و کار با توجه به تجربی اجرایی خوبی که دارند موارد موجود و کاستیها را به خوبی شناسایی کرده و با برنامه ریزی اجرایی شما را تا رسیدن به اهداف سازمان تان کمک مینمایند.
رهبری تیم اجرایی سازمان
در گام آخر از وظایف مشاور کسب و کار باید توان اجرایی و یا رهبری تیم اجرایی سازمان شما را داشته باشد. مشاور کسب و کار باید بتواند به درست ترین شکل ممکنه برنامه ریزی اجرایی را به تفکیک مراحل اجرایی و وظایف هر فرد درون سازمان را مشخص نماید و اگر سازمان در بخش اجرا دچار مشکل بود باید سریعا نسبت به استخدام و به کارگیری نیروهای کارآمد اقدام نماید
و در نهایت مشاورکسب و کار با تحلیل و گزارشهای اجرایی نسبت به بررسی پیشرفت پروژه ها و برنامه های اجرایی پرداخته و مدیران رده بالای سازمان و مدیران سازمان را دائما مانند یک کوچ راهنمایی می نماید تا اجرای برنامه با خطای کمتری مواجه گردد و در تمامی مراحل نسبت به اصلح فرایندها و روشها مبادرت می ورزد.
مشاوره دیجیتال مارکتینگ میتواند به عنوان مشاور بازاریابی سازمان باشد؟
این سوال بسیاری از صاحبان کسب و کار است که از ما میپرسند، سوالی که در پاسخ آن باید بگوییم، اگر شما مدل کسب و کارتان به صورت کامل بر اساس فرایندهای دیجیتال مارکتینگ شکل گرفته است و بیشتر در فضای دیجیتال فعالیت مینمایید بله ایشان میتواند به عنوان یک مشاوره بازاریابی نیز برای شما فعالیت نماید ولی اگر همین کسب و کارتان را بخواهید در فضای آفلاین نیز هدایت نمایید، باید این مشاوره بازاریابی دیجیتال تخصص های دیگری نیز داشته باشد.
همانطور که بسیاری از مشاوران بازاریابی نیز از تخصص و دانش کافی در زمینه دیجیتال مارکتینگ برخوردار نیستند و نمی توانند شما را برای کسب موفقیت های بیشتر یاری رسانند. در ادامه این موضوع را با این سوال پاسخ میدهیم
مشاوره کسب و کار مگر تخصص نیست؟
مشاوره کسب و کار مانند هر زمینه دیگر کاری کاملا تخصصی است ببینید یک متخصص قلب هم شاید بتواند برای سرماخوردگی شما نسخه دهد و یا اگر شما در مورد علائم درد در یک ناحیه از بدن تان از او بپرسید شما را راهنمایی کند ولی هیچکس از او انتظار ندارد که اینکار را بکند چون او میتواند زمان و انرژی خود را برای درمان کسانی خرج کند که به کمک تخصص او، میتوانند مجددا به زندگی برگشته و لذت ببرند.
مثلا ما در مشاوره های خودمان زمانی که یک سازمان نیاز به برندسازی و تخصص متخصصان حوزه برند احساس میشود این قعالیت را به متخصصان و اساتید این حوزه در امپریال برند میسپاریم. اگر شما هم زمانی درد را در یک قسمت از سازمان تان تشخیص دادید به متخصص درمان همان درد رجوع نمایید. این خواهش ما از شماست…