ضرب المثلی انگلیسی هست که می گوید “یک عکس بیشتر از هزار کلمه حرف دارد”. همین ضربالمثل را می توان درباره یک کلیپ چند ثانیه ای هم بیان کرد “یک ویدئو بیشتر از هزار عکس حرف دارد”. کسانی که ویدئو مارکتینگ جزئی از برند آنها شده می دانند که با تولید یک ویدئو تبلیغاتی مناسب می توان کار هزاران عکس و محتوا را انجام داد.
برای همین در اینجا قصد داریم توضیح دهیم که چطور با ساختن یک تیزر تبلیغاتی یا محتوای ویدئویی مناسب، ره صد ساله مارکتینگ را یک شبه بپیمایید. پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
ویدئو مارکتینگ چیست؟
ویدئو مارتینگ به تولید محتوای ویدئویی برای تبلیغ یک برند، محصولات و خدمات آن اشاره دارد. از این سبک بازاریابی در کنار سایر کمپین های با تدوین استراتژی موثر برای بیشتر دیده شدن استفاده می شود. کسب و کارها برای جلب توجه مخاطبان بیشتر می توانند از ویدئوهای تولید شده خود در شبکه های اجتماعی، کانال تلگرامی، یوتیوب و وب سایت استفاده کنند.
اهمیت ویدئو مارکتینگ در رسانه های اجتماعی
ویدئو مارکتینگ (Video Marketing) روز به روز جایگاه و ارزش بیشتری در جلب توجه مخاطبان رسانههای اجتماعی پیدا میکند. سه دلیل برای با اهمیت ویدئو مارکتینگ در جلب توجه کاربران رسانه های اجتماعی شامل موارد زیر است:
دلیل اول: یک ویدئوی تبلیغاتی مناسب میتواند توجه مخاطبان رسانههای اجتماعی را خیلی سریع جلب کند. فرض کنید خودتان از کاربران رسانه اجتماعی مثل اینستاگرام باشید. احتمالا بالا پایین کردن ریلز را هم دوست دارید. در چنین فضایی، چه زمانی ممکن است توجهتان سریع جلب شود؟ وقتی که یک ویدئو خلاقانه با شروعی جالب مشاهده کنید. درست است؟
دلیل دوم: یک محتوای ویدئویی میتواند مقدار مناسبی اطلاعات را در حد چند ثانیه به مخاطبان انتقال دهد. کافی است ویدئوهایی که در اینستاگرام سیو کردهاید تا درباره یک خدمات یا محصول اطلاعات کسب کنید را به یاد آورید تا واضح بودن این ویژگی ویدئو مارکتینگ برایتان به خوبی مشخص شود.
دلیل سوم: تحلیل دادههای به دست آمده از تعداد ویوها، لایکها و کامنتهایی که یک محتوای ویدئو برایتان به ارمغان آورده بسیار ساده و واضح است. هر چه تعداد ویو زیاد باشد نشان میدهد تعداد بیشتری محتوا را مشاهده کردهاند و توجهشان جلب شده است. بسته به اینکه ویدئو را در کدام رسانه اجتماعی بارگذاری کرده باشید نیز یک سری ابزار مفید در اختیارتان قرار میگیرد تا اوضاع مشاهده کنندگان را بهتر ردیابی کنید و استراتژی خود را بهبود ببخشید.
استراتژی های موثر ویدئو مارکتینگ برای جذب مخاطب
در پایان بخش قبل به استراتژی تولید محتوای ویدئویی اشاره کردیم. منظور از استراتژی های موثر ویدئو مارکتینگ، راهی است که به شما کمک می کند تا بتوانید به بهترین شکل مخاطبان را جذب کرده و رفتارشان را بررسی کنید. تعدادی از این استراتژی های موثر را در ادامه آورده ایم تا بهتر از ویدئو مارکتینگ برای جلب مخاطبان رسانه های اجتماعی بهره ببرید.
هدف و مخاطبان ویدئو را مشخص کنید
منظور از هدف ویدئو این است که اولا مشخص کنید قصد دارید به چه دلیل ویدئو بسازید. افزایش آگاهی مخاطب؟ جذب مشتری؟ افزایش فروش؟ افزایش تعامل و…؟ بسته به اینکه هدفتان چیست، مخاطبان شما نیز مشخص خواهند شد. گاه استراتژی برندها از ساخت محتوای ویدئویی این است که تعامل کاربران با برند را بالا ببرند. برای همین ممکن است یک ویدئوی جذاب بسازند که حتی هدفش آگاه کردن نباشد، بلکه تنها درگیر کردن مخاطبان با برند باشد.
کلمه کلیدی سئو شده انتخاب کنید
قوانین سئو محتوای نوشتاری درباره محتوای ویدئویی نیز به کار میرود. یعنی شما باید بدانید از چه کلمات کلیدی در محتوای ویدئویی خود استفاده کنید تا یک محتوای سئو شده باشد. این کار به دیده شدن ویدئو کمک میکند که البته استراتژی بسیار مهمی است. اگر ویدئو به خوبی سئو نشده باشد، حتی بهترین محتوا را هم اگر ارائه دهد باز دیده نمیشود.
ویدئو سناریو داشته باشد
سعی کنید همیشه ویدئوهای حرفهای تولید کنید. شرط ضروری حرفهای بودن محتوای ویدئویی جدای از کیفیت ادیت و فیلمبرداری و… این است که سناریو داشته باشد. فرض کنید یک ویدئو با محتوا و دیالوگهای رندوم به شما نشان داده شود؟ واکنش شما قطعا مثبت نخواهد بود. داشتن سناریو باعث میشود مخاطبان پای آن بمانند و تا پایان ویدئو از دیدنش منصرف نشوند.
متناسب با پلتفرم ویدئو بسازید
محتوای ویدئویی که قصد دارید تولید کنید باید متناسب با پلتفرمی تهیه شود که قصد دارید آنجا بارگذاریاش کنید. محتوای ویدئویی مناسب یوتیوب با محتوای ویدئویی متناسب با شرایط اینستاگرام یکی نیست. برای تولید بهینه ویدئو باید حتما به این نکات تکنیکی توجه کنید تا استراتژی شما پاسخگو باشد وگرنه هر چه زحمت کشیدهاید به هدر میرود.
ابزار ها و پلتفرم های مناسب برای ویدئو مارکتینگ
برای ویدئو مارکتینگ تعداد زیادی پلتفرم و ابزار حرفهای وجود دارد که استفاده از هر کدام مزایا و معایب خود را دارد. پنج تا از جذابترین این ابزارها شامل inshot، Capcut، Vllo، VN Video Editor و Animoto است. از طرفی پنج تا از بهترین پلتفرمهایی که میتوانید ویدئوی تولید شده با ابزار نام برده یا هر ابزار دیگری تولید کردید را در آن بارگذاری کنید نیز شامل یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک، وب سایت و آپارات است.
اگر به خدمات حرفهای ویدئو مارکتینگ نیاز دارید
اگر تصمیم دارید کمپین ویدئویی خود را حرفهایتر اجرا کنید و به دنبال ساخت تیزر تبلیغاتی هدفمند، خلاقانه و با کیفیت هستید، پیشنهاد میکنیم از خدمات وینت استودیو در زمینه ساخت تیزر تبلیغاتی استفاده کنید. تیم وینت سئو با تمرکز بر تولید محتوای ویدئویی متناسب با برند و پلتفرم هدف، میتواند در مسیر دیده شدن شما تفاوت ایجاد کند.
چگونگی تولید ویدئو با ابزارهای مناسب
استفاده از هر کدام از ابزارهای تولید ویدئو مثل inshot، Capcut، Vllo، VN Video Editor و Animoto مزایا و معایب و تکنیکهای خودش را دارد. به طور خلاصه استفاده از هر کدام از این ابزارها نکات زیر را دارد:
Inshot
با اینشات به جز تولید ویدئوهای ساده، میتوانید ویدئوهای دیگری مثل ویدیو کلاژ، استاپموشن، ویدیو معکوس یا 360 هم بسازید. این ابزار نسخه سازگار با آی یو اس و اندروید دارد و مهمترین قابلیت های آن شامل درج استکیر، انیمیشن و انواع فیلتر روی ویدئو را میشود و با آن میتوانید جلوههای ویژه متنوع هم به ویدئوی خود اضافه کنید.
Capcut
با کپ کات می توانید هر ویدئویی که دلخواهتان است را بسازید. این ابزار نیز هم نسخه آی یو اس و هم نسخه اندروید را پشتیبانی کرده و از ویژگی های آن می توان به اضافه کردن متن در ویدئو، تغییر پس زمینه آن و اضافه کردن فایل صوتی به فیلم اشاره کرد.
Vllo
ابزار Vllo یکی از بهترین ویرایشگرهای ویدئو است که علاوه بر سازگاری با اندروید و ایفون، دارای قابلیتهایی مثل امکان سخت اسلایدشو، تهیه فیلم 4K و امکان اضافه کردن موسیقی و جلوههای صوتی متنوع است.
VN Video Editor
این ابزار به خاطر اینکه به جز ایفون و اندروید دارای نسخههای مک و ویندوز نیز هست، جزو بهترین ابزارهای تدوین فیلم از هر نوعی محسوب میشود. از قابلیتهای آن میتوان به اعمال جلوههای ویژه، امکان درج نوشته و زیرنویس، اعمال فریمهای انیمیشنی و ادغام ویدیوهای مختلف اشاره کرد.
Animoto
ابزار Animoto به نوعی مختص ساخت ویدئو برای شبکههای اجتماعی گوناگون است. این ابزار نیز با اندروید و ایفون سازگار بوده و از قابلیتهای ویژه آن میتوان به بیش از 50 قالب ویدیویی، داشتن کتابخانه ای با بیش از 3000 موزیک و استوریبردهای (storyboard) آماده اشاره کرد.
پلتفرم های بارگذاری ویدئو
یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک، وبسایت و آپارات مشهورترین پلتفرمهای بارگذاری ویدئو تبلیغاتی یا هر نوع ویدئو دیگر است. روی هر کدام از این پلتفرمها میتوانید هر نوع ویدئویی را بگذارید و کار مارکتینگ خود را پیش ببرید. یک سری نکته درباره هر کدام از این پلتفرمها وجود دارد که پیش از ویدئو مارکتینگ در هر کدام باید راجع به آنها بدانید:
یوتیوب و آپارات
با استفاده از یوتیوب میتوانید ویدئوهای آموزشی و آگاهی بخش درباره برند خود بسازید. اگر ویدئوی شما در این پلتفرمها به خوبی دیده شود دارای درآمد جانبی نیز هست.
وبسایت
اکثر برندها از یک ویدئوی آموزشی مناسب در صفحه اصلی سایت خود استفاده میکنند که شامل یک سری توضیحات کلی درباره سایت و چگونگی استفاده از خدمات و خرید کالاهای موجود در آن است.
اینستاگرام و فیسبوک
بهترین پلتفرمها برای دیده شدن برند فیسبوک و اینستاگرام هستند. در اینستاگرام میتوانید به راحتی با یک یا دو تا ویدئوی محتوایی مناسب به خوبی دیده شده و برندتان را به مخاطبان معرفی کنید.
اندازه گیری و تحلیل موفقیت کمپین های ویدئویی
ویدئو مارکتینگ یک مزیت بسیار مناسب دارد و آن هم این است که اگر کمپینهای مناسب آن را بسازید، میتوانید به سادگی رفتار مخاطبان را تجزیه و تحلیل کرده و استراتژیهای خود را بهبود بخشید. اما چطور میتوان این تجزیه و تحلیل را انجام داد؟ پنج مورد از روشهای فاکتورهای و تحلیل موفقیت کمپینهای ویدئویی شامل موارد زیر است:
ایمپرشن Impression
به بیان ساده ایمپرشن یعنی چند بار ویدئوی شما در یک پلتفرم خاص دیده شده است. این فاکتور هر چه بالاتر باشد نشاندهنده این است که ویدئو تولید شده شما سئو مناسبی دارد. توجه داشته باشید که ایمپرشن همه آنچه برای جذب مخاطب لازم است نیست و باید در کنار دیگر فاکتورهای ویدئو بررسی شود.
تعداد مشاهده View
برای اینکه ایمپرشن ویو محسوب شود، لازم است کاربر در یوتیوب 30 ثانیه از ویدئو را مشاهده کند، در اینستاگرام 3 ثانیه و در لینکدین و توییتر 2 ثانیه. با تقسیم تعداد ایمپرشن به تعداد ویو میتوانید نرخ پخش یا Play Rate را محاسبه کنید که هر چه بالاتر باشد، یعنی کاربران بیشتری از مشاهده اولیه ویدئو به سمت مشاهده درصد خوبی از آن ترغیب شدهاند.
نرخ تعامل Engagement rate
هر نوع لایک، کامنت، تعامل در استوری و… جزو نرخ تعامل محسوب میشود. هر ویدئویی که نرخ تعامل بیشتری داشته باشد نشان میدهد که مخاطبان شما به آن ویدئو علاقه بیشتری دارند و باید ویژگیهایش بیشتر بررسی شود و مشابهش را دوباره بسازید تا نتیجه بهتری بگیرید.
نرخ کلیک CTR
بهبود این فاکتور که برابر نسبت تعداد کلیک به ایمپرشن ضرب در 100 درصد است، به شما کمک میکند بهتر بتوانید مخاطبان خود را به سمت یک صفحه خاص هدایت کنید. مثلا در استوری اگر یک لینک گذاشتهاید که در ویدئو بر کلیک روی آن تاکید شده، با بررسی CTR متوجه خواهید شد چه تعداد از کاربران به صفحه مدنظرتان هدایت شدهاند و برایشان جالب بوده است.
میزان اشتراکگذاری SHARE
حتما ویدئوهایی در اینستاگرام دیدهاید که کاربران را به ارسال محتوا تشویق میکنند. طبق الگوریتمهای اینستاگرام هر چقدر این نرخ بیشتر باشد، ویدئوی تولید شده بیشتر دیده میشود.
چگونگی استفاده از استوری ها و ویدئوهای کوتاه در اینستاگرام و دیگر پلتفرم ها
استفاده از استوری و ویدئو های کوتاه در اینستاگرام و دیگر پلتفرم ها مثل یوتیوب یا توییتر، به افزایش بازدید و نرخ تعامل کاربران با محتواهای ویدئویی برند شما کمک زیادی می کند. برای اینکه استفاده از استوری و ویدئوهای کوتاه در اینستاگرام خود را به خوبی جذاب کنید می توانید از ترفندهای زیر استفاده کنید:
سعی کنید خیلی سریع محصولات خود را در استوری ها معرفی کنید.
از ویدئوی کوتاه برای اینکه کاربر تشویق شود روی یک لینک لندینگ کلیک کند، استفاده کنید.
استوری های کتاب مانند نگذارید. کسی حوصله خواندن دایره المعارف در اینستاگرام ندارد.
سعی کنید ویدئوی کوتاه خود را ریلز کنید تا بهتر دیده شود.
نکات کلیدی برای افزایش بازدید ویدئوها در پلتفرم های اجتماعی
بد نیست در پایان یک سری نکات کلیدی برای افزایش بازدید ویدئوها در پلتفرم های اجتماعی را در قالب جدول زیر با هم مرور کنیم تا زودتر به نتیجه برسید:
اهمیت کپشن نویسی را فراموش نکنید و سعی کنید علاوه بر تمرکز روی جذابیت ویدئو، روی جذابیت کپشن آن هم وقت بگذارید.
از تبلیغات برای افزایش بازدید ویدئوی خود اصلا غافل نشوید. گاه لازم است از پلتفرم های با مخاطب بیشتر کمک بگیریم تا ویدئوی ما نیز دیده شود.
از ریلز کردن ویدئوی خود به هیچ وجه غافل نشوید. اگر لازم شد حتما یک زیرنویس هم برای ویدئو تهیه کنید زیرا گاه ممکن است فرد نخواهد هندزفری در گوش گذاشته تا بشنود چه می گویید.
گذاشتن هشتگ مرتبط و البته مناسب را هم فراموش نکنید.
ارتباط رفتار مخاطب با موفقیت ویدئو مارکتینگ
در مسیر تحلیل بازخورد مخاطبان، صرفاً بررسی آمارهایی مثل ویو و لایک کافی نیست. اگر به دنبال تحلیل عمیقتر از احساسات، نظرات و واکنشهای واقعی کاربران هستید، توصیه میکنیم مقالهی همه چیز درباره سوشال لیسنینگ در بازاریابی محتوایی B2B را بخوانید. این تکنیک، ابزار کلیدی برای بهینهسازی محتوای ویدئویی در بستر رسانههای اجتماعی است.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم هر آنچه لازم است درباره استفاده از ویدئو مارکتینگ در رسانه های اجتماعی بدانید را در به شما بگوییم. ابتدا مطرح کردیم که ویدئو مارکتینگ چیست، چرا اهمیت دارد، سپس ترفرندهای آن را نام بردیم و در نهایت نیز یک سری ابزار و فاکتور برای تولید و تحلیل انواع کانتنت ویدئویی به شما معرفی کردیم. در پایان امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید بوده و بتوانید به خوبی از مزایای ویدئو مارکتینگ بهره ببرید.
سوالات متداول در مورد ویدئو مارکتینگ در رسانه های اجتماعی
در ادامه تعدادی از سوالات متداول (FAQ) درباره ویدئو مارکتینگ در رسانه های اجتماعی ارائه شده که می توانید از آن ها در تولید محتوا یا بهینه سازی صفحات استفاده کنید:
بهترین پلتفرم ها در ویدئو مارکتینگ کدامند؟
اینستاگرام، یوتیوب و آپارات جزو بهترین پلتفرم ها در ویدئو مارکتینگ هستند.
نرخ تعامل در ویدئو مارکتینگ چه تاثیری روی جذب مخاطبان دارد؟
هر نوع لایک، کامنت، تعامل در استوری و… که نشان میدهد کابران با ویدئوی شما در تعامل هستند نشان از نرخ تعامل و در انتها رضایت بیشتر کاربران دارد.
چرا ویدئو مارکتینگ در رسانه های اجتماعی اهمیت دارد؟
در اولین مرحله میتواند نظر مخاطبان را سریع جلب کند، در مرحله دوم اطلاعات زیادی را در زمانی کوتاه انتقال داده و در مرحله سوم امکان تحلیل داده های به دست آمده را ساده می کند.