
راهنمای ۷ مرحله ای برای نوشتن محتوای سئو شده
- سطح دوره: مبتدی
برای تمام کسب و کارهای اینترنتی، تولید محتوا یکی از پایه های اصلی افزایش درآمد محسوب می شود. وقتی که می خواهید ترافیک رایگان را به سمت وب سایت خود جذب کنید، باید بدانید که چگونه یک مقاله سئو را با رعایت اصول و قواعد نویسندگی سئو خلق کنید. اگر مقاله شما در بین چند نتیجه اول موتورهای جست و جو ظاهر نشود، پس می شود گفت که مقاله سئو شما کارایی ندارد و شما در حال تلف کردن وقت و انرژی خود هستید. برای جلوگیری از این امر، باید به خوبی با تکنیک های سئو آشنا شوید و تلاش کنید تا مقالات شما جایگاه بالایی در موتورهای جست و جو پیدا کنند.
سئو سایت یعنی چه؟
محتوای بهینه شده یعنی چه؟
تکنیک های نوشتن محتوای سئو شده
نتیجه گیری
اگر بدون داشتن اصول و چارچوب مشخصی شروع به نویسندگی کنید، ممکن است حتی پس از یک سال ببینید که محتواهای شما تقریباً هیچ ترافیک رایگانی را به سمت وب سایتتان جذب نمی کنند و نمی توانند در گوگل رتبه کسب کنند. تنها راه فرار از این گرداب، پیروی از اصول نویسندگی سئو است. مراحل نگارش محتوای سئو شده که در ادامه به آنها می پردازیم، نقشه و راهنمای مشخصی را پیش روی شما قرار می دهد که به شما کمک می کند، بدانید یک محتوای سئو شده موفق باید دارای چه ویژگی هایی باشد.
سئو سایت یعنی چه؟
سئو یا SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می باشد. سئو در کنار طراحی سایت از موثرترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ می باشد که باعث تحقق مهم ترین اهداف کسب و کاری شما از جمله جذب ترافیک رایگان و افزایش فروش می شود.
سئو چند بخش دارد؟
سئو شامل سه بخش اساسی و مهم سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال می باشد. نوشتن محتوای سئو شده از تکنیک های سئو داخلی وب سایت می باشد که درون سایت انجام می شود و تاثیر زیادی در کسب رتبه سایت در گوگل دارد.
چرا سئو برای گوگل مهم است؟
بر اساس آمارهای نشان داده شده، امروزه بیش از 90 درصد جستجوی مردم در گوگل انجام می شود. به همین جهت گوگل توجه ویژه ای به کیفیت محتوای درون وب سایت ها دارد و الگوریتم ها و قوانین سفت و سختی هم برای این منظور قرار داده است تا بر اساس نیاز مردم و جستجویی که در گوگل انجام می شود پاسخ مناسبی (در قالب خدمات، محصولات، اطلاعات و ...) به آنها بدهد. از این رو داشتن سئوی سالم و مناسب از مولفه های اصلی گوگل برای رتبه دادن به سایت ها می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:
شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو: 02122057358
محتوای بهینه شده یعنی چه؟
قبل از اینکه معنای بهینه سازی محتوا را برای شما توضیح دهم ابتدا می خواهم مفهوم محتوای سایت را کامل برای شما باز کنم. محتوای وب سایت به محتوای متنی، شنیداری و تصویری یک سایت گفته می شود که در قالب متن، تصویر، جدول، پادکست، ویدئو، فایل PDF و ... ظاهر می شود.
حال محتوای بهینه شده به محتوایی گفته می شود که در جهت افزایش ترافیک وب سایت ایجاد می شود و باعث ماندگاری کاربر در سایت می شود.
اهمیت نوشتن محتوای بهینه شده در سایت
-
افزایش نرخ کلیک (CTR)
CTR یک عامل مهم در موتور جستجو گوگل برای رتبه بندی وب سایت شما می باشد. هر چه کاربران بر روی لینک های بیشتری از سایت شما کلیک کنند، شانس شما برای کسب رتبه های بالاتر در گوگل بیشتر است. مقدار CTR را می توان از طریق ابزار گوگل سرچ کنسول به دست آورد.
-
پیشی گرفتن از رقبا
نوشتن محتوای با کیفیت و گوگل پسند با رعایت اصول سئو می تواند روشی مناسب و مطمئن برای رقابت با سایر رقبایتان در دنیای دیجیتال باشد.
-
افزایش اعتبار سایت
نوشتن محتوا در سایت و مشخص کردن انکرتکست های مناسب یک عامل بسیار مهم در لینک سازی داخلی و خارجی سایت به شمار می رود که می تواند منجر به افزایش Domain Authority یا همان اعتبار دامنه شما شود.
-
ایجاد تجربه کاربری بهتر
نوشتن محتوای مناسب و کاربر پسند یکی از عوامل مهم در ایجاد تجربه کاربری عالی و کاهش نرخ بانس ریت سایت شما می باشد. ممکن است بپرسید چگونه؟ فرض کنید وارد یک ساختمان مجلل و تاریخی برای عکاسی شده اید. نمای خارجی این ساختمان اولین نکته در جذب شما به بازدید از این ساختمان می باشد. در بحث خودمان ساختار محتوا یا مقاله شما از نظر عکس شاخص و عنوان جذاب حکم همان نمای بیرونی ساختمان را دارد. حالا فرض کنید که وارد ساختمان شده اید. هرچقدر تعداد اتاق ها بیشتر باشند و ورودی جذاب و دکوراسیون داخلی شیک تری داشته باشند شما بیشتر ترقیب می شوید از وسایل و قسمت های مختلف اتاق بازدید کنید و زمان بیشتری را در داخل این ساختمان برای عکاسی بگذرانید. در نتیجه بهینه سازی محتوا از نظر کلمات کلیدی مناسب به کاربرده شده ،لینک های داخلی کافی، ویدئو های جذاب و... می تواند باعث افزایش ماندگاری کاربر در سایت و ایجاد تجربه کاربری بهتر در او شود.
تکنیک های نوشتن محتوای سئو شده(راهنمای گام به گام)
با یادگیری این روش ها در کنار تکنیک های سئو، نویسندگی سئو شما بهبود خواهد یافت و مقالات شما به مقالاتی محبوب برای موتورهای جست و جو به ویژه گوگل تبدیل خواهند شد:
1. انتخاب کلمه کلیدی مناسب
2. طول ایده آل برای یک مقاله سئو بهتر است بین 2000 تا 2500 کلمه باشد
3. استفاده از متا تایتل و متا دیسکریپشن جذاب برای افزایش CTR
4. لینک دهی به سایت های معتبر و همچنین مقالات قبلی سایت
5. استفاده از مقدمه، نتیجه گیری ، تگ های هدینگ و متن جایگزین برای تصاویر و انکرتکست ها
6. استفاده از پرمالینک کوتاه
7. بک لینک سازی
1.انتخاب کلمه کلیدی مناسب
یکی از مهم ترین عوامل در رتبه بندی مقاله سئو، کلمات کلیدی هستند که استفاده می کنید. اگر دائم به دنبال کلمات کلیدی دشوار هستید که سابقه زیادی از آن ها در اینترنت وجود ندارد و پروفایل بک لینک آن ها ضعیف است، باید بگوییم که دارید وقت خود را تلف می کنید. شما باید کار خود را از کلمات کلیدی آسان و راحت شروع کنید.
برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی در نویسندگی سئو، می توانید در ابتدا یک لیست از کلمات کلیدی مد نظر خود تهیه کنید و سپس به Google Keyword Planner و یا Ahrefs رفته و کلمات کلیدی خود را در آن ها جست و جو کنید. در آن جا می توانید ببینید که کلمات کلیدی منتخب شما تا چه حد رایج هستند و درجه سختی آن ها چقدر است و همچنین آیا در طول ماه گذشته حداقل ۱۰۰ بار در اینترنت جست و جو شده اند یا نه.
آیا این مطلب را به وسیله سرچ گوگل پیدا کرده اید؟ خب این نشان می دهد که استراتژی های سئوی ما چقدر خوب کار می کند! در این مطلب به طور دقیق تکنیک هایی که باعث می شوند به طور ماهانه بتوانید بازدیدکننده را به شکل ارگانیک جذب کنید معرفی کرده ایم.
بهترین راهنمای سئو برای هر سئو کار
از انواع متغیر کلمات کلیدی استفاده کنید
اگر به همین مقاله که در حال مطالعه آن هستید توجه کنید، می توانید متوجه شوید که چگونه برای نوشتن آن از انواع متغیر کلمه کلیدی استفاده کرده ایم. در این طلب، کلمه کلیدی اصلی « مقاله سئو » است و ما از کلمات مرتبط و متغیر های آن مثل « روش های سئو – تکنیک های سئو در نوشتن محتوا – محتوای سئو شده و ... » نیز استفاده کرده ایم.
به این کلمات مرتبط در سئو نویسی LSI می گویند که معمولاً تحت عنوان «کلمات کلیدی مرتبط» در فارسی استفاده می شود. این کلمات باید با توجه به کلمه کلیدی اصلی انتخاب شوند و از اهمیت بسیار بالایی برای موتور های جست و جو برخوردار هستند.
وقتی از کلمات کلیدی مرتبط یا همان LSI استفاده می کنید، نه تنها باعث بهبود رتبه مقاله سئو خود می شوید بلکه به موتور های جست و جو کمک می کنید تا بفهمند مقاله شما درباره چه موضوعی است و درک عمیق تری از محتوای سئو شما داشته باشند.
غلظت استفاده از کلمات کلیدی در یک مقاله نیز موضوع دیگری است که باید به آن توجه کنید. هدف شما در این زمینه باید چیزی حدود ۲ تا ۳ درصد باشد. برای رعایت این مقدار و پخش متوازن کلمات کلیدی در کل متن، ابزارهای زیادی وجود دارند که Yoast SEO یکی از آن ها است و به شما کمک می کند تا غلظت کلمات کلیدی را در متن خود خیلی راحت و سریع بسنجید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:
شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو: 02122057358
2.طول ایده آل برای یک مقاله سئو بهتر است بین 2000 تا 2500 کلمه باشد
یکی دیگر از مراحل سئو نویسی که از اهمیت بی نهایت بالایی برخوردار است، توجه به طول محتوا است. تحقیقات بسیاری در زمینه مقالات اینترنتی انجام شده که تقریباً همه آن ها نتیجه گرفته اند که مقالات طولانی، با اختلاف موفق تر از مقالات کوتاه و مختصر است و کاربران بیشتری را به خود جذب می کند.
چرا که مقالات طولانی باعث می شوند تا افراد وقت بیشتری را در سایت شما بگذرانند و اگر تا الان نمی دانستید، بهتر است بدانید که مدت زمان سپری شده توسط کاربران در سایت (time on site)، یکی از معیار های کلیدی در رتبه بندی سایت ها برای موتور های جست و جو سئو است.
بله درست است که نوشتن مقالات کوتاه راحت تر است و زمان کمتری از شما به عنوان نویسنده می گیرد، اما اگر می خواهید بهترین نتیجه ممکن را از نویسندگی سئو بگیرید، باید مقالات بلندتری بنویسید. اگر تا به حال مقاله طولانی ننوشته اید، نگران نباشید.
می توانید از همین حالا شروع کنید. فقط کافی است موضوع مورد نظر خود را با عمق بیشتری بررسی کنید و بیشتر راجع به آن مطالعه نمایید. در اغلب موارد نیز، این مطالعه اضافی باعث می شود تا چیزهایی جدیدی یاد بگیرید و حتی برای مقالات بعدی خود ایده پیدا کنید.
یک راهکار مطمئن برای تولید محتوای سئو طولانی و قدرتمند این است که موضوع مورد نظر خود را سرچ کرده و سپس اطلاعاتی که پنج تا ده وب سایت برتر در آن زمینه ارائه کرده اند را جمع آوری کنید. سپس با کنار هم قرار دادن این اطلاعات، می توانید یک مطلب جامع بنویسید که از همه سایت های رقیب به روز تر و کامل تر است و می تواند رتبه بهتری از آن ها در موتورهای جست و جو کسب کند.
3. استفاده از متا تایتل و متا دیسکریپشن جذاب برای افزایش CTR
گوگل برای رتبه بندی سایت ها در صفحه نتایج جست و جو، معیار های زیادی دارد که یکی از مهم ترین آن ها CTR (یا همان نرخ کلیک) است. سایتی که برای یک کلمه کلیدی مشخص رتبه اول را در اختیار دارد، به احتمال زیاد بیشترین تعداد کلیک ها را نیز به خود اختصاص می دهد.
بنابراین برای رقابت با این سایت و جذب کلیک های آن به سمت مقاله سئو خودتان، یکی از بهترین راهکار ها استفاده از عناوین جذاب و وسوسه انگیز است. طوری که حتی اگر سایت شما در رتبه های دوم یا سوم قرار داشته باشد، باز هم بتواند توجه کاربران را به خود جلب کند.
برای نمونه، می توانید از این راهکار ها برای خلق یک عنوان جذاب استفاده کنید:
- از اعداد استفاده کنید؛ مثلا: «۶ حقیقت در مورد وزن کم کردن» یا «مورد پنجم شما را خواهد ترساند»
- از کلماتی مثل «راهنمای کامل» یا «ضروری» استفاده کنید
- از عناوینی مثل «بهترین دستور پخت ها برای پخت ماهی قزل آلا» یا «ده کتاب برتر روانشناسی» استفاده کنید چرا که مردم در اینترنت عاشق دیدن مجموعه های برتر هستند.
- از تاریخ استفاده کنید: «آموزش بازاریابی اینترنتی در سال 2022»
در قسمت متا دیسکریپشن سعی کنید تا جای ممکن کوتاه و مختصر بنویسید. شما فقط 160 کاراکتر در این بخش دارید و باید بتوانید در یکی دو جمله ایده کلی مقاله خود را توضیح دهید. همچنین از یک نقطه تعلیق نیز استفاده کنید تا کاربر وسوسه شود که روی لینک شما کلیک کند و ادامه مقاله را بخواند.
به هر کسی حتی با تجربه محدودی در سئو که به دنبال بهترین ابزار سئو می گردد، این دو ابزار خارق العاده پیشنهاد می شود
در این محتوا با ما همراه باشید تا با این دو ابزار کاربردی در سئو آشنا شوید
کدام ابزار سئو برای آژانس های دیجیتالی بهتر است؟
4. لینک دهی به سایت های معتبر و همچنین مقالات قبلی سایت
این که در مقاله سئو خود به صفحات دیگر لینک بدهید نه تنها باعث می شود تا کاربران وقت بیشتری را در صفحه شما بگذرانند، بلکه می توانند باعث جلب اعتماد کاربران به مقاله و سایت شما شود. دقت کنید که سایت هایی که به آن در محتوای سئو خود لینک می دهید باید به موضوع کلی مقاله شما مرتبط باشند اما در عین حال، نباید دقیقاً درباره همان کلمات کلیدی باشند که مقاله فعلی شما درباره آن نوشته شده است.
اگر چندین سایت مختلف را مدیریت می کنید، یک فرصت طلایی دارید تا کاربران را یکی پس از دیگری به سایت های مختلف خود هدایت کنید. به عنوان مثال، برای یک مقاله سئو که در سایت A نوشته اید، به یک مقاله در سایت B لینک سازی کنید. سپس از مقاله سایت B، به سایت C لینک دهید و به همین شکل همه وب سایت های مورد نظر خود را توسعه دهید.
5. استفاده از مقدمه، نتیجه گیری، تگ های هدینگ، فونت بولد، و متن جایگزین برای تصاویر و انکر تکست ها
در مراحل سئو نویسی، باید یک چک لیست ثابت برای خود تعیین کنید که همه مقالات شما مطابق با آن تهیه شده باشند. برای نمونه، این یک چک لیست کلی است که شما نیز می توانید از آن استفاده کنید:
- مطمئن شوید که فقط از یک تگ H1 در مقاله استفاده می کنید (این تگ باید برای عنوان اصلی مقاله به کار برود)
- مقاله سئو خود را به بخش های H2, H3, H4 تقسیم کنید.
- در هر یک از این بخش ها، کلمات کلیدی را نیز به کار ببرید تا ارتباط بیشتری به کلیت متن داشته باشند.
- از مقدمه و نتیجه گیری استفاده کنید.
- از تصاویر برای افزایش جذابیت محتوای سئو استفاده کنید.
- از متن جایگزین روی همه تصاویر و انکر تکس های خود استفاده کنید.
6. استفاده از پرمالینک(نام مستعار ) کوتاه
به نوشته های انتهای URL که بعد از روت اصلی دامنه می آیند پرمالینک یا همان نام مستعار می گویند.
تلاش کنید تا پرمالینک مقاله شما تا جای ممکن کوتاه باشد و به موضوع اصلی مقاله در آن اشاره شده باشد. اگر دقت کنید در همه وب سایت هایی که رتبه بالایی در گوگل دارند، کلمه کلیدی هر یک از مقالات سایت در URL آن ها نیز تکرار شده است.
در بعضی از موارد، می توانید کلمات و حروف ربط را نیز حذف کنید تا URL کوتاه و مرتب تر به نظر برسند.
اگر از وردپرس استفاده می کنید، مطمئن شوید که پرمالینک های شما از عنوان مقاله به عنوان پسوند استفاده می کنند. می توانید به تنظیمات پرمالینک در وردپرس رفته و گزینه Post Name را به عنوان پرمالینک خود انتخاب کنید.
برای مثال در تصویر زیر پرمالینک سایت وینت سئو را می بینید:
7. بک لینک سازی (این یک عامل مهم در رتبه بندی است)
گاهی تمرکز زیاد روی تکنیک های سئو باعث می شود تا نویسندگان سئو فراموش کنند که برای یک صفحه یا مقاله باید بک لینک هایی را نیز ایجاد نمایند. اگر نتایج برتر در گوگل را برای هر کلمه کلیدی که می خواهید آنالیز کنید، متوجه خواهید شد که اکثر مقالات برتر از پروفایل بک لینک قدرتمندی برای آن صفحه به خصوص بهره می برند.
برای ایجاد بک لینک قوی برای مقاله سئو خود، می توانید از بلاگر های مطرح در زمینه کاری خود بخواهید تا به مقاله شما لینک بدهند و یا خودتان در سایت های برتر به عنوان نویسنده مهمان فعالیت کنید و یا هر راهکار دیگری که به فکر خودتان می رسد.
برای آشنایی بیشتر با فهوم بک لینک سازی و اهمیت آن در سئو خارجی مقالات زیر را حتما بخوانید:
یک راز سئوکارها برای ساخت بک لینک قدرتمند
Google alerts یک راهنمایی سریع و آسان برای بک لینک سازی
نتیجه گیری
در این جا مقاله ما در خصوص تکنیک های سئو که باعث می شوند تا گوگل مقاله سئو شما را به عنوان یک مقاله برتر طبقه بندی کند به پایان می رسد. برای جمع بندی، بیایید یک بار دیگر به شکل کوتاه و مختصر مراحل سئو نویسی را مرور کنیم:
- کلمات کلیدی مناسب را انتخاب کنید
- مقالات سایت را در حدود 2000 کلمه بنویسید
- برای افزایش نرخ کلیک (CTR) از متا های جذاب و گیرا استفاده کنید
- در مقاله سئو خود با وب سایت های معتبر و با دیگر صفحات وب سایت خود لینک سازی کنید
- مقاله سئو خود را با استفاده از انواع هدر، کلمات کلیدی بولد شده، متن جایگزین، مقدمه و نتیجه گیری ساماندهی کنید
- از پرمالینک مختصر و مفید استفاده کنید
- برای مقاله سئو جدید خود بک لینک های قوی بسازید
در نهایت جا دارد تأکید کنیم که اگر نویسندگی نقطه قوت شما نیست و چندان دست به قلم نیستید و یا اگر فرصت نویسندگی و تولید محتوا در قالب مقاله سئو را ندارید، باید به طور جدی استخدام نیروی خارجی را برای انجام این امور در دستور کار خود قرار دهید. تولید محتوا امروزه بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت دارد و اگر شما به آن توجه نکنید، مطمئن باشید که رقبای شما از این فرصت استفاده خواهند کرد و ترافیک رایگان ارزشمند موجود در اینترنت را به سمت سایت خود جذب می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در زمینه سئو و انجام پروژه سئو سایت و تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ با ما از طریق این شماره در ارتباط باشید:
شماره تماس کارشناسان دیجیتال مارکتینگ امپریال برند و وینت سئو: 02122057358
آموزش سئو, مشاوره سئو, خدمات سئو, بهینه سازی سایت, سفارش پروژه سئو, هزینه سئو, وینت سئو, تکنیک های سئو, تولید محتوا, مقاله سئو

